KÉK HÍREK

89 éves nénire hívtak rendőrt Szombathelyen, felháborodtak az emberek

Az idős asszony sajtot akart lopni egy boltban, biztonsági őrök fülelték le, a rendőrök pedig előállították. Sokan azt írták, kifizetnék a néni helyett a sajt árát.

Link másolása

Hatalmas felháborodást keltett egy cikk. Az Alon.hu a rendőrség információi alapján arról számolt be, hogy egy 89 éves asszony akart kivinni egy sajtot a szombathelyi boltból. De a biztonsági őrök észrevetté az idős nőt, kihívták a rendőröket. A rendőrség tulajdon elleni szabálysértés miatt szabálysértési eljárást indított vele szemben.

A sajtlopás miatt sokan írtak indulatos kommenteket a cikk alá, a legtöbben védelmükbe vették az idős asszonyt. Nem is egy hozzászóló ajánlotta fel, hogy inkább kifizeti a sajtot a néni helyett, csak a korára való tekintettel szüntessék meg ellene az eljárást.bolt1

A kommentek szinte kivétel nélkül támogatóak

Ez ám a bűnözés. Biztos meg akarta enni felelőtlenül, mert a nyugdíjából nem tudja megvenni.

Most majd lecsap rá az igazságszolgáltatás....

Lehet már évek óta nem jutott neki sajtra. Szégyen hogy előállítanak egy 89 éves nénit,ahelyett hogy tisztességes öregkort biztosítanánk neki.

Kifizetem, adják oda neki a sajtot! Szégyen! Jobb dolguk nem volt?

Remélem a TEK.-et nem vetették be ellene.Ez bizony indokolná.

Én is kifizetném a sajtját, sőt még többet is. Gratula rendőrség, ez ám a nagy tett. De a boltnak is gratula, annyi emberség lehetett volna bennük, hogy nem jelentik a rendőrségnek. Gondolom nem több kilónyi volt a sajt.

Ezúton szeretném felajánlani, hogy a boltnak megtérítem a sajt teljes árának összegét amennyiben eltekintenek a néni elleni eljárástól!

Közértben dolgoztam. Mindennapos vevőnk volt egy remegős kezű nagyon idős bácsika. Egyedül élt, sajnos. Mindig a nadrágja zsebébe dugta a tea vajat. Láttuk, tudtuk, de soha nem szóltunk érte. Mást nem vitt el. Gratulálok az üzlet biztonsági embereinek, a dolgozóknak is!! EMBERSÉGBŐL jeles. Lehet ha mindenki csak 10 forintot adott volna a néninek sajtra, két hétre valót vihetett volna haza. Nagyon szomorú!!!! Tudom azt is, hogy nem lehet mindent elnézni, de nem italt parfümöt luxus cikket vitt volna haza, valószínűleg "csak" ÉHES volt egy kis sajtra.

89 éves néni! Gondolkodjatok már!!! Demencia, egyéb betegség (nincs tisztába cselekedetével) senkinek nem jut eszébe!!! Talán a biztonsági szolgálat embereit is ki kell oktatni! Őket segíteni kellene és nem megalázni!!!! No és a rendőrség?? Szegényt megrémíteni: Még be is csukják! Hatalmas az empátia!!!

A lopás körülményeiről nem közöltek részletes információkat.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: