hirdetés

KÉK HÍREK

Az ablakon keresztül menekültek az utasok az újfehértói brutális vonatbaleset után

Két személyvonattal ütközött egy traktor kedden Újfehértónál. A traktor sofőrje a helyszínen meghalt, a szerelvényen öt utas és a mozdonyvezető sérült meg.

Link másolása

hirdetés

Mint azt mi is megírtuk: brutális baleset történt kedden Újfehértónál. Két személyvonattal ütközött egy traktor egy vasúti átjáróban. Az egyik szerelvény az ütközés következtében kisiklott. A traktor vezetője szörnyethalt, az egyik vonaton öt utas és a mozdonyvezető sérült meg.

Az RTL Híradó információi szerint

a traktort egy 30 év körüli, többgyermekes férfi vezette.

A vasúti átjáróba a tilos jelzés ellenére hajtott be, mindkét irányból jött a vonat.

"Közlekedési szakzsargonban ez egy egyszerű közúti átjárós balesetnek tűnik, de a látvány, ami mögöttem van, ez egy nagyon komoly és nagyon súlyos vasúti balesetnek számít. Az elmúlt 10-15 évben nem történt ilyen súlyosságú baleset"

- mondta az RTL Híradónak a baleset helyszínén Homolya Norbert a MÁV elnök-vezérigazgatója.

hirdetés

Az ütközés olyan erejű volt, hogy a több száz tonnás szerelvények megdőltek, felborultak. A mozdony métereken át vonszolta magával a traktor leszakadt darabjait, végül a sínek mellett, a fák között állt meg.

A vonat egyik utasa az RTL Híradónak azt mondta, a hirtelen fékezés akkorát rántott rajta, hogy az ülések közé esett.

"Én ki tudtam az ajtón menni, de volt, aki csak az ablakokon, és volt, aki már nézte a vezetékeket, hogy mennyire szakadtak el. Aztán jöttek a rendőrök és a mentősök, hogy minél távolabb álljunk a vonattól, mert az ránk borulhat"

- mesélte az RTL Híradónak Pető Szilvia.

Öt utast és a vonat vezetőjét vitték kórházba, de már tegnap hazamehettek.

Az RTL Híradó felvételen látható, hogy a mozdony még ma is az árokban vesztegelt, a síneken daru dolgozott. Az egyik felborul kocsit hámokkal próbálták elmozdítani, az ütközéstől összeakadt szerelvényeket pedig lángvágóval választják szét. Miután ez megtörténik, mindkét kocsit visszateszik a sínekre. Az oldalára borult vagonnal lesz több feladat, azt először daruval kell megemeli, így tudják csak sínre tenni. A mozdonyt is megpróbálják így elvinni, de lehet, hogy darabokra kell majd vágni. A kár becslések szerint elérheti a 100 millió forintot is.

Debrecen és Nyíregyháza között most pótlóbuszok járnak, ez félórás, órás késésekkel járhat.

VIDEÓ: Az RTL Híradó riportjahirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK

Megöltek egy 24 éves magyar lányt az angliai Bradfordban

Benkő Bori egy iskolában dolgozott, a közösség nagyon a szívébe zárta.

Link másolása

hirdetés

Holtan találták az angliai Bradfordban található lakásában a 24 esztendős Benkő Borit, aki iskolai dolgozóként kereste kenyerét – számolt be a BBC. A lány gyilkosság áldozata lett.

A West Yorkshire-i rendőrség tájékoztatása szerint Benkő 2016-ban ifjúsági munkásként érkezett Magyarországról az Egyesült Királyságba.

A gyilkossággal egy 21 éves férfit gyanúsítanak, akit a rendőrség már őrizetbe vett.

A helyi vallási közösség azt írja: „Bori több mint három éven át létfontosságú és energikus tagja volt a közösségnek.”

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés

Olyan súlyosan megvertek egy külföldi egyetemi hallgatót Pécsen, hogy műteni kellett

A dél-amerikai diáknak eltört az álkapcsa, garázdaság miatt nyomoz a rendőrség.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2021. november 24.


Link másolása

hirdetés

A Szabad Pécs számolt be az október 24-i eseményről, amikor is egy külföldi hallgatókból álló csoport egy pécsi szórakozóhelyen bulizott. A társaság két lánytagját zaklatni kezdte egy magyar fiatalokból álló társaság, ekkor a külföldiek közül többen úgy döntöttek, hogy átmennek máshova. Amikor hajnalban elindultak haza erről a helyről, ismét összefutottak a magyar társasággal, itt fajult el a helyzet.

A 19 éves dél-amerikai fiút különösebb előjel nélkül állon ütötte a magyar társaság egyik tagja.

Ezután a külföldi diákok visszamenekültek a kollégiumba, ahol a portás nem nagyon tudott segíteni nekik, ugyanis nem beszélt jól angolul, így maguk hívták ki a rendőrséget. A dél-amerikai hallgatónak eltört az állkapcsa, műteni kellett, négy csavarral rögzítették az állkapcsát. Emiatt hetekig nem tudott beszélni, és csak folyékony ételt tudott fogyasztani.

A lap szerint az egyetem megtérítette a hallgató kezelési költségét, ugyanis még nem volt tartózkodási engedélye a fiúnak az eset idején. Ezt egyébként már szeptember 20-án kérvényezte, csak november 9-én kapta meg.

A Pécsi Rendőrkapitányság annyit mondott az ügyről, hogy garázdaság miatt nyomoznak, két férfit már ki is hallgattak gyanúsítottként.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

Orvosi asszisztens bukott le hamis védettségi igazolványokkal, 50 ezer forintot kért a kiállításukért

Az ügyben két nő fő bűnösségét állapították meg, de további 16 ember ellen is büntetőeljárást kezdeményeztek.
Fotó: Police.hu - szmo.hu
2021. november 24.


Link másolása

hirdetés

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai kedd hajnalban Gyöngyösön elállítottak egy 41 éves orvosi asszisztenst és a 47 éves segítőjét, akik ellen védettségi igazolással való visszaélés, valamint vesztegetés elfogadásának bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A Rendőrség eddigi információi alapján a két nő 2021 májusa és júliusa között közel 90 személynek állított ki hamis és valótlan tartalmú védőoltásról szóló igazolást, és valótlan adatokat rögzítettek egy központi rendszerben, ezáltal a megrendelők később jogosulatlanul jutottak hozzá védettségi igazolványukhoz.

A gyanúsítottak az igazolás kiállításáért, közvetítő személyeken keresztül akár 50.000 forintot is kaptak, amit egymás között szétosztottak.

A gyöngyöshalászi és a gyöngyösi lakost a nyomozók őrizetbe vették, és letartóztatásukat kezdeményezték. A bűncselekménnyel összefüggésben további 16 személlyel szemben indult büntetőeljárás.

Hamis oltási igazolásokkal buktak le


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés

Öt kutya támadt rá egy kislányra Miskolcon

Épp az iskolába tartott, szerencsére a portás a segítségére sietett.
Címkép: Pixabay (Illusztráció) - szmo.hu
2021. november 24.


Link másolása

hirdetés

Kedd reggel egy kislány iskolába sétált Miskolcon, amikor öt kutya támadt rá - írja a Boon.hu. Szerencsére már közel volt az iskolához, így a portás észre tudta venni, és a segítségére sietett, elkergette a kutyákat. A lány nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szerzett, a kutyák megmarták a karján és a lábán.

A portál úgy tudja, hogy az állatok egy közeli telekről szabadultak ki, valószínűleg felelőse is lesz az esetnek.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: