/kekhirek/a-hableany-kapitanyanak-csaladja-nem-akarja-hogy-a-dunaba-szorjak-a-ferfi-hamvait/
hirdetés

KÉK HÍREK

A Hableány kapitányának családja nem akarja, hogy a Dunába szórják a férfi hamvait

Szűk családi körben szeretnének végső búcsút venni tőle.
hirdetés

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy katonai tiszteletadással, hajós temetésen vesznek végső búcsút a hajókatasztrófát szenvedett Hableány magyar kapitányától és matrózától a Dunán.

A Magyar Nemzet korábban arról írt, hogy a Panoráma Deck Kft. hajóiról fogják a Duna budapesti szakaszán a folyóba süllyeszteni L. László kapitány és P. János matróz hamvait tartalmazó urnákat. A gyászolóktól pedig azt kérték, hogy virágszirmot vigyenek, amelyeket a búcsúztatásban résztvevő hajók közös kürtjele után lehet majd a vízbe szórni a Margit hídról.

A Bors értesülései szerint a kapitány hozzátartozói külön kérték, hogy óvják őket a sajtónyilvánosságtól, illetve a lap úgy tudja, hogy

a család nem szeretné, ha a kapitány hamvait a Dunába szórnák, ezért a búcsúztatás után majd szűk körben helyezi örök nyugalomra.

A Hableány sétahajót május 29-én este előzte az eddigi adatok szerint szabálytalanul a Viking Sigyn norvég tulajdonú, svájci zászló alatt hajózó szállodahajó, majd a Margit híd középső pillérnyílásában utolérte és maga alá gyűrte. Huszonhat dél-koreai utas, köztük egy hatéves kislány és két magyar hajós vesztette életét a katasztrófában. Hét távol-keleti utast élve sikerült kimenteni az áradó Dunából, egy dél-koreai utast pedig még mindig keresnek.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk