hirdetés

KÉK HÍREK

Arcok és sorsok - Párizs ártatlan áldozatai

A barátok és a családok kutatnak, egyre több áldozat neve derül ki a péntek esti párizsi mészárlás után a közösségi oldalakról.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2015. november 15.

hirdetés

A péntek esti párizsi támadásoknak eddig 129 halottja és 352 sérültje van. A mészárlás utáni káoszban a barátok és a családok a közösségi oldalokon keresik eltűnt szeretteiket. Még nem sikerült azonosítani az összes áldozatot, de már eddig is 15 különböző országból vannak halottak. A legtöbben a Bataclan színházban haltak meg, 89-en, amikor az amerikai Eagles of Death Metal fellépésén több felfegyverzett férfi lövöldözni kezdett.

1250

Tragikus tabló az áldozatok egy részének fotójával

Elodie Breuil, 23 éves, Franciaország

hirdetés

elodie

Breuil a barátaival ment az Eagles of Death Metal fellépésére. A Time magazinnak egyikük név nélkül nyilatkozott, azt mondta, amikor elkezdődött a lövöldözés, elsodródtak egymástól. Ő futva elindult a kijárat felé egy közelben álló férfival, de a férfit meglőtték és összeesett. A baráti társaság tagjai aztán kint újra egymásra találtak, de Breuil és egy másik társuk hiányzott.

“El tudod ezt képzelni?” - kérdezi Breuil testvére, Alexis. “Egyik nap egy boldog tinédzser vagy, aki videojátékokkal játszik. A következő nap meg vértócsában fekszel halotta emberek között.”

Valentin Ribet, 26 éves, Franciaország

valentin

Ribet büntetőjogi ügyvéd volt a Hogan Lovells vállalatnál, és a Londoni Közgazdaságtani Főiskola diákja. Ő is a Bataclan épületében halt meg.

Volt cége így emlékezett rá: “tehetséges ügyvéd volt, mindenki szerette és csodás személyiség volt. Ez egy borzalmas tragédia, mindannyiunk nehéz megérteni. A saját gyászunk és a városban történtek is sokkoltak.”

Nick Alexander, 36 éves, Egyesült Királyság

Nick barátnőjének kétségbeesett posztja a terrortámadás után

Alexander az Eagles of Death Metal portékáit adta el. Polina Buckley, a barátnője a Twitteren kért segítséget, miután hallott a lövöldözésről: “Valaki segítsen megtalálni a barátom, Nick Alexandert. Eagles of Death Metalos cuccokat árul #ParisAttacks #Bataclan”.

A Bataclanban Alexanderrel a korábbi barátnője, Helen Wilson volt, aki azt mesélte, a földre feküdtek, amikor a támadók lövöldözni kezdtek. Wilson mindkét lába megsérült, Alexandert pedig a szeme láttára lőtték le. “Háttal feküdt nekem, nem láttam mi történt, próbáltam beszéltetni, aztán szájból-szájba lélegeztetni, a fegyveresek árnyékba húzódtak és ha valaki megszólalt, lőttek. Aztán már nem lélegzett, a karomban tartottam és azt mondtam neki, hogy szeretem. Életem szerelme volt.”

Nohemi Gonzales, USA / Mexikó

nohemi

Nohemi Gonzalez amerikai-mexikói kettős állampolgár volt, Párizsban a Californiai Állami Egyetem diákjaként tanult.

“Tegnap egy kedves diákunkat és barátunkat veszítettük el egy esztelen mészárlásban, amit a gyáva ISIS követett el Párizsban. Gerinctelen, gyáva alakok ölték meg” - írta Michael LaForte a dizájn tanszék, ahol Gonzales is tanult, oktatója a Facebookon.

Fabrice DuBois, Franciaország

DuBois is a Bataclan színháznál halt meg. Egy reklámügynökségnél, a Publicis Conseilnél dolgozott, így búcsúztak tőle: “Együttérzésünk a feleségének, a gyerekeinek, a barátainak és a kollégáinak. Fabrice, hiányozni fogsz. Máris hiányzol.”

Mathieu Hoche, 38 éves, Franciaország

hoche

Hoche technikusként dolgozott a France 24 hírcsatornánál. Szenvedélyes rock’n’roll rajongó volt a barátai szerint, és a Facebook oldalán is kint volt, hogy megy az Eagles of Death Metal koncertre. A férfinak volt egy 6 éves kisfia.

Aurélie De Peretti, 33 éves, Franciaország

peretti

A New York Times beszélt De Peretti nővérével. A család egész éjjel próbálta elérni Auréliet, de nem sikerült neki. “Azt mondták meghalt, de nem engedték, hogy megnézzük. Olyan vagyok most, mint egy robot. Nem tudom mi legyen a következő lépésem. Nem néztem híreket és nem aludtam tegnap éjjel óta. Az egyetlen dolog, amit mindenképp szeretnék, hogy a holttestét magunkkal vihessük Dél-Franciaországba.”

Elsa DelPlace, Franciaország és Patricia San Martin, 55 éves, Chile

A francia Elsa DelPlace az édesanyjával együtt halt meg a Bataclanban. DelPlace az egyik művészeti iskola diákja volt. A honlapján található önéletrajza szerint csellózott, kommunikáció és kulturális projekt menedzsmenetből volt diplomája. A chilei külügyminiszter közleményt adott ki, amely szerint San Martin a mexikói chilei nagykövet unokahúga volt.

Michelli Gil Jaimez, 27 éves, Mexikó

A Facebook lapja szerint Jaimezt október végén jegyezték el. “Család és barátok, a franciaországi mexikói nagykövetség megerősítette, hogy az unokatestvérem, Michelli Gil Jaimez az egyik áldozata a tegnapi párizsi terrortámadásoknak” - tudatta ismerőseivel Felix Jose Gil Herrera a Facebookon.

Asta Diakite, Franciaország

Diakite halálát megerősítette az unokatestvére, a korábban a Premier Ligában futballozó Lassana Diarra, aki pályára lépett a Franciaország-Németország válogatott meccsen is, amikor a támadások történte. “Mindig támogatott, mint egy nővér” - mondta a lányról Diarra.

via The Guardian

Oszd meg a cikket a faladon!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk