hirdetés

KÉK HÍREK

Addig vertek egy fiatal fiút a börtönben, amíg kómába nem esett

Az őrök csak reggel vették észre, hogy baj van, így a fiú egy egész éjszakán keresztül nem kapott orvosi ellátást.
Forrás: Blikk - szmo.hu
2017. március 28.

hirdetés

Olyan súlyosan bántalmaztak egy 17 éves fiút rabtársai a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei börtönben, hogy agykárosodást szenvedett és kómába esett - írja a Blikk. A bulvárlap értesülései szerint

az eset még február 22-én este történt, ám T. Máté azóta sem tért magához.

Máté rablás miatt ült börtönben, és már csak egy hete lett volna a szabadulásig, amikor egyelőre ismeretlen okokból eszméletlenre verte az egyik cellatársa. A támadó ezután lefeküdt aludni, az őrök pedig semmit nem vettek észre a dologból, így Máté reggelig nem is kapott orvosi ellátást. Valószínűleg ez is hozzájárult ahhoz, hogy ilyen súlyos az állapota.

"A fiam egy rendes gyerek, aki rossz társaságba keveredett" - nyilatkozta Máté édesanyja. "Nem követett el semmit, csak jelen volt a rablásnál, így előzetes letartóztatásba került. Elég sokk volt feldolgozni, hogy a fiam börtönbe került, aztán pár napra rá jött a végső csapás."

Az őrök az ébresztőnél vették észre, hogy a fiú mozdulatlanul fekszik az ágyában. Ezután egyből kórházba szállították, ahol kiderült, mennyire súlyosak a sérülései.

hirdetés
"
A fiam kómában van, és semmi jóval nem bíztatnak az orvosok. Vagy fölébred, vagy nem, ennyit tudnak mondani

- mondta a fiú édesanyja, de hozzátette: fia maradandó agykárosodást szenvedett, és még ha magához is tér, újra meg kell majd tanulnia járni és beszélni. Édesanyja azonban nagyon bízik a felépülésében: "Mindennap ott vagyok nála, beszélek hozzá, és imádkozom, hogy nyissa ki a szemét" - mondta.

Az ügyben eljáró védő, dr. Lichy József szerint fontolgatják, hogy ne csak az elkövetőtől, de a büntetés-végrehajtástól is kérjenek kártérítést: "Véleményem szerint elfogadhatatlan, hogy egy intézetben ilyen előforduljon, az meg pláne, hogy ezt hosszú órákig senki nem veszi észre" - mondta.

A rendőrség időközben életveszélyt okozó testi sértés miatt indítottak eljárást az ügyben,

Máté ellen pedig megszüntették az előzetes letartóztatást, és szabadlábra helyezték.

Címkép: Pixabay


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk