hirdetés

KÉK HÍREK

Bárdosi Sándor olimpikont egy napig körözte a rendőrség, kis híján börtönbe került

A sportoló nem érti, miért került a körözött bűnözők listájára, mert szerinte könnyedén rátalálhattak volna bármikor.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. december 16.

hirdetés

Egy napig körözte a rendőrség Bárdosi Sándor olimpiai ezüstérmes birkózót. Az elmúlt években két bírósági ügye volt, mindkettőben pénzbüntetésre ítélték. 2011-ben egy biciklis azt állította, hogy öt bordája is eltört, miután összetűzésbe keveredett a sportolóval. Egy évvel később egy edzőteremben egy kempós edzővel veszett össze Bárdosi, a bíróság szerint arcon ütötte őt papuccsal, és a sapkáját is elhajította. Ez utóbbi ügy ­miatt kerülhetett újra bajba a bajnok, Bárdosit garázdaság és testi sértés ­miatt 250 ezer forint pénzbírságra és 80 óra közérdekű munkára ítélték - írja a Blikk.

Bárdosi csak egy részét fizette be a pénznek, ezért változtatta a bíróság szabadságvesztésre a büntetést. Ám időközben a maradék összeget is befizette, ezért most leállították a körözését.

Bárdosi nem érti, miért került a körözött bűnözők listájára, mert a 24.hu-nak tett nyilatkozata szerint a két és fél évvel ezelőtti ügyével kapcsolatban már mindent elrendezett, minden büntetést befizetett. Ráadásul úgy véli, könnyedén megtalálhatták volna őt bármikor: egy nagy, "Bárdosi" feliratú autóban közlekedik és azt is rengetegen tudják, hol van az edzőterme. A nyugalmazott sportoló úgy nyilatkozott: mindkét őt ért ítélet hazugságokon alapul, ennek ellenére az ügyvédje péntek reggel felkereste a körözést kiadó büntetés-végrehajtási bírót, bemutatta neki a banki átutalásról szóló iratokat és a csekkeket, így el van intézve az ügy.

"Nem tettem semmit, csak azt, hogy büszkeséget szereztem ennek az országnak. Annyi a bűnöm, hogy nem hagytam el az országot időben."

- fogalmazott, hozzátéve: példás családi életet él, és nem örül annak, hogy olyan dolgok miatt kell magyarázkodnia, amelyeket egyfelől lezárt, másfelől nem is igazak..

hirdetés

Bár már nem érvényes az elfogatóparancs, az olimpikon még napokig fent lehet a rendőrség honlapján, mivel a visszavonás időbe telik. A büntetés-végrehajtási bírónak továbbítania kell a határozatot a törvényszéknek, onnan azt el kell juttatni az ORFK-ra, majd a célkörözési alosztályra, ahol visszavonják a körözést.b

Címkép: Youtube


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk