hirdetés

KÉK HÍREK

A Magyar Nemzet szerint Pikó Andrásék hekkelték meg az ellenük zajló tüntetést

A lap azt írja, a polgármester és csapata profi kommunikációval és számos, Soros-szervezetekhez köthető támogatójával elterelte a figyelmet a tüntetés valódi okáról.

Link másolása

hirdetés

Pikó Andrásék meghekkelték az ellenük zajló tüntetést - írja a Magyar Nemzet.

Mint arról beszámoltunk, szombaton kisebb tömeg tüntetett a józsefvárosi önkormányzat épületénél. A résztvevők elsősorban a közétkeztetés miatt tiltakoztak, szerintük romlott húst kapnak a gyerekek a menzán.

Egy facebookos élő közvetítésből viszont az derült ki, hogy a tüntetők egy része vidékről érkezett, és nem is tudta pontosan, hol van és miért demonstrál. Voltak, akik egy internetes hirdetésre jelentkeztek, de olyan is akadt, aki saját bevallása szerint magyarul sem beszél.

A kerület polgármestere, Pikó András a Facebook-oldalán azt írta, busszal szállítottak vidékieket a tüntetésre.

hirdetés

A józsefvárosi Fidesz még a tüntetés előtt közleményt adott ki, amiben azt írják, hogy „teljes mértékben egyetértenek” a demonstráció célkitűzéseivel. A tüntetés után pedig azt közölték, hogy a szervezésben „a Fidesz-KDNP semmilyen formában nem vett részt”.

A kormánypárti Magyar Nemzet most azt írja, nem egy elbénázott, hanem egy

meghekkelt tüntetés történt szombaton a józsefvárosi önkormányzat előtt.

Szerintük ebben nagy szerepe lehet Pikó András volt kampányfőnökének és jelenlegi jobbkezének, Udvarhelyi Tesszának, akinek van tapasztalata a tüntetésszervezésben.

"Pikó újságírómúltja révén, profi kommunikációval és számos, Soros-szervezetekhez köthető támogatójával elterelték a figyelmet a tüntetés valódi okáról, és egy óra múlva már arról zajlott a közbeszéd, hogy a Fidesz bértüntetőket küldött a polgármesterre"

- írja a lap.

Szerintük Pikó azt a látszatot keltette, hogy vele szemben nincs elégedetlenség, hiszen nem a józsefvárosiak tüntettek ellene.

"Nyilvános tüntetést tartottunk, várható volt hogy 'valaki/valakik' majd lépni fognak ez ellen. Mi számítottunk erre..."

- mondta Lukács Rudolf, a szombati tüntetés szervezője arra reagálva, hogy Pikó egyik képviselője egy olyan videót tett közzé, amely azt sugallta, hogy vidéki bértüntetők voltak a demonstráción. Hozzátette: sajnálja, hogy a valódi problémáról, amiért a tüntetést tartották, senki sem beszél.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
A hóesést akarták megnézni, legalább 21-en meghaltak Pakisztánban
Több mint százezer autóval indultak útnak, ebből ezernél is több akadt el az utakon.

Link másolása

hirdetés

Turisták özönlötték el a Pakisztán északi részén található Muree városát, ugyanis a térségben szokatlanul sok hó esett. A BBC információi szerint több mint százezer autóval érkeztek a nézelődők, ám péntekről szombatra virradóan sokan az utakon ragadtak a havazás miatt – írta meg a 24.hu.

A rendőrség információi szerint a több mint ezer autóban legalább 21-en meghaltak.

Közülük legkevesebb hatan halálra fagytak, a többi esetben egyelőre nem ismerik a halál okát. Sejthető azonban, hogy néhányan megfulladtak az autóikban, mivel a kihűlés ellen járatták a motorokat. Az alábbi Twitter-videó bemutatja, hogy milyen kétségbeejtő a helyzet a helyszínen:

hirdetés

Az ország belügyminisztere elmondta, hogy az elmúlt 15-20 évben nem volt ennyi turista a környéken, ebből adódik a krízis. Murree környékét katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánították és jelenleg a gáz- és vízszolgáltatás is akadozik.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK
Meghalt egy kerékpáros, aki tévedésből hajthatott fel az M43-as autópályára
A férfin nem volt fényvisszaverő mellény, ki szeretett volna húzódni a leállósávba, ekkor érte a baleset.

Link másolása

hirdetés

Halálra gázoltak egy, a belső sávban bicikliző középkorú férfit az M43-as autópályán. A baleset péntek délután történt Algyő közelében. A biciklis a sztráda előtti körforgalomnál mehetett fel az autópályára, tévedésből.

Úgy tudni, megpróbált kihajtani a leállósávra, amikor elsodorta egy furgon, majd egy kocsi is elütötte.

A férfin nem volt fényvisszaverő mellény, a sérüléseibe a helyszínen belehalt.

A Tények teljes riportja az esetről


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Életfogytiglant kaptak az ártatlan georgiai fekete férfit lelövő gyilkosok
Ketten közülük életük végéig börtönben maradnak, a megbánás legkisebb jelét sem mutatták. Az ítéletet mindhárman megfellebbezik.

Link másolása

hirdetés

Gregory McMichael (66), Travis McMichael (35) és William Bryan ügye két évvel ezelőtt kezdődött. A három elkövető az autójával üldözőbe vett egy fekete férfit, Ahmed Arberyt, aki a környékükön kocogott. Az indokuk az volt, hogy Arbery hasonlított egy betörőre – ezért megtámadták, dulakodni kezdtek vele, Travis pedig egy sörétes puskával megölte.

A három vádlott bűnösségéről már novemberben döntött az esküdtszék.

Az apja-fia páros és az akciót levideózó szomszédjuk arról próbálta meggyőzni az esküdteket, hogy önvédelemből cselekedtek, ezt azonban nem hitték el nekik – írja a 444.hu. Az ügyben döntő bíró a két fővádlottat – a két McMichaelt – kőszívűnek nevezte, és mivel a megbánás legkisebb jelét sem mutatták, életfogytiglani börtönre ítélte őket. Bryan szintén életfogytiglanit kapott, de 30 év múlva feltételesen szabadulhat. Az ítélet ellen mindhárman fellebbeztek.

Arbery gyilkosai hamarosan egy külön perben újra bíróság elé állnak gyűlöletbűncselekmény gyanúja miatt.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Egy zárt rendőrségi területre jutott be valaki illegálisan a Budai Vár közelében, a TEK is kivonult
A helyszínen késő este több rendőri szerv is intézkedett.

Link másolása

hirdetés

Illegálisan hatolt be valaki egy zárt rendőrségi területre a Budai Vár közelében szombaton késő este - írta éjjel az MTI. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) sajtóügyelete annyit közölt, hogy "több rendőri szerv (KR, BRFK, TEK) részvételével intézkedés van folyamatban egy zárt rendőrségi területre történt illegális behatolás miatt".

A Telex arról számolt be, hogy több olvasójuk is jelezte, szombat este 10 óra körül sok rendőrségi járművet láttak.

Egyikük elmondta, hogy többek között

a TEK páncélozott járművét, körülbelül 20 kisbuszt is látott, melyek a Vár felé mentek.

Egy másik olvasó pedig sok egyenruhást is látott, akik egy "gyártelephez hasonlító területre nyomultak be".

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: