hirdetés

KÉK HÍREK

Akár 100 ezer forintos béremelés jöhet több szakmában is

Az adótanácsadók, a pénzügyi elemzők, a könyvelők bére is sokat nőhet.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. november 13.

hirdetés

A légiforgalmi irányítók keresik a legtöbbet, havi másfél millió forintot. A pénzügyi területen dolgozó kutatási vezetők átlaga 950 ezer forint, ami több mint háromszorosa az országos bruttó átlagkeresetnek, amely 290 ezer forintra tehető - ezeket az adatokat a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat statisztikáiból szedte össze a Blikk.

A következő másfél-két évben az adótanácsadók, a pénzügyi elemzők, a könyvelők, a könyvvizsgálók és a kontrollerek számíthatnak arra, hogy gyorsabban emelkedik majd a bérük: 5-10 százalékkal nőhet a fizetésük évente, azaz bruttó 100-200 ezer forinttal több lesz a bankszámlájukon havonta.

A pénzügyi területen dolgozók egyébként már most is közel kétszeresét keresik az országos átlagnak: bruttó 500-600 ezer forintot kapnak.

Azért a pénzügyi szektorban dolgozók bére növekszik a legnagyobb mértékben, mert a külföldi multik egyre több olyan munkakört hoznak Magyarországra, amelyhez jó angol nyelvtudásra és magas szintű szakértelemre van szükség. A multiknak még így is megéri, térségünkben akkor is olcsóbban tudnak felvenni embereket, ha a magyar átlagnál akár 20 százalékkal többet fizetnek nekik.

"A mi szakmánk szerepe nőni fog, januártól ugyanis az ügyfelek hátrányára változnak az adóigazgatási szabályok" - mondta a Blikknek Vadász Iván, a Magyar Adótanácsadók Egyesületének alelnöke. "A vállalkozások sorra bukhatják az ellenőrzéseket, ha nem kíséri már az eljárás első szakaszában egy jó adótanácsadó az ügyfelet, mert a kifogásokat csak az első szakaszban lehet majd megtenni" - tette hozzá.

hirdetés

A szakértő szerint általánosságban gondot jelenthet, hogy a fizetések nőnek ugyan, a versenyképesség és a termelékenység viszont nem, vagy csak alig.

268 ezer álláskereső

A 2017. szeptemberében a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat regiszterében 268 ezer álláskereső szerepelt, ami közel 14 ezer fős csökkenés az előző év azonos időszakához képest. Így 2016 szeptemberéhez képest az álláskeresők száma 4,8 százalékkal csökkent. A nyilvántartott álláskeresők aránya a gazdaságilag aktív népességhez viszonyítva 5,9 százalék volt. A legkönnyebb munkát találni Győr-Moson-Sopron Vas, Veszprém és Pest megyében és Budapesten.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk