hirdetés

KÉK HÍREK

A nyílt utcán esett össze Mohaman: kiderült, mi okozta a halálát

A zenésznek korábban nagyon komoly drogproblémái voltak.
Blikk - szmo.hu
2017. március 07.

hirdetés

Szombat éjjel szívelégtelenségben hunyt el a kilencvenes évek egyik meghatározó zenésze, a Happy Gang tagjaként ismertté vált Meggyes Roland, művésznevén Mohaman.

A Blikk most felkereste a zenész nevelőapját, Maruzsi Lászlót, aki részletesebben is beszámolt Moha haláláról.

Mint az közismert, a zenésznek korábban komoly drogproblémái voltak, de már jó ideje nem élt a kábítószerekkel. Ezt hangsúlyozta a Blikknek Maruzsi is: "Teljesen tiszta volt, ez fontos" - kezdte a gyászoló nevelőapa.

"
Egyszer csak összeesett az utcán. Nagyon közeli még a tragédia, most búcsúzom el tőle. Nem tudunk még semmit a temetésről, mindenkitől türelmet kérünk."

A Blikknek Mohaman zenésztársai is nyilatkoztak. A Happy Gang Vitaminja szerint Roland az utóbbi években is tervezett újabb produkciókat: "Tele volt tervekkel, folytatni akartuk a közös zenélést, felfoghatatlan, hogy ez történt. Nem tudtam arról, hogy valamilyen betegsége lett volna, de rosszkedvű sem volt. Beszéltünk róla, hogy nyáron a Balatonhoz is le kellene ugrani."

A Happy Gang harmadik tagja, Cory évek óta nem találkozott Rolanddal, de kiemelte, hogy elhunyt társa sosem maradt egyedül. "Soha nem volt egyedül, figyeltek rá, különösen az anyukáját tudom kiemelni és a nevelőapját. Mindent megtettek érte és támogatták."

hirdetés

Zacher Gábor toxikológus azt nyilatkozta, Mohaman váratlan halálához nagyban hozzájárulhatott egykori drogfüggősége.

"
Aki három végéről égeti élete gyertyáját, annál nagyon gyakori, hogy a szívizom egyik pillanatról a másikra felmondja a szolgálatot.

Nem is kell a halál beálltakor közvetlenül 'cuccot' fogyasztania. A drog- és alkoholproblémákkal küzdők számára a szívizom elhalása reális veszély" - nyilatkozta a Blikknek a szakértő.

Mohaman halála az egész zeneipart megrázta. Számos magyar zenész kifejezte részvétét, Majka például szívszorító poszttal emlékezett Mohamanre, amelyben Moha tavalyi, igen szomorú X-Faktoros szerepléséről is írt.

Mohaman az 1990-es évek elején lett híres a Happy Gang tagjaként. Az együttesnek 1994-ben jelent meg első albuma, a Zimme-zumm. A második album, a Boojaka 1995-ben következett. 1996 májusában telt házas koncertet adtak a Petőfi Csarnokban, majd a Bravo újság közönségszavazatai alapján megválasztották őket az év legnépszerűbb zenekarának. Ugyanebben az évben jelent meg harmadik albumuk Dauer címmel. 1997 áprilisában felléptek a Total Dance Fesztiválon és megjelent negyedik lemezük, a Freestyle.

Legismertebb számaik a Sokáig voltam távol, a Fiatal szerelem, a Kérek egy kulcsot a szívedhez, a Lógatom a lábam, a Minő guminő, a Lopják a Dzsekimet és a Szentkarácsony. A csapat 1999-es feloszlása után Meggyes Roland szólókarrierbe kezdett, és a 2000-es évek elején több önálló lemeze jelent meg.

Címkép: Facebook

Oszd meg másokkal is a cikket!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk