/kekhirek/a-kocsi-moge-kotottek-egy-kutyat-a-rendorseg-cafol-pedig-a-szemtanuk-ezt-allitjak/
hirdetés

KÉK HÍREK

A kocsi mögé kötöttek egy kutyát, a rendőrség cáfol, pedig a szemtanúk ezt állítják

Az állat az ómassai rendőr kutyája, néhány napja elkóborolt, egy férfi hozta vissza. Akik látták, egyértelműen állítják, hogy állatkínzás történt, a rendőrség viszont nem történt meg, hogy az ebet a kocsi után kötve húzták.
hirdetés

Villámgyorsan terjedt el a Facebookon egy bejegyzés, amiben azt írják: egy Borsod megyei településen, Ómassán a helyiek megláttak és le is állítottak egy kisbuszt, aminek a hátuljához madzaggal volt odakötözve egy kutya. A posztból kiderül, hogy az állat a helyi rendőré volt, és miután elszökött, a kisbusz sofőrje vissza akarta neki vinni. A szemtanúk azonban rendőrt hívtak rá, és meg szerették volna szondáztatni a férfit, mert azt sejtették, hogy ivott. A kiérkező rendőrök azonban elhajtották őket a helyszínről. Szerencsére a kutya megúszta komolyabb sérülés nélkül, mint írják, a tappancsai horzsolódtak meg, és miután visszakerült a gazdájához, ő azonnal ellátta.

Az Index érdeklődött a rendőrségnél az ügyben, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pedig azt válaszolta, hogy a Miskolci Rendőrkapitányság állatkínzás gyanúja miatt indít büntetőeljárást. A válaszból az is kiderül, hogy tudomásuk szerint a kutya pár napja kóborolt el, a helyi férfi pedig, aki megtalálta, vissza akarta vezetni a gazdájához, azonban, mint írják, "az eddig beszerzett információk szerint nem az történt, hogy a kutyát az autó után kötve húzták volna." Ugyancsak az Index megkeresésére a poszt szerzője elmondta, a szemtanúk szerint teljesen egyértelmű volt, hogy az állatot a kocsihoz kötve húzatták. Egy ideig ugyanis futott az autó után, de egy kanyar után elvágódott és "mint egy rongy, csapódott összevissza".


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk