hirdetés

KÉK HÍREK

A választás után kezdhet csak plakátolni az ellenzék Szekszárdon, a jegyző rossz helyre küldte a kérelmüket

Pedig már augusztus 29-én beadták a kérelmet az ellenzéki polgármester-jelölt, Bomba Gábor szerint. Már szedik le a plakátjaikat.
Fotó: Civertan Grafikai Stúdió/Wikipédia - szmo.hu
2019. szeptember 23.

hirdetés

Valószínűleg már csak az október 13-án esedékes választások után kaphat engedélyt plakátolásra a szekszárdi ellenzék - írja a Magyar Hang. A lap azt írja, hogy korábban a kérelmüket "kavarta el" a fideszes vezetésű önkormányzat, most pedig azt kérik tőlük, hogy pontosan nevezzék meg a villanyoszlopokat, ahova hirdetést akarnak kihelyezni.

A lapnak Bomba Gábor, az Éljen Szekszárd Egyesület jelöltje azt mondta, hogy

augusztus 29-én adta be hozzájárulási kérelmét a plakátok kihelyezésére, amit a jegyző véletlenül a Polgármesteri Hivatal egy olyan igazgatóságának adott át (a Városfejlesztési és Üzemeltetési Igazgatóságnak), ami nem volt illetékes az ügyben.

Csak két héttel később, szeptember 12-én kapott értesítést postán az egyesület arról, hogy ők nem illetékesek az ügyben, ezért nyújtsák be a kérelmüket újra az általuk megnevezett osztálynak - ami egyébként az igazgatóság irányítása alatt áll.

Az ellenzéki polgármesterjelölt azt mondta, a szeptember 20-án kapott újabb levelében már azt írta az igazgatóság, hogy ügyüket továbbították az illetékes osztálynak, de nyújtsanak be új kérelmet, amelyben megjelölik, hogy a városban pontosan mely villanyoszlopokra szeretnének plakátokat kirakni.

hirdetés

Bomba Gábor szerint a kérés teljesíthetetlen, mert ha új kérelmet nyújt be, az önkormányzat újraindítja az ügyintézési határidőt, amit a náluk szokásos 30-60 nappal számolva az október 13-i választások után bírálnának el.

A Helyi Választási Bizottság első fokon a plakátok eltávolítására kötelezte a szervezetet, ám a döntés nem jogerős, az Éljen Szekszárd Egyesület ugyanis fellebbezett. Az önkormányzat emberei viszont megkezdték a plakátok eltávolítását.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk