KÉK HÍREK

Az egyik focista videojátéka miatt nem volt idő feltankolni a repülőgépet?

20 percig keresték a Chapecoense játékosának elveszett videojátékát, az egyik reptéren ezért nem volt idő tankolni a Daily Mail szerint.

Link másolása

Az egyik focista videójátékát kereste a lezuhant gép személyzete a felszállás előtt, ezért csak 20 perc késéssel tudott elindulni a bolíviai Santa Clarából a Chapecoense brazil focicsapatot szállító repülő.

Ez a 20 perc késés éppen annyit jelentett, hogy már nem értek oda időben a cobijai reptérre, ahol tankolniuk kellett volna az út folytatása előtt, mert az addigra bezárt - számolt be a Daily Mail a csapat egyik otthon maradt tagjától szerzett exkluzív értesüléseire hivatkozva.

Demerson Bruno Costa, a csapat sérült hátvédje mesélte a Daily Mail-nek, hogy a repülőn utazó társaival tartotta a kapcsolatot, Snapchaten üzengettek neki a többiek. Egyik alkalommal a csapat technikai vezetője, Chincho Di Domenico - még a Santa Clara-i indulás előtt - azt posztolta, hogy

a személyzet már húsz perce egy videójátékot keres,

mert egy meg nem nevezett játékos tévedésből a csomagjával együtt feladta.

Lehet, hogy éppen ez vezetett a tragédiához?

Demerson Bruno Costa

A rövid távra tervezett British Aerospace 146-os típusú gép mindössze négy órát tudott volna repülni a tankban lévő üzemanyaggal, de ennél 20 perccel többet voltak a levegőben.

Mielőtt leszállhattak volna Madellínben, a közelben lévő hegyek között lezuhantak.

A gép elméletben még el is érhetett volna Medellínbe, de a pilóták nem jelezték a reptér irányítóinak, hogy szükséghelyzetben vannak, így nem kaptak szabad légifolyosót.

El funeral colectivo por las víctimas del accidente tendrá lugar el sábado en el Arena Condá, estadio del #Chapecoense #celespectaculos

Celespectaculos™ (@celespectaculos) által közzétett fénykép,

A tragédia hétfőn késő este történt, a fedélzeten lévő 77 ember közül 6-an élték túl a becsapódást. A Chapecoense futballcsapat játékosai közül hárman élték túl a tragédiát, Alan Ruschel (27), Helio Neto (31) és Jackson Follmann. A túlélők között volt Rafael Valmorbida újságíró is, aki rendszeresen utazott a csapattal. Neto és Valmorbida állapota az intenzív osztályon stabilizálódott. Netónak a feje, a mellkasa és a tüdeje sérült meg, és nyílt sebek voltak a térdén. Ruschelt szintén intenzív osztályon ápolják. A legénység két tagját csak megfigyelik.

Follmannak amputálni kellett a jobb lábát. A csapat kapusa, Marcos Danilo Padilha a kórházba vezető úton vesztette életét. Ő és Ruschel korábban együtt szelfiztek, a rajongóknak üzenték, hogy „Kolumbia, jövünk!”

Ezekkel a rajzokkal emlékeznek a csapatra:

Pasillo en el cielo, hoy y siempre LEYENDAS. #fuerzachape #chapecoense #chape #fuerzachapecoense

Fútbol Continental (@futbolcontinental) által közzétett fénykép,


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: