KÉK HÍREK

Bárdosi Sándor olimpikont egy napig körözte a rendőrség, kis híján börtönbe került

A sportoló nem érti, miért került a körözött bűnözők listájára, mert szerinte könnyedén rátalálhattak volna bármikor.

Link másolása

Egy napig körözte a rendőrség Bárdosi Sándor olimpiai ezüstérmes birkózót. Az elmúlt években két bírósági ügye volt, mindkettőben pénzbüntetésre ítélték. 2011-ben egy biciklis azt állította, hogy öt bordája is eltört, miután összetűzésbe keveredett a sportolóval. Egy évvel később egy edzőteremben egy kempós edzővel veszett össze Bárdosi, a bíróság szerint arcon ütötte őt papuccsal, és a sapkáját is elhajította. Ez utóbbi ügy ­miatt kerülhetett újra bajba a bajnok, Bárdosit garázdaság és testi sértés ­miatt 250 ezer forint pénzbírságra és 80 óra közérdekű munkára ítélték - írja a Blikk.

Bárdosi csak egy részét fizette be a pénznek, ezért változtatta a bíróság szabadságvesztésre a büntetést. Ám időközben a maradék összeget is befizette, ezért most leállították a körözését.

Bárdosi nem érti, miért került a körözött bűnözők listájára, mert a 24.hu-nak tett nyilatkozata szerint a két és fél évvel ezelőtti ügyével kapcsolatban már mindent elrendezett, minden büntetést befizetett. Ráadásul úgy véli, könnyedén megtalálhatták volna őt bármikor: egy nagy, "Bárdosi" feliratú autóban közlekedik és azt is rengetegen tudják, hol van az edzőterme. A nyugalmazott sportoló úgy nyilatkozott: mindkét őt ért ítélet hazugságokon alapul, ennek ellenére az ügyvédje péntek reggel felkereste a körözést kiadó büntetés-végrehajtási bírót, bemutatta neki a banki átutalásról szóló iratokat és a csekkeket, így el van intézve az ügy.

"Nem tettem semmit, csak azt, hogy büszkeséget szereztem ennek az országnak. Annyi a bűnöm, hogy nem hagytam el az országot időben."

- fogalmazott, hozzátéve: példás családi életet él, és nem örül annak, hogy olyan dolgok miatt kell magyarázkodnia, amelyeket egyfelől lezárt, másfelől nem is igazak..

Bár már nem érvényes az elfogatóparancs, az olimpikon még napokig fent lehet a rendőrség honlapján, mivel a visszavonás időbe telik. A büntetés-végrehajtási bírónak továbbítania kell a határozatot a törvényszéknek, onnan azt el kell juttatni az ORFK-ra, majd a célkörözési alosztályra, ahol visszavonják a körözést.b

Címkép: Youtube

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: