KÉK HÍREK

A Pentagon elismerte, hogy ufókat üldözött éveken keresztül

Első ízben ismerte el az amerikai hadügyminisztérium, hogy létezett egy ufóüldöző programja.

Link másolása

Mindössze évi 22 millió dollárról van szó. Elenyésző összeg ahhoz az évi 600 milliárdhoz képest, amellyel a Pentagon rendelkezik.  Ennyit kaptak ugyanis öt éven át arra, hogy titokban földön kívüli repülők és űrhajók után nyomozzanak. Valószínűleg fel sem tűnt volna senkinek,  ha a New York Times meg nem írja.

A tekintélyes lap úgy tudja, hogy az „Advanced Aviation Threat Identification Program” (AATIP) névre hallgató tervet 2007-ben, tehát még George W. Bush elnök idejében indították és 2012-ben, Barack Obama alatt szüntették meg. Ezt a Pentagon szóvivője szombaton a Reuters kérdésére meg erősítette, hozzátéve, hogy „voltak más, fontosabb prioritások, ezért a védelmi minisztérium érdekében állt a váltás.” Kevésbé adott azonban a szóvivő világos választ arra, hogy mi lesz az ufóüldözés további sorsa: „A védelmi minisztérium komolyan vesz minden népünkkel, céljainkkal szembeni fenyegetést, és akcióba lép, amennyiben hiteles információi vannak ezekről” – mondta. Ugyanakkor a lap informátorai azt állítják, hogy a projekt azóta is él, és annak korábbi vezetői továbbra is vizsgálják az ilyen irányú jelentéseket.

A New York Times-nak birtokába jutott több olyan videó, amelyeket az amerikai haditengerészet pilótái készítettek. A felvételeken olyan tárgyak láthatók, amelyeknek természetéről maguknak a pilótáknak is kétségeik vannak. Mindazonáltal a lap által megszólított tudósok úgy vélik: nem lehet minden érthetetlen jelenséget földönkívüliek jelenlétével magyarázni.

A lap úgy tudja, hogy a titkos terv még a 2000-es években született Harry Reid Nevada akkori demokrata párti szenátora agyában, finanszírozója pedig Robert Bigelow szállodamágnás, az Aerospace alapítója, Reid régi barátja volt. Bigelow az elmúlt hónapokban a NASA-val közreműködésben kísérletezett egy olyan felfújható űrmodullal, amely a tervek szerint felválthatja a Nemzetközi Űrállomást. Reid a New York Times hírét twitter-üzenetben kommentálva kijelentette: „Ez volt a legtöbb, amit a Kongresszusban tehettem, és ezt előttem nem tette meg senki.”

Az eset kapcsán óhatatlanul eszünkbe jut a 70 éve történt „roswell-i incidens”, amelynek feltárását azóta több amerikai elnök is megígérte, de egyik sem teljesítette. 2015 januárjában ugyan felszabadították a titkosítás alól az amerikai légierő 1947 és 1969 közötti,ufókkal kapcsolatos jelentéseit, az úgynevezett „Kék Könyvet”. A több mint 130 ezer oldalnyi dokumentum között semmi nyoma nincs annak a  bizonyos, az „51-es zónában” lezuhant roncsnak…

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: