hirdetés

KÉK HÍREK

Újabb botrány a Ryanairnél - leszállítottak a gépről egy 13 éves autista kislányt

Az eset Portugáliában történt, a gyerek órákig a reptéren rekedt, állítólag hisztérikus állapotba került.
Metro - szmo.hu
2018. augusztus 19.

hirdetés

A 13 éves Daisy Jarvist teljes biztonságban hitte édesanyja, Michelle. A brit asszony két lányával és rokonaival együtt szeretett volna nyaralni menni Portugáliába, de az utazás előtt enyhe agyvérzést kapott, és kórházba szállították. Nagyobbik lányát, az autista Daisyt így nagynénik, nagybácsik, unokatestvérek és a keresztanyja kíséretében engedte elrepülni, a Ryanair kérésére írásos szülői engedélyt és saját útlevelének másolatát is vele küldte.

Odafelé nem is volt semmi baj, ám visszafelé a portugáliai Faro repülőtéren nem várt akadályba ütköztek:

már a gépen ültek, amikor a Ryanair személyzete egyszerűen leparancsolta a kislányt és 70 éves keresztanyját a gépről, arra hivatkozva, hogy a gyerek foglalási papírján nincs feltüntetve felnőtt kísérő, így pedig nem utazhat.

A kislány a keresztanyja szerint teljesen kikészült. Az asszony azonnal hívta az Angliában lévő édesanyát, aki rémülten telefonálgatni kezdett.

"A lányom autista, rettenetes állapotba került az esettől. Órákon át nem tudtam elérni a Ryanairt, ott vesztegelt szegény gyerek a reptéren, és én nem tudtam őt megvigasztalni" - mesélte felháborodottan az anya.

hirdetés

A hír elkezdett terjedni a közösségi médiában, a Ryanair szóvivője magyarázkodni kényszerült. Azt mondta, a foglalási papírral volt a baj, azon nem szerepelt felnőtt kísérő, és 16 év alatti utast így nem engedhetnek repülni. Az, hogy vele volt majdnem az egész családja, nem számított, csak a papírt nézték. Mindenesetre még aznap egy másik járatukkal hazavitték a halálra rémült kislányt és a keresztanyját.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk