KÉK HÍREK

Akár 100 ezer forintos béremelés jöhet több szakmában is

Az adótanácsadók, a pénzügyi elemzők, a könyvelők bére is sokat nőhet.

Link másolása

A légiforgalmi irányítók keresik a legtöbbet, havi másfél millió forintot. A pénzügyi területen dolgozó kutatási vezetők átlaga 950 ezer forint, ami több mint háromszorosa az országos bruttó átlagkeresetnek, amely 290 ezer forintra tehető - ezeket az adatokat a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat statisztikáiból szedte össze a Blikk.

A következő másfél-két évben az adótanácsadók, a pénzügyi elemzők, a könyvelők, a könyvvizsgálók és a kontrollerek számíthatnak arra, hogy gyorsabban emelkedik majd a bérük: 5-10 százalékkal nőhet a fizetésük évente, azaz bruttó 100-200 ezer forinttal több lesz a bankszámlájukon havonta.

A pénzügyi területen dolgozók egyébként már most is közel kétszeresét keresik az országos átlagnak: bruttó 500-600 ezer forintot kapnak.

Azért a pénzügyi szektorban dolgozók bére növekszik a legnagyobb mértékben, mert a külföldi multik egyre több olyan munkakört hoznak Magyarországra, amelyhez jó angol nyelvtudásra és magas szintű szakértelemre van szükség. A multiknak még így is megéri, térségünkben akkor is olcsóbban tudnak felvenni embereket, ha a magyar átlagnál akár 20 százalékkal többet fizetnek nekik.

"A mi szakmánk szerepe nőni fog, januártól ugyanis az ügyfelek hátrányára változnak az adóigazgatási szabályok" - mondta a Blikknek Vadász Iván, a Magyar Adótanácsadók Egyesületének alelnöke. "A vállalkozások sorra bukhatják az ellenőrzéseket, ha nem kíséri már az eljárás első szakaszában egy jó adótanácsadó az ügyfelet, mert a kifogásokat csak az első szakaszban lehet majd megtenni" - tette hozzá.

A szakértő szerint általánosságban gondot jelenthet, hogy a fizetések nőnek ugyan, a versenyképesség és a termelékenység viszont nem, vagy csak alig.

268 ezer álláskereső

A 2017. szeptemberében a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat regiszterében 268 ezer álláskereső szerepelt, ami közel 14 ezer fős csökkenés az előző év azonos időszakához képest. Így 2016 szeptemberéhez képest az álláskeresők száma 4,8 százalékkal csökkent. A nyilvántartott álláskeresők aránya a gazdaságilag aktív népességhez viszonyítva 5,9 százalék volt. A legkönnyebb munkát találni Győr-Moson-Sopron Vas, Veszprém és Pest megyében és Budapesten.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: