KÉK HÍREK

Balesete után Keszthelyi Vivi már a következő versenyére készül

A 16 éves autóversenyző egy darabig biztosan nem ülhet még autóba, de június közepén már versenyezni fog a német túraautó-bajnokság magyarországi versenyhétvégéjén.

Link másolása

A hockenheimi szezonnyitóhoz hasonlóan ismét egy szerencsétlen baleset vetett véget Keszthelyi Vivien versenyének az Audi TT Cup elmúlt hévégén rendezett második állomásán, a legendás Nürburgringen.

Az első hockenheimi futamon balesetben megsérült, majd lecserélt autó a csütörtöki szabadedzésen kiválóan teljesített a 16 éves magyar pilóta alatt.

A mezőny legfiatalabb tagja egy rendkívül szoros időmérőn, mindössze 1,2 másodpercre az első helytől, a 12. legjobb időt autózta a 18 fős mezőnyben. A versenyen ezúttal egy legendás világbajnok motoros, az autósportban a Forma–1-et is megjárt venezuelai Johnny Cecotto is helyet kapott mint vendégpilóta.

A mezőny erősségét és kiegyensúlyozottságát tökéletesen jellemzi, hogy teljesen más sorrend alakult ki a kvalifikáción, mint Hockenheimben, ráadásul az időeredmények szempontjából is elképesztően közel voltak egymáshoz a versenyzők. Mivel az Audi több száz jelentkező közül válogatta ki a pilótákat, akik egytől egyig győztes típusok, és mindig minden körülmény között az első helyet veszik célba, nem meglepő, hogy gyakran csak század- vagy ezredmásodpercek választják el őket egymástól egy-egy körön.

Ennek köszönhető a rendkívül kiélezett küzdelem is, ami nagyon ritka. Hiszen amíg a legtöbb szériában a pilóták különböző szempontok - autótípus, képzettség, életkor - alapján rangsorolják magukat egymáshoz képest,

addig a TT Kupában az időmérő első és utolsó helyezettje is ugyanolyan esélyekkel vág neki egy versenyhétvégének.

Ez mintha kissé rá is nyomta volna a bélyegét a pénteki első futamra, hiszen már az első kanyarban óriási harc alakult ki, néhány pillanattal később pedig ez okozta a szerencsétlenséget is. Fabian Vettel - a négyszeres Forma-1-es világbajnok Sebastian Vettel öccse - ütközött olasz riválisával, megpördült, és keresztbe csúszott a pályán, Keszthelyi Vivien pedig ugyan próbálta elkerülni az ütközést, az elkerülhetetlennek bizonyult, az ifjabbik Vettel autója pedig így eltalálta a magyar lány Audiját a bal hátsó keréknél.

Ettől az autó irányíthatatlanul, nagy erővel csapódott be a gumifalba.

A verseny ugyan egy rövid biztonsági autós periódus után folytatódhatott, de nem sokkal később egy újabb baleset miatt piros zászlóval véget ért, s a pálya helyreállítása miatt törölték a futamot, pontokat végül nem is osztottak.

Keszthelyi Vivient természetesen a helyszínen azonnal megvizsgálták, majd a pálya melletti kórházba szállították.

A kórházban két éjszakát kellett eltöltenie belső szervi sérülése miatt az intenzív osztályon megfigyelés alatt. Ezután kikerült onnan és hazautazott, a hátralévő vizsgálatokat már Budapesten végezték és végzik folyamatosan az orvosok.

vivi3

Fotó: Mervai Márk

Keszthelyi Vivien egy darabig biztosan nem ülhet autóba.

A fiatal versenyző reményei szerint így is lesz ideje felkészülni az Audi TT Kupa következő fordulójára, amelyet június 30. és július 2. között rendeznek a németországi Norisringen.

Ezt az eseményt azonban megelőzi június 16. és 18. között a német túraautó-bajnokság magyarországi versenyhétvégéje, amelyen a szurkolók és rajongók biztosan találkozhatnak Keszthelyi Viviennel is.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Lelőtték a 15 éves lányt a kaliforniai rendőrök, aki segítségért futott hozzájuk, miután apja elrabolta őt
Az apa a lány anyját is megölte, majd tűzharcba kezdett a rendőrökkel. A kamasz menekülni akart, de ő sem élte túl.

Link másolása

A kaliforniai Victorville-ben életét vesztette egy rendőrségi üldözés közben egy tinédzser lány és apja, aki elrabolta saját gyerekét - írja az NBC Los Angeles.

Hétfőn jelentette a helyi hatóság, hogy egy tizenöt éves lányt elrabolt az apja, Anthony Graziano, aki egy általános iskola közelében lelőtte a gyerek anyját is. A férfi onnan menekült el a lánnyal, akit végül egy lakossági bejelentés alapján találtak meg.

A beszámoló szerint a 45 éves Graziano autóból lőtt rá a rendőrökre, majd tűzharc alakult ki. Ekkor szállt ki az autóból az apja által elrabolt 15 éves lány, aki a rendőrök felé kezdett szaladni, de közben lelőtték.

A lányt kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni. A sheriffhivatal elmondta, hogy a 15 éves lány „taktikai mellényt” viselt, ezért lőtték le a rendőrök.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
5 magyar is felkerült Európa legkeresettebb bűnözőinek listájára
A drogkereskedők felkutatásához most a lakosság segítségét kérik a hatóságok.
Címlap: police.hu - szmo.hu
2022. szeptember 29.


Link másolása

Öt magyar férfi is felkerült az Europol Most Wanted körözötti listájára. Korábban arra nem volt példa, hogy Magyarországról egyszerre öt körözött szerepeljen a legkeresetteb bűnözők listán – írja a Police.hu.

Idén az Európai Unió tagállamaiból több mint ötven elfogatóparanccsal körözött személy profilja került fel a Most Wanted oldalra. Ezek között olyan keresett személyek szerepelnek, akiket kábítószer-kereskedelem, pénzmosás, emberkereskedelem, fegyveres rablás, terrorizmus, illetve emberölés miatt köröznek.

Erre a listára került fel öt olyan férfi, akiket a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály debreceni osztálya már évek óta keres.

- írja a rendőrség az oldalán.

A magyar bűnszervezethez köthető nyomozás még 2020-ban indult. Ennek során 2021 tavaszára sikerült azonosítani a debreceni nyomozóknak két olyan bűnszervezetet, melyek egymással párhuzamosan folytatták drogterjesztő tevékenységüket. Az egyik csapat Bács-Kiskun megyében, Kecskeméten és Kecelen működött. A tagjai mind a marihuána termesztésével, feldolgozásával és a terjesztésével is foglalkoztak. Részint ők látták el kábítószerrel a másik csapatot, akik pedig Hajdú-Bihar megyében bonyolították titkos drogüzleteiket.

A Bács-Kiskun megyei high-tech technológiával kialakított csarnokot üzemeltető bűnbanda hét tagját sikerült azonosítani a KR NNI debreceni nyomozóinak, s kettőt közülük el is fogtak. Öt személy ellen pedig belföldi, európai és nemzetközi elfogatóparancs van érvényben.

A Ledöntheted őket - #GameOver szlogenű akció keretén belül a bűnszervezetek felfedése érdekében akár név nélkül, egy tippel is lehet segíteni az Europol munkáját.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


Videón, ahogy megbilincselnek egy férfit, aki megtagadja a rendőri igazoltatást az „UCC törvényekre” hivatkozva
Arra hivatkozott, hogy ő ember, nem személy, a rendőrség pedig egy Amerikában bejegyzett cég, ezért nem tudja odaadni az iratait. Nem vált be.

Link másolása

Szombat este próbáltak igazoltatni egy személyautót vezető férfit Balatonszemesen, aki azonban ellenállt az intézkedésnek, többszöri felszólításra sem adta át az okmányait.

A férfi - aki együtt utazott egy nővel, aki szintén nem igazolta magát - az úgynevezett, homályosan megfogalmazható "UCC törvényekre" hivatkozott, vagyis többek között arra, hogy ő ember, és nem személy, a rendőrségnek pedig nincs jogalapja ezt tenni vele, a magyar hatóság ugyanis egy "Amerikában bejegyzett cég".

Az intézkedésnél kint lévő két rendőr végül erősítést kért, megbilincselték és a Siófoki Rendőrkapitányságra vitték az intézkedésnek ellenálló férfit.

A férfi maga töltötte fel Youtube-ra a jelenetsorról készült felvételt.

A videót a Zsaruellátó is megosztotta, azt írták: "Gratulálunk a járőrpárnak, a szakszerű, jogszerű, és arányos intézkedéshez! Hivatalos személy elleni erőszak is megvalósult. Le a kalappal előttetek Kékek! Köszönjük a munkátokat!"


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Eltűnt egy 30 éves brit nő Budapesten
Bartram Christina Francest nagy erőkkel keresi a rendőrség.
Fotó: Police.hu - szmo.hu
2022. szeptember 29.


Link másolása

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitánysága nagy erőkkel keresi Bartram Christina Frances brit állampolgárt, aki jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik — közölte a Rendőrség honlapja.

A 30 éves nő 2022. szeptember 28-án a hajnali órákban a VII. kerületből távozott ismeretlen helyre.

Bartram Christina Frances körülbelül 165 centiméter magas, átlagos testalkatú. Barna haja hosszú, göndör, a szeme kék. Bal szeme mellett piercinget hord, jobb csuklója és bal alkarja tetovált. Eltűnésekor sárga tornacipőt, fekete mintás hosszú zoknit, hálós harisnyát, fekete, csípőig érő kabátot, sárgás-zöld pólót és rózsaszín, szőrös kalapot viselt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a 30 éves nő tartózkodási helyéről információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es díjmentes segélyhívó számon.

Link másolása
KÖVESS MINKET: