hirdetés

Ámokfutó hajtott a tömegbe Melbourne-ben, többen meghaltak

A rendőrség egyelőre vizsgálja, hogy a sofőr miért hajtott szándékosan a járókelők közé.
Forrás: CNN - szmo.hu
2017. január 20.

hirdetés

Egy babakocsiban tolt csecsemő is meghalt abban a tömeges gázolásban, amely Melbourne egyik forgalmas utcáján, a Bourke Streeten történt - írja a CNN. A legfrissebb hírek szerint az ámokfutásnak három halálos áldozata, és legalább húsz sebesültje van.

Az esetről videó is készült. A felvételen jól látszik, ahogyan a sofőr először több kört is megtett az út közepén, mielőtt a járókelők közé hajtott. Az ámokfutót végül a rendőrök szedték ki az autójából.

"Az emberek mindenfelé menekültek, minden olyan gyorsan történt. Láttam, ahogyan elüt néhány embert. Láttam, ahogyan a levegőbe repülnek" - mondta egy szemtanú a CNN-nek.

hirdetés

A hírek szerint nem terrortámadásról van szó.

Az eset a rendőrség szerint egy szóváltással kezdődött, ami kilométerekre a gázolás helyszínétől történt. Az autó sofőrjének a CNN szerint köze volt egy péntek reggeli késeléshez, ami után állítólag foglyul ejtett egy nőt, és elhajtott a gázoláshoz használt autóban.

A rendőrség egyelőre vizsgálja, hogy a sofőr miért hajtott egymás után többször is szándékosan a tömegbe.

A CNN szerint hat sebesült kritikus, de stabil állapotban van. Az ámokfutás után négy gyereket szállították kórházba, közülük az egyikük - egy kisbaba - sajnos már elhunyt.

Címkép: Youtube


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk