KÉK HÍREK

A 20 éves Vivien gyilkosa családi körülményeire hivatkozva akar szabadulni a börtönből

A kakucsi lány megölésével gyanúsított K. Bálint kérelmet nyújtott be, hogy szabadlábon védekezhessen.

Link másolása

K. Bálint fizetne szabadulásáért. Jelenleg előzetesben van, mivel azzal gyanúsítják, hogy 2016 márciusában meggyilkolta gyerekkori szerelmét és barátját M. Vivient.

A Budakörnyéki Járásbíróság elutasította, hogy K. Bálint óvadék ellenében szabadlábra kerüljön. Mint a bíróság kimondta, az ügyben nem állapítható meg olyan összegű óvadék, ami arányos lenne azzal a kimagasló büntetéssel, amely K. Bálintra vár, ha a gyanú beigazolódik.kbalint_5

Az egész országban nagy port vert fel M. Vivien eltűnése és erőszakos halála

A Pest megyei rendőrök március 10-én vették őrizetbe a 20 éves kakucsi férfit, aki ellen emberölés miatt indult büntetőeljárás.

Mint arról mi is írtunk korábban, márciusban napokig kereste a diszkóból hazainduló M. Vivient a családja. Rengetegen osztották meg az eltűnéséről szóló bejegyzéseket, ám sajnos kiderült később, hogy megölték.

K. Bálint a rendelkezésre álló adatok szerint március 5-én a hajnali órákban Dabas külterületén gyilkolta meg M. Vivient. A lány testét a közeli erdőben rejtette el.

A Pest megyei nyomozók március 10-én a hajnali órákban találták meg M. Vivien holttestét. A rendőrök lefolytatták a helyszíni szemlét és halottszemlét, melynek során megállapítást nyert, hogy a halálát idegenkezűség okozta.

A bűncselekménnyel összefüggésben a nyomozók elfogták és március 10-én gyanúsítottként hallgatták ki K. Bálintot, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte. A nyomozóhatóság előterjesztést tett a bűnügyi őrizetben lévő gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelésére - írta a police.hu.

kbalint_2

A beadványban K. Bálint rendezett családi körülményeire hivatkozott. A Bors megkérdezte Gyimesi Kingát, a Budapest Környéki Törvényszék szóvivőjét, aki szerint

ilyen súlyos minősítésű ügyekben nem fordulhat elő, hogy helyt adjanak az óvadékkérelemnek.

A lap megkereste a K. Bálintot képviselő dr. Kiss László ügyvédet is, hogy megtudják, mekkora összeget tudna a család kifizetni fiúk óvadékáért. Az ügyvéd azonban közölte, hogy köti az ügyvédi titoktartás, és a család is a leghatározottabban azt kérte, hogy ne tárgyaljon a sajtóval.kbalint_1

A kakucsi fiatalember a rendőrségi nyomozás szerint brutális kegyetlenséggel végzett a 20 éves M. Viviennel. A gyilkosság napján Budapestre ment a lányért a Népligethez, hogy diszkó után autóján hazavigye.

A lány keresésekor K. Bálint előbb megpróbálta félrevezetni a hatóságokat, majd beismerő vallomást tett. Ő mutatta meg a nyomozónak a Dabas melletti erdős területet, ahol a holttestet elrejtette.

M. Vivient ezrek gyászolták a közösségi oldalon.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: