KÉK HÍREK

A jövő hét elején már havazhat

Hétfőre egy hideg ciklon érkezik, ami komoly lehűlést és télies időt hoz magával. Íme ez várható:

Link másolása

Pár nap és ideiglenesen elköszönhetünk az őszies időtől. Az Időkép előrejelzése szerint a napokban megérkezik az első komoly hidegbetörés Európa északkeleti tájaira, ahol emiatt már havazni fog.

osz_polczKlau

Fotó: Pölcz Klaudia

A sarkvidék felől hideg légtömegek áramlanak a napokban déli irányba a kelet-európai síkság felett, így hazánktól északkeletre egyre nagyobb területen hódít teret magának a hideg levegő. Ez havazást okozhat, így az első igazi téli periódus is megérkezik oda. Egy hidegmag is kialakul, íme egy animáció róla:

A hidegmag hatására vasárnap és hétfőn hozzánk is elérkezik a magasban a hidegebb légtömeg, de annyira nem hűl le a levegő a magasabb szinteken, hogy a csapadék hó formájában hulljon. Ugyanakkor a legmagasabb északi hegycsúcsainkon, elsősorban a Kékestetőn fordulhat elő átmenetileg, hogy az esőcseppek közé hópelyhek keveredjenek.

osz_kovesdyIldiko

Fotó: Kövesdy Ildikó

A várható időjárás a hétvégéig:

Csütörtökön már többfelé kialakulhat eső, zápor, borongós, őszi időre készülhetünk. A hét közepétől lehűlés kezdődik, csütörtökön már csak 12-17 fok között alakul a hőmérséklet csúcsértéke.

Pénteken is marad még a sok felhő, csapadék helyenként valószínű. A szél veszít erejéből, általában gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás. Hajnalra 6-12 fokig hűl a levegő, délután 12-18 fokot mérhetünk csupán.

Hétvégén továbbra is sok felhő lesz felettünk. Szombaton szórványosan, míg vasárnap országszerte számítani lehet esőre, záporokra, és az északkeleti szél is megerősödik. Szombaton kicsit melegebb lehet az idő, de vasárnap többfelé mindössze 10 fok körüli csúcshőmérsékletekre készülhetünk - írja az Időkép.

osz_polczKlau2

Fotó: Pölcz Klaudia

Jövő hét elejére várható időjárás:

Hétfőn borult lesz az ég, csak a nap második felében délnyugaton, nyugaton vékonyodhat el a felhőzet. Továbbra is országszerte valószínű eső, ismét jelentősebb mennyiségű csapadék ígérkezik. Az északi, északkeleti szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul.

Kedden többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de helyenként már elvékonyodhat, felszakadozhat a felhőzet. Napközben már egyre kevesebb helyen várható csapadék. (Kis valószínűséggel az éjszakai, hajnali órákban az északkeleti határvidék hegyein és az Alpokalján átmenetileg havas eső, hó is előfordulhat.) A változó irányú szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1, 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6, 11 fok között alakul - írja a met.hu

oszKardosIldiko

Fotó: Kardos Ildikó

Ha hasznos volt a hír, nyomj egy lájkot!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: