KÉK HÍREK

„Arra keltem, hogy a megmerevedett nemi szerve hozzám nyomódik” – sírva tett vallomást Szilágyi Liliána a bíróságon

Az úszónő történetei alapján az apja válogatott módszerekkel bántalmazta egészen kiskorától kezdve.

Link másolása

Megkezdődött Szilágyi Liliána és apja, Szilágyi Zoltán pere.

A Blikk beszámolója szerint az apa és a lánya köszönés nélkül sétált be a tárgyalóba, a férfi rá sem akart nézni a lányára. Az úszónő többször is a könnyeivel küszködve, elcsukló hangon tett vallomást, egy ponton a bírónő kérésére le is kellett ülnie.

A vallomásában Szilágyi Liliána elmondta, hogy szerinte az apja már akkor is verte az anyját, amikor vele terhes volt. Két-három éves korában ütötte meg először az apja, a hátán, de elmondása szerint arra is volt példa, hogy addig tartotta őt a víz alatt az apja, amíg el nem kezdett ernyedni. Emiatt halálfélelme volt.

Nyolc éves korában pedig az úszónő szerint azt kezdte el vizsgálgatni az apja rajta, hogy nőtt-e a melle, kinőtt-e már a szeméremszőrzete.

„2005-ben elkezdte vizsgálgatni, nőiességemben változom-e, nő-e a cicim vagy a szeméremszőrzetem... Ránézett, kommentálta, volt, hogy megfogta, de ez már inkább a későbbiekben volt” – fogalmazott.

Máskor meztelenül kellett a tükör elé állnia, az apja ilyenkor a mellét és a fenekét is megfogta, közben azt kommentálta, hol kéne lefogynia, és olyat is mondott neki, hogy „kurva leszek, amikor nő leszek” – derült ki a Telex tudósításából. Egy olyan családi játékról is beszélt, amikor a fürdés előtt mindannyian meztelenre vetkőztek, ő és a húga is, és apjával így kergetőztek.

Arról is beszélt, hogy apja kiskorától kezdve mondta, hogy „neki nehéz, hogy szép vagyok, mert neki kell megvédenie a többi férfitól, akik biztos meg akarnak erőszakolni. Később, amikor már 15-16 éves voltam, volt egy liftes jelenet, magas sarkúban voltam és ki voltam kenve, ketten voltunk a liftben, megsimogatta az arcom, és azt mondta, ha most egyidősek lennénk, szerelmes lenne. Azt éreztem, apám össze van zavarva. Azt gondolom, hogy vonzódott hozzám, amit nem tudott kezelni”.

Elmondta, hogy idősebb koráig sokszor együtt aludt az apja vele egy franciaágyban, és emlékszik olyanra tíz éves korából, amikor „arra keltem fel, hogy a megmerevedett nemi szerve hozzám nyomódik".

Mikor a bíró megkérdezte, hogy apja milyen módokon bántalmazta őt fizikailag, azt mondta: „hajtépés, ökölütés, hasba rúgás, fojtogatás, falra feltolás”. Egy olyan esetről is beszélt, amikor apja fojtogatta őt, „két kezével markolta a nyakamat”, egészen addig, amíg „kezdtem nem látni”.

Az úszónő a vallomásában elmondta azt is, hogy tizenkilenc éves volt már, amikor az apja befektette az ölébe, és elkezdte simogatni az alsó hastáját, belenyúlt a nadrágjába, és megfogta a szeméremdombját. Állítása szerint az apja az első menstruációjából vattával mintát vett, majd azt valahova eltette.

Szerinte amikor függetlenedni próbált az apjától és a 2012-es olimpia után külföldre akart költözni, akkor az apja azzal fenyegette, hogy nem kell, hogy úgy viselkedjen, amit mond, „de akkor a Gerda”, a testvére „jön”.

„Amikor Gerda megszületett, megfogadtam, hogy mindent meg fogok tenni azért, hogy ne érje bántalom. Hétéves voltam, és erőmhöz mérten mindent megtettem azért, hogy ne lássa, ne hallja, hogy a családunkban mi van. Annyi szerencsém volt, hogy ekkor kezdtem úszni, és édesapám figyelme annyira nem terjedt ki Gerdára. Bármikor, amikor veszekedés vagy tettlegesség volt, én megfogtam és elvittem olyan messzire, amennyire csak tudtam a lakáson belül. Feltettem a fejére egy fülhallgatót, elvontam a figyelmét, babáztam vele. Viszonylag sikeresen. Amit azért bánok most, mert nem lát tisztán a húgom, és rettenetesen sajnálom, hogy ilyen helyzetben van” – mondta a tárgyaláson.

A vele történtek miatt mentális és pszichés problémái lettek, önértékelési problémák, apakomplexus, depresszió, és sokáig a szexualitást is büntetésként élte meg – mondta el a vallomása végén.

Mint ismert, az úszónő tavaly év végén azzal vádolta meg édesapját, Szilágyi Zoltánt, hogy bántalmazta őt gyermekkorától kezdve. Az ügy kirobbanása után Szilágyi Zoltán becsületsértés miatt perelte be a lányát.

A Telex cikke szerint az apa a pénteki tárgyaláson arról beszélt, hogy lányát „aljas cél vezérelte”, hogy lejárassa, tönkretegye és ellehetetlenítse őt, és a személyiségi jogai sérülnek azoktól a cikkektől, riportoktól, amik róla megjelentek.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Lelőtték a 15 éves lányt a kaliforniai rendőrök, aki segítségért futott hozzájuk, miután apja elrabolta őt
Az apa a lány anyját is megölte, majd tűzharcba kezdett a rendőrökkel. A kamasz menekülni akart, de ő sem élte túl.

Link másolása

A kaliforniai Victorville-ben életét vesztette egy rendőrségi üldözés közben egy tinédzser lány és apja, aki elrabolta saját gyerekét - írja az NBC Los Angeles.

Hétfőn jelentette a helyi hatóság, hogy egy tizenöt éves lányt elrabolt az apja, Anthony Graziano, aki egy általános iskola közelében lelőtte a gyerek anyját is. A férfi onnan menekült el a lánnyal, akit végül egy lakossági bejelentés alapján találtak meg.

A beszámoló szerint a 45 éves Graziano autóból lőtt rá a rendőrökre, majd tűzharc alakult ki. Ekkor szállt ki az autóból az apja által elrabolt 15 éves lány, aki a rendőrök felé kezdett szaladni, de közben lelőtték.

A lányt kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni. A sheriffhivatal elmondta, hogy a 15 éves lány „taktikai mellényt” viselt, ezért lőtték le a rendőrök.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
KÉK HÍREK
5 magyar is felkerült Európa legkeresettebb bűnözőinek listájára
A drogkereskedők felkutatásához most a lakosság segítségét kérik a hatóságok.
Címlap: police.hu - szmo.hu
2022. szeptember 29.


Link másolása

Öt magyar férfi is felkerült az Europol Most Wanted körözötti listájára. Korábban arra nem volt példa, hogy Magyarországról egyszerre öt körözött szerepeljen a legkeresetteb bűnözők listán – írja a Police.hu.

Idén az Európai Unió tagállamaiból több mint ötven elfogatóparanccsal körözött személy profilja került fel a Most Wanted oldalra. Ezek között olyan keresett személyek szerepelnek, akiket kábítószer-kereskedelem, pénzmosás, emberkereskedelem, fegyveres rablás, terrorizmus, illetve emberölés miatt köröznek.

Erre a listára került fel öt olyan férfi, akiket a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály debreceni osztálya már évek óta keres.

- írja a rendőrség az oldalán.

A magyar bűnszervezethez köthető nyomozás még 2020-ban indult. Ennek során 2021 tavaszára sikerült azonosítani a debreceni nyomozóknak két olyan bűnszervezetet, melyek egymással párhuzamosan folytatták drogterjesztő tevékenységüket. Az egyik csapat Bács-Kiskun megyében, Kecskeméten és Kecelen működött. A tagjai mind a marihuána termesztésével, feldolgozásával és a terjesztésével is foglalkoztak. Részint ők látták el kábítószerrel a másik csapatot, akik pedig Hajdú-Bihar megyében bonyolították titkos drogüzleteiket.

A Bács-Kiskun megyei high-tech technológiával kialakított csarnokot üzemeltető bűnbanda hét tagját sikerült azonosítani a KR NNI debreceni nyomozóinak, s kettőt közülük el is fogtak. Öt személy ellen pedig belföldi, európai és nemzetközi elfogatóparancs van érvényben.

A Ledöntheted őket - #GameOver szlogenű akció keretén belül a bűnszervezetek felfedése érdekében akár név nélkül, egy tippel is lehet segíteni az Europol munkáját.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Videón, ahogy megbilincselnek egy férfit, aki megtagadja a rendőri igazoltatást az „UCC törvényekre” hivatkozva
Arra hivatkozott, hogy ő ember, nem személy, a rendőrség pedig egy Amerikában bejegyzett cég, ezért nem tudja odaadni az iratait. Nem vált be.

Link másolása

Szombat este próbáltak igazoltatni egy személyautót vezető férfit Balatonszemesen, aki azonban ellenállt az intézkedésnek, többszöri felszólításra sem adta át az okmányait.

A férfi - aki együtt utazott egy nővel, aki szintén nem igazolta magát - az úgynevezett, homályosan megfogalmazható "UCC törvényekre" hivatkozott, vagyis többek között arra, hogy ő ember, és nem személy, a rendőrségnek pedig nincs jogalapja ezt tenni vele, a magyar hatóság ugyanis egy "Amerikában bejegyzett cég".

Az intézkedésnél kint lévő két rendőr végül erősítést kért, megbilincselték és a Siófoki Rendőrkapitányságra vitték az intézkedésnek ellenálló férfit.

A férfi maga töltötte fel Youtube-ra a jelenetsorról készült felvételt.

A videót a Zsaruellátó is megosztotta, azt írták: "Gratulálunk a járőrpárnak, a szakszerű, jogszerű, és arányos intézkedéshez! Hivatalos személy elleni erőszak is megvalósult. Le a kalappal előttetek Kékek! Köszönjük a munkátokat!"


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÉK HÍREK
Eltűnt egy 30 éves brit nő Budapesten
Bartram Christina Francest nagy erőkkel keresi a rendőrség.
Fotó: Police.hu - szmo.hu
2022. szeptember 29.


Link másolása

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitánysága nagy erőkkel keresi Bartram Christina Frances brit állampolgárt, aki jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik — közölte a Rendőrség honlapja.

A 30 éves nő 2022. szeptember 28-án a hajnali órákban a VII. kerületből távozott ismeretlen helyre.

Bartram Christina Frances körülbelül 165 centiméter magas, átlagos testalkatú. Barna haja hosszú, göndör, a szeme kék. Bal szeme mellett piercinget hord, jobb csuklója és bal alkarja tetovált. Eltűnésekor sárga tornacipőt, fekete mintás hosszú zoknit, hálós harisnyát, fekete, csípőig érő kabátot, sárgás-zöld pólót és rózsaszín, szőrös kalapot viselt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a 30 éves nő tartózkodási helyéről információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es díjmentes segélyhívó számon.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk