KÉK HÍREK

„A gyermekeimet életre és nem puhányságra nevelem” – lezárt útvonalon, gyerekekkel túrázott egy férfi a Magas-Tátrában

A kirándulás végén tűzijátékot is gyújtott. A Putyin-rajongó, szélsőséges nézeteiről ismert szlovák férfi nagyjából az összes létező szabályt áthágta.

Link másolása

Egy szlovák férfi december 6-án a téli zárlat miatt lezárt turistaúton négy gyerekkel elindult a Magas-Tátra ismert csúcsára, a Krivánra (Kriváň, 2494 m), ráadásul a túrát videón is rögzítette - írja a Magas-Tatra.info oldal.

Ezen kívül a kirándulás végén tűzijátékot gyújtott. Ahogy az általa közzétett videóból következik, Peter Sihelský Mikulás alkalmából indult a gyerekekkel a Krivánra. Négy gyereket vitt magával, ahogy Joj a televíziónak elmondta, semmit sem kockáztatva:

„A gyermekeimet életre és nem puhányságra nevelem. Reggel azt mondtam nekik, úgy öltözzenek, mintha mínusz tíz fok lenne odakint”.

A Tátra Nemzeti Park Igazgatósága is megdöbbenéssel értesült az esetről, és a közzétett videó alapján feljelentést tett az illetékes Környezetvédelmi Felügyelőségnél, amelytől példaértékű büntetésre számít. A férfi a túráért maximum 3000 euro pénzbírsággal sújtható.

A férfi a tűzijátékkal az országban fennálló állapotok miatt kívánt tiltakozni, amely ráadásul nem veszélyeztette vagy ijesztette meg a zergéket - legalábbis ezt állította.

A volt rendőrtiszt, Peter Sihelský a legutóbbi szlovákiai tüntetések egyik szervezőjeként vált ismertté. A közösségi hálózatokon azt állítja, hogy „igazi forradalomra” készül. A Startitup portál szerint az egykori villanyszerelőt és Putyin rajongóját korábban már elítélték garázdaságért, amikor riasztópisztollyal lövöldözött. Szintén híressé vált egy amatőr videója, amelyben háztartásának terrorizmus elleni biztonságát mutatta be.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Egyszerre hat gyereket gázolt el egy ittas férfi Erdélyben, egyikük meghalt
Az elkövető nemcsak ivott a tragédia előtt, de jogosítványa sem volt.

Link másolása

Részegen, a gyalogátkelőn gázolt el hat gyereket egy autós Erdélyben, a Hunyad megyei Petrozsényban – adta hírül a Főtér.hu romániai magyar hírpotál.

Az áldozatok egyike olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen kellett újraéleszteni, a többieket is kórházba kellett szállítani.

Később a Hunyad megyei rendőrség azt közölte: az egyik elgázolt gyerek belehalt sérüléseibe.

A gázoló elmenekült a helyszínről, de a rendőrök hamarosan rábukkantak Aninósza városában. Megszondáztatták, és kiderült: a 19 éves fiatalember ittasan vezetett, a leheletében literenként 0,81 milligramm alkoholt mutatott ki a szonda. Arra is fény derült, hogy még jogosítványa sincs, ennek ellenére száguldozott részegen az autóval a város utcáin.

Az elkövető ellen már gondatlanságból elkövetett emberölés miatt zajlik büntetőeljárás.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
KÉK HÍREK
Gond nélkül tolták ki a tolvajok a lopott áruval megpakolt bevásárlókocsit a siófoki áruházból – videó
A négyfős banda ezt háromszor is megcsinálta, amivel közel 800 ezer forintos kárt okoztak.

Link másolása

Folytatólagosan, bűnszövetségben elkövetett lopás miatt emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség három férfival és egy nővel szemben, akik több alkalommal, szervezetten fosztották ki az egyik siófoki áruházat.

A Somogy Megyei Főügyészség csütörtöki közleménye szerint a húszas és harmincas éveikben járó vádlottak a bűncselekmény elkövetésekor nem rendelkeztek munkahellyel és rendszeres jövedelemmel sem. Így

megállapodtak abban, hogy a nő által összeírt, túlnyomórészt minőségi italokat, drágább desszerteket, húskészítményeket és műszaki cikkeket ellopják, majd azok egy részét felélik, a nagyobbik részét pedig eladják.

Az tolvajok még a szerepeket is kiosztották maguk között: amíg ketten a parkolóban várakoztak, társaik egy bevásárlókocsival fizetés nélkül hozták ki az áruházból a kiválasztott termékeket, amelyeket ezt követően közösen pakoltak az autójukba.

Az ügyészség megosztotta az áruházi biztonsági kamera felvételét is. Ezen látható, ahogy a banda tagjai gond nélkül kitolják a dugig pakolt a bevásárlókocsit az üzletből.

Ezzel a módszerrel,

három alkalommal összesen 787 510 forint kárt okoztak az áruháznak.

Negyedszer azonban már nem sikerült a manőver, ugyanis a lebukástól tartva végül az áruházban hagyták a telepakolt bevásárlókocsit, amiben közel 125 ezer forintnyi árut szedtek össze.

A siófoki nyomozók a kamerafelvételek alapján azonosították és elfogták az elkövetőket. A vádiratában az ügyészség három vádlottal szemben végrehajtandó, negyedik társukkal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság egyúttal valamennyi vádlottat tiltsa el a közúti járművezetéstől, illetve kötelezze őket a sértett kárának megtérítésére is.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk