KÉK HÍREK

Annyi kannabiszfarm van egy angol városban, hogy áramszüneteket okoznak

A kenderültetvényekhez lopják az áramot a bűnözők, emiatt a város lakói gyakran nem tudnak főzni, fűteni és takarítani sem.

Link másolása

Rendszeres áramkimaradásokat okoz Rotherhamben, hogy az észak-angliai várost ellepték a titokban kannabiszt termesztő helyek, írja a LADbible. Csak tavaly október óta 61 kannabiszfarmot kapcsoltak le a rendőrök a városban. Az akciók során 6797 növényt foglaltak le, melyek piaci értékét 6,8 millió fontra (kb. 3 milliárd forint) becsülik. A műveletek során 17 banda összesen 25 tagját tartóztatták le.

A környék parlamenti képviselője szerint a kendertanyák annyi elektromos áramot használtak fel, hogy a városban "néha naponta négyszer" is kimaradásokat okoztak. Sarah Champion szerint a lakókat nagyon megviselte, hogy sokszor éppen főzés vagy porszívózás közben ment el az áram. De sokan panaszkodtak arra is, hogy alig tudtak fűteni a rendszeres áramszünetek miatt.

Akad olyan rotherhami is, aki inkább elköltözött a környékről az ingadozó áramszolgáltatás miatt. A kisgyerekes Mohammad Mubashar arra panaszkodott, hogy a ház fényei a karácsonyt idézték: néha kikapcsoltak, majd vissza, miközben emiatt a gyerekek állandóan felkeltek és sírtak.

A rendőrparancsnok is elismerte, hogy komoly gondokat okoznak a környéket megszálló drogtermesztők. Steve Chapman szerint ráadásul ahol ennyi banda van, ott előbb-utóbb megjelenik a rivalizálás miatti erőszak is. Ezért is létfontosságú, hogy hatékonyan lépjenek fel a kannabiszfarmok ellen, és a várost újra biztonságos hellyé tegyék. A rendőrségi akciósorozatban részt vesz a terület áramellátását biztosító vállalata is, akiknek szintén érdeke a környékbeli gyanús túlterhelések miatti áramszünetek felszámolása.

A kendertermesztő helyek rendkívül veszélyesek, mivel rengeteg áramra van szükség a növények neveléséhez. Ehhez azonban a legtöbbször illegálisan jutnak hozzá a bűnözők, amivel tovább fokozzák az amúgy sem csekély tűzveszélyt.

Még 2018-ban egy olyan rotherhami kannabisz-ültetvényre csaptak le a rendőrök, melyet egy többemeletes belvárosi épületben alakítottak ki a drogkereskedők. Akkor a különös szagra panaszkodtak a környékbeliek, ezért vonult ki a rendőrség a helyszínre, ahol két fegyveres őr és rengeteg növény fogadta őket:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: