/kekhirek/akkora-dugok-lehetnek-az-m0-ason-hogy-ingyenesse-teszik-az-egyik-szakaszat/
hirdetés

Akkora dugók lehetnek az M0-áson, hogy ingyenessé teszik az egyik szakaszát

A munkálatok miatt keddtől nem lehet kihajtani az M1-es felé vezető oldalról az M6-os autópályára és Nagytétény, Budatétény felé.
hirdetés

Felújítják a déli hidakat az M0-son, ezért sávelhúzásra kell készülni - írja a hvg.hu. Hozzáteszik: a forgalom kétszer kér sávon haladhat, és több forgalmi változás is lesz.

Cserébe az autópályát díjmentessé teszik az 51-es főút és az M6-os autópálya csomópontja között.

A hídfelújítás mellett betonra cserélik az M1-es autópálya felé vezető oldal burkolatát. Ebbe az irányba ezért szakaszosan lezárják az útpályát a munkavégzés idejére. A forgalmat itt sávelhúzással vezetik át a szemközti oldalra.

Az elmúlt hetekben kiépítették a forgalomtereléseket és megépültek az üzemi átjárók is, így végig 2x2 sávon haladhat a forgalom a felújítások mellett.

A munkálatok miatt keddtől nem lehet kihajtani az M1-es felé vezető oldalról az M6-os autópályára és Nagytétény, Budatétény felé. Az erre közlekedők a 6-os számú főúti csomópontban hagyhatják el az autóutat és a 6-os számú főúton keresztül érhetik el úti céljukat.

hirdetés

Az M5-ös autópálya felé vezető oldalról pedig nem lehet majd a 6-os főútra balra kanyarodni Érd, Pécs felé.

Az erre közlekedőknek az autóútról korábban kell lehajtaniuk és az M6-os autópályán közlekedhetnek, amelynek az M0 autóúttól Érd észak csomópontig tartó szakasza díjmentesen vehető igénybe. Az M6-os ellenkező, azaz az Érd északtól M0-s autóig vezető oldala viszont nem díjmentes.

Az utazás ideje jóval hosszabb lehet, mert az M0-s autóút munkaterületei mellett általában 60 km/órás sebességkorlátozás van érvényben.

Ez az ábra mutatja, melyik szakasz lett díjmentes:


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk