hirdetés

KÉK HÍREK

Az egyik focista videojátéka miatt nem volt idő feltankolni a repülőgépet?

20 percig keresték a Chapecoense játékosának elveszett videojátékát, az egyik reptéren ezért nem volt idő tankolni a Daily Mail szerint.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. december 02.

hirdetés

Az egyik focista videójátékát kereste a lezuhant gép személyzete a felszállás előtt, ezért csak 20 perc késéssel tudott elindulni a bolíviai Santa Clarából a Chapecoense brazil focicsapatot szállító repülő.

Ez a 20 perc késés éppen annyit jelentett, hogy már nem értek oda időben a cobijai reptérre, ahol tankolniuk kellett volna az út folytatása előtt, mert az addigra bezárt - számolt be a Daily Mail a csapat egyik otthon maradt tagjától szerzett exkluzív értesüléseire hivatkozva.

Demerson Bruno Costa, a csapat sérült hátvédje mesélte a Daily Mail-nek, hogy a repülőn utazó társaival tartotta a kapcsolatot, Snapchaten üzengettek neki a többiek. Egyik alkalommal a csapat technikai vezetője, Chincho Di Domenico - még a Santa Clara-i indulás előtt - azt posztolta, hogy

a személyzet már húsz perce egy videójátékot keres,

mert egy meg nem nevezett játékos tévedésből a csomagjával együtt feladta.

hirdetés

Lehet, hogy éppen ez vezetett a tragédiához?

Demerson Bruno Costa

A rövid távra tervezett British Aerospace 146-os típusú gép mindössze négy órát tudott volna repülni a tankban lévő üzemanyaggal, de ennél 20 perccel többet voltak a levegőben.

Mielőtt leszállhattak volna Madellínben, a közelben lévő hegyek között lezuhantak.

A gép elméletben még el is érhetett volna Medellínbe, de a pilóták nem jelezték a reptér irányítóinak, hogy szükséghelyzetben vannak, így nem kaptak szabad légifolyosót.

El funeral colectivo por las víctimas del accidente tendrá lugar el sábado en el Arena Condá, estadio del #Chapecoense #celespectaculos

Celespectaculos™ (@celespectaculos) által közzétett fénykép,

A tragédia hétfőn késő este történt, a fedélzeten lévő 77 ember közül 6-an élték túl a becsapódást. A Chapecoense futballcsapat játékosai közül hárman élték túl a tragédiát, Alan Ruschel (27), Helio Neto (31) és Jackson Follmann. A túlélők között volt Rafael Valmorbida újságíró is, aki rendszeresen utazott a csapattal. Neto és Valmorbida állapota az intenzív osztályon stabilizálódott. Netónak a feje, a mellkasa és a tüdeje sérült meg, és nyílt sebek voltak a térdén. Ruschelt szintén intenzív osztályon ápolják. A legénység két tagját csak megfigyelik.

Follmannak amputálni kellett a jobb lábát. A csapat kapusa, Marcos Danilo Padilha a kórházba vezető úton vesztette életét. Ő és Ruschel korábban együtt szelfiztek, a rajongóknak üzenték, hogy „Kolumbia, jövünk!”

Ezekkel a rajzokkal emlékeznek a csapatra:

Pasillo en el cielo, hoy y siempre LEYENDAS. #fuerzachape #chapecoense #chape #fuerzachapecoense

Fútbol Continental (@futbolcontinental) által közzétett fénykép,hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk