KÉK HÍREK

Advent: nem tart nyitva minden bolt vasárnaponként

És az adventi munkarend nem jelent automatikusan meghosszabbított nyitva tartást. Elmondjuk, mire számíts, hol vásárolhatsz.

Link másolása

Mától négy héten át ismét lehet vásárolni vasárnaponként, és nem csak bizonyos üzletekben. Az adventi időszakban azok a boltok is kinyithatnak vasárnaponként (november 29., december 6., 13. és 20.), amelyeknek a március 15-én életbe lépett törvény szerint zárva kell tartaniuk.

Nem árt azonban néhány dolgot tudni, mielőtt belevetitek magatokat a vásárlásba.

1. Az adventi vasárnapi nyitva tartás nem jelenti azt, hogy automatikusan MINDEN magyarországi bolt nyitva tart majd, azt sem, hogy nyitva kell tartaniuk. Sokan eleve nem tartottak nyitva a boltzáras törvény életbe lépése előtt sem. Vásárlás előtt tájékozódj arról, hogy melyik bolt hogyan tart nyitva.

2. Az adventi nyitva tartás nem jelenti azt, hogy hétvégéken meghosszabbított nyitva tartás lesz az üzletekben.

3. Az adventi nyitva tartás nem jelenti azt, hogy az ünnepek alatt (karácsonykor és szilveszterkor) is nyitva lesz minden.

bolt3

Adventkor az Aldi üzletei november 22-én voltak nyitva, kivéve a balatoni üzleteit. Azok most, 29-én várnak benneteket, a többi sajnos zárva lesz.

Az Auchan Magyarország 19 magyarországi áruháza és a hozzájuk tartozó 16 benzinkút szintén nyitva tart a következő négy vasárnapon.

Az IKEA áruházak 2015. november 22-től minden vasárnap 9.00 – 22.00 óráig tartanak nyitva. 2015. december 24–26., illetve 2015. december 31. és 2016. január 1. között zárva lesznek.

A Spar a tájékoztatásuk szerint hálózatukból 349 Spar szupermarket, a 32 Interspar hipermarket és a 69 franchise üzletük nyitva lesz november 29-én, valamint december 6-án, 13-án és 20-án, amit a törvény lehetővé tesz. Az egyetlen szabadon választható vasárnapot eltérő időpontokban fogják felhasználni, december 27-én előreláthatóan 128 áruházuk tart majd nyitva országszerte írja a Zene.hu.

A Lidl Magyarország mind a 164 áruháza nyitva lesz november 29-én, december 6-án, 13-án és 20-án.

Karácsonyi és szilveszteri nyitva tartás

A legtöbb üzlet rövidített nyitva tartással üzemel december 24-én. 25-én, 26-án és 27-én zárva tartanak. Szilveszterkor szintén rövidített nyitva tartással kell számolnotok, január elsején, újévkor pedig minden zárva tart.

A bevásárló központokban is 12 óráig tartanak nyitva a boltok, a törvénynek megfelelően, amely szerint 12 óráig tarthatják nyitva ezen a két napon az üzleteket. (Nem számítva a kivételeket, például a benzinkutat.)

Magyarországon március 15 óta nem nyithatnak ki az üzletek vasárnaponként, de egész évben 5 vasárnapot kiválaszthatnak a multik, amikor ezt mégis megtehetik. A legtöbben 4 időpontot az adventi időszakra tartogattak.

bolt2

Hasznos volt a hír? Oszd meg másokkal is!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: