/kekhirek/az-aurora-kozlemenyben-tagadja-hogy-bezaratta-oket-az-onkormanyzat/
hirdetés

KÉK HÍREK

Az Auróra közleményben tagadja, hogy bezáratta őket az önkormányzat

„Az Aurórát nem zárták be, és nem tájékoztatták” - írja a józsefvárosi szórakozóhely a Facebookra posztolt közleményükben.
hirdetés

Nemrég megjelent egy közlemény Józsefváros önkormányzatának honlapján arról, hogy a hatóságok elrendelték a bezáratását az Aurórának és a Corvintetőnek, két budapesti közösségi- és szórakozóhelynek. A nyolcadik kerületi vezetés szemét régóta csípő Auróra most egy részletes közleményben reagált a Józsefváros.hu-n megjelent állításokra.

AZ AURÓRA KÖZÖSSÉGÉNEK KÖZLEMÉNYE

Bár továbbra sem kaptunk hivatalos tájékoztatást az Auróra állítólagos bezáratásáról, ezúton szeretnénk reagálni a a 2018. július 16-án a jozsefvaros.hu-n megjelent bejegyzésre.

A posztban több valótlan állítás is szerepel. Ezekkel ellentétben:

1. Az Aurórát nem zárták be, és nem tájékoztatták.

A bejegyzés azt állítja, hogy az Aurórát üzemeltető Marom Klub Kft.-t a hatóság július 16-án felszólította, hogy igazolja "az általa birtokolt ingatlanok használatának jogcímét érvényes szerződéssel". Az igazolásig a poszt szerint a hatóságok elrendelték az Auróra bezáratását.

hirdetés

Ez nem igaz, a Marom Klub Kft. nem kapott ilyen felszólítást sem július 16-án, sem azóta. Ennek fényében az Auróra továbbra is rend szerint üzemel. Mi is értetlenül állunk előtte, hogy több mint 24 órával a bejegyzés megjelenése után sem tudtuk elérni az Önkormányzatot, hivatalos értesítőt, határozatot pedig nem kézbesítettek. Ezért a bezáratás további részleteit nem tudjuk kommentálni.

2. A tavalyi bezáratással szemben sikerrel fellebbeztünk.

A jozsefvaros.hu valótlanul állítja, hogy "a kormányhivatal – a Marom Klub Kft. rosszhiszemű és jogsértő eljárása miatt - végül elutasította" a fellebbezésünket a bezáratással kapcsolatban.

Valójában ez épp fordítva történt: a kormányhivatal pont a bezáratást találta jogszerűtlennek. Az Auróra Kioszk ősz óta zavartalanul nyitva tart. Felháborítónak tartjuk, hogy ennek az ellenkezőjét állítják

Az Auróra Kertben lévő építmények méretéből adódóan a Kertet valóban bezáratták építésügyi okokból, tavaly óta a Kertben nem üzemel vendéglátó egység. A bíróság még nem kötelezett minket a bontásra, a tárgyalást az építmények ügyében októberre halasztották. Ezek ismeretében a közbiztonsági érdekre való hivatkozás értelmetlen.

3. A Marom nem vezette meg a hatóságokat, és nem tettek ellenünk feljelentést.

A legdurvább állítás a bejegyzésben az, hogy "a Marom Klub Kft. korábban büntetőjogi felelősségének tudatában az önkormányzat hatóságát félrevezette és megtévesztette".

Határozottan kijelentjük, hogy a Marom Klub Kft. a jozsefvaros.hu bejegyzésével ellentétben senkit nem tévesztett meg. A jozsefvaros.hu-n írottakkal ellentétben a Marom Klub Kft.-vel szemben feljelentés eddig nem történt.

Felháborítónak tartjuk a valótlan állításokkal teletűzdelt közleményt. Ezúton felszólítjuk a jozsefvaros.hu szerkesztőit, hogy a valótlan állításokat tartalmazó posztot vegyék le, és közöljenek helyreigazítást.

A Corvin klub tudomásunk szerint szintén nem kapott értesítést a bezáratásukról, az Auróra szolidarítását küldi!

- az Auróra közössége

Budapest, 2018. 07. 17.

via Index


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk