KÉK HÍREK

A leghíresebb Houdini-trükk bemutatása közben nyoma veszett a folyóban egy indiai bűvésznek

„Ha helyesen csinálom, varázslat. Ha hibát vétek, tragédia” – szólt a férfi kísérteties önbeteljesítő jóslata.

Link másolása

Chanchal Lahiri, akit Mandrake, vagyis Mandragóra művésznéven is ismernek, a magyar származású Harry Houdini népszerű, víz alatt szabadulós trükkjét szerette volna életre kelteni.

Az indiai bűvésznek az eredeti forgatókönyv szerint ki kellett volna szabadulnia és a biztonságba úszni, ám ő végül nem bukkant fel Nyugat-Bengál Hooghly nevezetű folyójában, ami a Gangesz delta legnyugatibb ága.

A nézők, akik figyelemmel kísérték a mutatványt, vasárnap értesítették a rendőrséget, akik már keresik a férfit.

A bűvészt egy csónakból eresztették a vízbe.

Hat lakat és egy lánc szórításából kellett volna kiszabadulnia, miközben számtalan ember figyelte két hajóról és a közeli partokról és hídról is.

Egy búvárcsapat és a rendőrség is átfésülte a területet, ám helyi idő szerint estig nem bukkantak a nyomára.

Egy tiszt szerint azonban addig nem tekinthető halottnak, amíg meg nem találják a testét.

Egy helyi újság fotósa, Jayant Shaw azt nyilatkozta a BBC-nek, hogy ő maga is megnézte a trükköt és a mutatvány előtt beszélt is a férfivel.

"Azt kérdeztem tőle, hogy miért teszi kockára az életét a bűvészetért.

Ő mosolygott és azt válaszolta:

"Ha helyesen csinálom, varázslat. Ha hibát vétek, tragédia."Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Egyszerre hat gyereket gázolt el egy ittas férfi Erdélyben, egyikük meghalt
Az elkövető nemcsak ivott a tragédia előtt, de jogosítványa sem volt.

Link másolása

Részegen, a gyalogátkelőn gázolt el hat gyereket egy autós Erdélyben, a Hunyad megyei Petrozsényban – adta hírül a Főtér.hu romániai magyar hírpotál.

Az áldozatok egyike olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen kellett újraéleszteni, a többieket is kórházba kellett szállítani.

Később a Hunyad megyei rendőrség azt közölte: az egyik elgázolt gyerek belehalt sérüléseibe.

A gázoló elmenekült a helyszínről, de a rendőrök hamarosan rábukkantak Aninósza városában. Megszondáztatták, és kiderült: a 19 éves fiatalember ittasan vezetett, a leheletében literenként 0,81 milligramm alkoholt mutatott ki a szonda. Arra is fény derült, hogy még jogosítványa sincs, ennek ellenére száguldozott részegen az autóval a város utcáin.

Az elkövető ellen már gondatlanságból elkövetett emberölés miatt zajlik büntetőeljárás.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
KÉK HÍREK
Gond nélkül tolták ki a tolvajok a lopott áruval megpakolt bevásárlókocsit a siófoki áruházból – videó
A négyfős banda ezt háromszor is megcsinálta, amivel közel 800 ezer forintos kárt okoztak.

Link másolása

Folytatólagosan, bűnszövetségben elkövetett lopás miatt emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség három férfival és egy nővel szemben, akik több alkalommal, szervezetten fosztották ki az egyik siófoki áruházat.

A Somogy Megyei Főügyészség csütörtöki közleménye szerint a húszas és harmincas éveikben járó vádlottak a bűncselekmény elkövetésekor nem rendelkeztek munkahellyel és rendszeres jövedelemmel sem. Így

megállapodtak abban, hogy a nő által összeírt, túlnyomórészt minőségi italokat, drágább desszerteket, húskészítményeket és műszaki cikkeket ellopják, majd azok egy részét felélik, a nagyobbik részét pedig eladják.

Az tolvajok még a szerepeket is kiosztották maguk között: amíg ketten a parkolóban várakoztak, társaik egy bevásárlókocsival fizetés nélkül hozták ki az áruházból a kiválasztott termékeket, amelyeket ezt követően közösen pakoltak az autójukba.

Az ügyészség megosztotta az áruházi biztonsági kamera felvételét is. Ezen látható, ahogy a banda tagjai gond nélkül kitolják a dugig pakolt a bevásárlókocsit az üzletből.

Ezzel a módszerrel,

három alkalommal összesen 787 510 forint kárt okoztak az áruháznak.

Negyedszer azonban már nem sikerült a manőver, ugyanis a lebukástól tartva végül az áruházban hagyták a telepakolt bevásárlókocsit, amiben közel 125 ezer forintnyi árut szedtek össze.

A siófoki nyomozók a kamerafelvételek alapján azonosították és elfogták az elkövetőket. A vádiratában az ügyészség három vádlottal szemben végrehajtandó, negyedik társukkal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság egyúttal valamennyi vádlottat tiltsa el a közúti járművezetéstől, illetve kötelezze őket a sértett kárának megtérítésére is.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk