hirdetés

KÉK HÍREK

A #metoo mozgalom lett az Év embere a Time magazin szerint

Akik megtörték a hallgatást – ez áll a lap legfrissebb számának címlapján. Így tisztelegnek az áldozatok előtt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. december 06.

hirdetés

Rendhagyó győztest hirdetett a Time magazin: a #metoo mozgalom lett "Az év embere" - írja a hvg.hu. Akik megtörték a hallgatást – írták a címlapra, amely nőket ábrázol. A #metoo (magyarul: nem vagy egyedül) mozgalom azokat az embereket, főként nőket képviseli, akik a szexuális zaklatásukról és támadásukról világméretű vitát indítottak.

A mozgalom azt követően indult, hogy megjelentek az első vádak a befolyásos hollywoodi producer, Harvey Weinstein szexuális visszaéléseiről. Ezután nők ezrei álltak ki a nyilvánosság elé saját történetükkel, a közösségi médiában a metoo hashtaget használva.

A producer mellett sokan mások is belebuktak abba, hogy kiderült, a szexuálisan zaklatták munkatársaikat. Magyarországon a Marton Lászlót rendezőt megnevező Sárosdi Lilla színésznő volt az első, aki a nyilvánosság elé lépett, példáját sokan követték itthon is.

A Time magazin címlapja:

Az esélyesek között volt még a tavalyi győztes, Donald Trump, Colin Rand Kaepernick amerikaifutball-játékos, Kim Dzsongun észak-koreai diktátor, valamint a Patty Jenkins, a Wonder Woman-film rendezője.

A jelenségről mi is írtunk, véleményünket itt olvashatod el.

Az év embere elismerést elsőként Charles Lindbergh amerikai pilóta vehette át 1927-ben, aki 25 évesen, másodpilóta vagy navigátor segítsége nélkül, elsőként repülte át az Atlanti-óceánt, New York-i felszállással és párizsi landolással - emlékeztet az Index.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk