hirdetés

KÉK HÍREK

A Pentagon elismerte, hogy ufókat üldözött éveken keresztül

Első ízben ismerte el az amerikai hadügyminisztérium, hogy létezett egy ufóüldöző programja.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. december 17.

hirdetés

Mindössze évi 22 millió dollárról van szó. Elenyésző összeg ahhoz az évi 600 milliárdhoz képest, amellyel a Pentagon rendelkezik.  Ennyit kaptak ugyanis öt éven át arra, hogy titokban földön kívüli repülők és űrhajók után nyomozzanak. Valószínűleg fel sem tűnt volna senkinek,  ha a New York Times meg nem írja.

A tekintélyes lap úgy tudja, hogy az „Advanced Aviation Threat Identification Program” (AATIP) névre hallgató tervet 2007-ben, tehát még George W. Bush elnök idejében indították és 2012-ben, Barack Obama alatt szüntették meg. Ezt a Pentagon szóvivője szombaton a Reuters kérdésére meg erősítette, hozzátéve, hogy „voltak más, fontosabb prioritások, ezért a védelmi minisztérium érdekében állt a váltás.” Kevésbé adott azonban a szóvivő világos választ arra, hogy mi lesz az ufóüldözés további sorsa: „A védelmi minisztérium komolyan vesz minden népünkkel, céljainkkal szembeni fenyegetést, és akcióba lép, amennyiben hiteles információi vannak ezekről” – mondta. Ugyanakkor a lap informátorai azt állítják, hogy a projekt azóta is él, és annak korábbi vezetői továbbra is vizsgálják az ilyen irányú jelentéseket.

A New York Times-nak birtokába jutott több olyan videó, amelyeket az amerikai haditengerészet pilótái készítettek. A felvételeken olyan tárgyak láthatók, amelyeknek természetéről maguknak a pilótáknak is kétségeik vannak. Mindazonáltal a lap által megszólított tudósok úgy vélik: nem lehet minden érthetetlen jelenséget földönkívüliek jelenlétével magyarázni.

A lap úgy tudja, hogy a titkos terv még a 2000-es években született Harry Reid Nevada akkori demokrata párti szenátora agyában, finanszírozója pedig Robert Bigelow szállodamágnás, az Aerospace alapítója, Reid régi barátja volt. Bigelow az elmúlt hónapokban a NASA-val közreműködésben kísérletezett egy olyan felfújható űrmodullal, amely a tervek szerint felválthatja a Nemzetközi Űrállomást. Reid a New York Times hírét twitter-üzenetben kommentálva kijelentette: „Ez volt a legtöbb, amit a Kongresszusban tehettem, és ezt előttem nem tette meg senki.”

Az eset kapcsán óhatatlanul eszünkbe jut a 70 éve történt „roswell-i incidens”, amelynek feltárását azóta több amerikai elnök is megígérte, de egyik sem teljesítette. 2015 januárjában ugyan felszabadították a titkosítás alól az amerikai légierő 1947 és 1969 közötti,ufókkal kapcsolatos jelentéseit, az úgynevezett „Kék Könyvet”. A több mint 130 ezer oldalnyi dokumentum között semmi nyoma nincs annak a  bizonyos, az „51-es zónában” lezuhant roncsnak…

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk