„Azt mondta, ha nem vetkőzök le, megöl” - Megerőszakolt egy 16 éves, terhes ukrán lányt egy orosz katona

A lány elmondása szerint az erőszakos férfi azzal is fenyegette őt, hogy „vagy lefekszik vele, vagy hoz még 20 embert”.

Link másolása

Az oroszok által elfoglalt ukrajnai Herszonban élő Dasha (akinek történetét álnéven közöljük) és a többi gyerek élelemért bújt elő az alagsorból, ahol addig bujkáltak. Két orosz katona fogadta őket, akik beengedték a gyerekeket a konyhába, hogy egyenek.

Mindez március közepén történt, amikor a 16 éves Dasha körülbelül hat hónapos terhes volt.

Az egyik katona, aki a lány elmondása szerint részeg volt, arról kezdett kérdezősködni, hogy hány szoba van a házban és mennyi idősek a gyerekek.

"Először az anyámat hívta be egy másik szobába. Gyorsan elengedte. Aztán engem hívott"

– idézte fel Dasha a CNN-nek.

Amikor bement a szobába, a katona - akiről a lány később megtudta, hogy Donyeckből származik - elmesélte neki, hogyan mentett meg két embert a faluban. Aztán viszont erőszakoskodni kezdett.

"Kiabálni kezdett, először azt mondta, hogy vetkőzzek le. Mondtam neki, hogy nem fogok, és elkezdett kiabálni velem. Azt mondta, hogy ha nem vetkőzök le, megöl"

- emlékszik vissza a lány.

Ekkor a másik katona belépett a szobába, és figyelmeztette a társát, hogy ha folytatja, amit csinál, bajba fog kerülni. Dasha szerint a részeg katonát egyáltalán nem zavarta a figyelmeztetés, és amikor a másik elment, azt mondta neki, hogy csak 30 perc múlva kell visszatérnie az egységhez.

"Amikor ellenálltam, fojtogatni kezdett, és azt mondta, hogy meg fog ölni”

– mesélte zokogva a lány.

A katona ezután azt mondta:

"Vagy lefekszel most velem, vagy hozok még 20 embert."

Miután megerőszakolta, az elkövető többször is megpróbálta megtámadni, de két orosz mesterlövész közbeavatkozott, és egy másik házba vitte őt a családjával együtt. Ott azt mondták neki, hogy megölték az erőszakos férfit - erről később kiderült, hogy hazugság.

A lányt aztán egy orosz ejtőernyős parancsnok behívatta a szomszéd faluba, hogy megbeszéljék az őt ért támadást, de a beszélgetésből Dasha elmondása szerint ijesztő kihallgatás lett. Úgy emlékszik vissza, hogy a parancsnok egy pszichológiai eszközt alkalmazott.

Ugyanazokat kezdte mondani, mint amit az erőszaktevő: például azt, hogy ugyanazt tenné vele, mint aki megerőszakolta. Amikor a lány sírni kezdett, a parancsnok igazat adott neki.

Dasha más orosz katonáktól azt hallotta, hogy az erőszakos férfi korábban bűnöző volt, és azért járja körbe a falut, hogy találjon egy „könnyűvérű” lányt. Körülbelül egy héttel az állítólagos támadás után az oroszok elhagyták a falut.

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) április 13-án közzétett jelentésében megállapította, hogy az orosz katonák megsértették Ukrajnában a nemzetközi humanitárius jogot, és egyre több nemi alapú, szexuális erőszakra vagy szexuális zaklatásra utaló jelentés érkezik.

Dasha megrázó beszámolóját herszoni ukrán ügyészek is megvizsgálták, és közleményükben azt írták, hogy a vallomások és a vizsgálat eredményei igazolják, hogy a megszállók civilek elleni háborús bűnöket követtek el, beleértve a falu kiskorú lakosa elleni nemi erőszakot is.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
25 évig volt halálsoron ártatlanul, alig két évvel a szabadulása után agyonlőtték
Az amerikai férfi összesen 31 évig ült rács mögött, 29 éves korától 61 éves koráig. Hat ember meggyilkolásával vádolták meg tévesen.

Link másolása

Még nincs két éve annak, hogy végre szabadulhatott a börtönből az ártatlanul halálra ítélt amerikai férfi, már véget is ért az élete - írja az UNILAD.

Christopher Williams 29 éves korában került rács mögé, miután hat ember megölésével gyanúsították meg.

Végül négy esetben felmentették, kettőben viszont bűnösnek találták, és kivégzésre ítélték. A Philadelphia Inquirer nevű lap szerint a férfi ügye egy kártyavárra épült, amelyben hamis tanúskodás és rengeteg fel nem tárt bizonyíték is szerepet játszott.

Williams végül 61 éves koráig ült börtönben, 25 évig halálsoron volt. Hiába kért kártérítést az államtól, pechjére Pennsylvania azon kevés amerikai államok egyike, amelyek nem adnak kártérítést a jogtalanul bebörtönzöttek számára.

Szabadulása óta asztalosként dolgozott, emellett pedig kiállt olyan rabok mellett, akikről azt gondolta, hogy hozzá hasonlóan tévesen ítélték el őket. Azt remélte, hogy elindíthatja saját programját, amellyel segíthet a börtönből szabadultaknak visszailleszkedni a társadalomba. Sajnos azonban ezt az álmát nem valósíthatta meg.

A 62 éves férfit ugyanis múlt pénteken délután fejbe lőtték, amikor kiszállt egy autóból egy temetőben. Éppen egy volt elítélt temetésén vett részt, amikor megölték.

A lövés után kórházba szállították, de már nem tudtak segíteni rajta, fél órával később halottnak nyilvánították. Williams-nek mindössze 22 hónap jutott az életből a szabadulása után.

Fia, Christopher azt mondta, édesapja megtanította arra, hogyan legyen jobb ember, és abban is segített neki, hogy jó apa legyen.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
KÉK HÍREK
Gond nélkül tolták ki a tolvajok a lopott áruval megpakolt bevásárlókocsit a siófoki áruházból – videó
A négyfős banda ezt háromszor is megcsinálta, amivel közel 800 ezer forintos kárt okoztak.

Link másolása

Folytatólagosan, bűnszövetségben elkövetett lopás miatt emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség három férfival és egy nővel szemben, akik több alkalommal, szervezetten fosztották ki az egyik siófoki áruházat.

A Somogy Megyei Főügyészség csütörtöki közleménye szerint a húszas és harmincas éveikben járó vádlottak a bűncselekmény elkövetésekor nem rendelkeztek munkahellyel és rendszeres jövedelemmel sem. Így

megállapodtak abban, hogy a nő által összeírt, túlnyomórészt minőségi italokat, drágább desszerteket, húskészítményeket és műszaki cikkeket ellopják, majd azok egy részét felélik, a nagyobbik részét pedig eladják.

Az tolvajok még a szerepeket is kiosztották maguk között: amíg ketten a parkolóban várakoztak, társaik egy bevásárlókocsival fizetés nélkül hozták ki az áruházból a kiválasztott termékeket, amelyeket ezt követően közösen pakoltak az autójukba.

Az ügyészség megosztotta az áruházi biztonsági kamera felvételét is. Ezen látható, ahogy a banda tagjai gond nélkül kitolják a dugig pakolt a bevásárlókocsit az üzletből.

Ezzel a módszerrel,

három alkalommal összesen 787 510 forint kárt okoztak az áruháznak.

Negyedszer azonban már nem sikerült a manőver, ugyanis a lebukástól tartva végül az áruházban hagyták a telepakolt bevásárlókocsit, amiben közel 125 ezer forintnyi árut szedtek össze.

A siófoki nyomozók a kamerafelvételek alapján azonosították és elfogták az elkövetőket. A vádiratában az ügyészség három vádlottal szemben végrehajtandó, negyedik társukkal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság egyúttal valamennyi vádlottat tiltsa el a közúti járművezetéstől, illetve kötelezze őket a sértett kárának megtérítésére is.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÉK HÍREK
Meglátogatta a beteg babáit a kórházban, hazafelé zaklatni kezdte egy csapat férfi a brit anyát
Egyikük letépte a nő ruháját, majd fogdosni kezdte. A rendőrség szemtanúkat keres.

Link másolása

Egy brit nő éppen egy kórházból tartott hazafelé, ahol a beteg babáit látogatta meg, amikor az utcán zaklatni kezdték - írja a Daily Mail.

Az eset még november 30-án délután történt az angliai Hullban. A nő éppen az Anlaby Roadon sétált, amikor egy csapat férfi beszólt neki és azt akarták, hogy emelje fel a ruháját. Ezután az egyik férfi követte őt a Park Street hídon át, aki

a gyanú szerint megragadta a fenekét, és elszakította a ruháját.

A férfi ezután egy közeli benzinkút irányába menekült.

"Bár a nő nem szenvedett fizikai sérülést, az eset felrázta és megijesztette. Továbbra is kiemelt ügyként vizsgáljuk a történteket, mert nem toleráljuk a lányok és nők ellen irányuló erőszakot" - nyilatkozta Tiffany Strudwick rendőr, a nyomozás vezetője.

A helyi rendőrség közzétett egy biztonsági kamerás felvételt, amelyen olyan személyek szerepelnek, akik a nyomozók szerint segíthetnek a támadók előkerítésében. A felvétel alapján keresik őket.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÉK HÍREK
Többször földhöz vágta csecsemőjét egy plázában, egy szolgálaton kívüli rendőr is szemtanúja volt
Nagyon gyorsan elkapták a miami férfit.

Link másolása

Letartóztattak egy férfit hétfőn Miamiban, miután egy szolgálaton kívüli rendőr szemtanúja volt, ahogy többször földhöz vágta négyhónapos kislányát egy miami Walmartban – közölte a Yahoo News.

A szolgálaton kívüli rendőrnő több részletet elmesélt az ügyről a sajtónak. Mint mondta,

délután négy óra körül többen azt állították, hogy egy férfit láttak, aki több alkalommal is a földre dobta csecsemőjét. Amikor közelebb ért, maga is szemtanúja volt az esettnek

Az apa ezután egyszerűen otthagyta a gyereket, de hamarosan visszatért. A járókelők közül ekkor már sokan sikoltoztak és segítségért kiabáltak. A rendőrtiszt végül őrizetbe vette a férfit, és újraélesztette a kisbabát, aki előtte nem mutatott életjeleket.

A tettest korábban már többször letartóztatták kokain birtoklásáért illetve fegyveres rablásért. A férfi a rendőrősön azt mondta, csak egyszer és véletlenül ejtette el a csecsemőt.

A 31 éves apát gyerekbántalmazás miatt vették őrizetbe, de 5000 dollár óvadék ellenében egyelőre szabadlábon védekezhet.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk