hirdetés

KÉK HÍREK

73 éves férfi szeretője is volt a nizzai merénylőnek

A rendőrök is ledöbbentek miután átvizsgálták a 84 embert meggyilkoló tunéziai férfi számítógépét.

Link másolása

hirdetés

Folyik a nyomozás a nizzai sétányon a teherautójával a tömegbe hajtó, 84 embert meggyilkoló Mohamed Lahouaiej-Bouhlel után: a hatóságok próbálják feltérképezni, milyen ember is volt a merénylő. A 31 éves férfi profilját a mobiljában található üzenetek, letöltések, netes keresések alapján próbálják meghatározni a nyomozók. Az eddigi találatok alapján szexfüggő, esetleg prostituált is lehetett - írja az Index, a francia Le Parisien hírportálra hivatkozva.

Mohamed Lahouaiej-Bouhlel rengeteg randioldalt keresett fel, a szexualitás megszállottja volt és találkozgatott is alkalmi partnereivel. A háromgyerekes apának nemcsak női, de férfi szexpartnerei is voltak:

egy 73 éves férfi szeretője is volt, akit azóta a nyomozók már ki is hallgattak

- írja a Le Parisien.nizza2

A francia hatóságok által közzétett kép.

hirdetés

A férfi állítólag vallásos volt: sok szemtanú szerint Lahouaiej-Bouhlel az elmúlt időszakban szakállt növesztett, amit ő maga a vallásossággal magyarázott. A 31 éves férfit az Iszlám Állam a katonájaként mutatta be, de François Molins, párizsi főügyész szerint

még nincs arra utaló jel, hogy a merénylő valóban hűséget fogadott volna az Iszlám Államnak,

vagy kapcsolatban állt volna a csoportból bárkivel.

A netes keresései alapján kiderült, hogy gyakran látogatott erőszakot és lefejezéseket bemutató iszlám propagandaoldalakat. Azt is megállapították, hogy az utóbbi időben kezdett csak el komoly érdeklődést mutatni a radikális, dzsihadista mozgalmak iránt. A merénylet előtti napokban vallásos énekekre keresett rá videós oldalakon (ezeket az énekeket a terrorszervezetek propagandaeszközként használják), valamint a Koránból származó szúrák után kutatott, és rákeresett a június 12-ei, orlandói tömegmészárlás információira is.
Attentat de Nice : 4 jours après, ce qu'il faut... by leparisien

Számítógépén szélsőséges csoportokhoz köthető fényképeket, például az Iszlám Állam zászlóját ábrázoló fotót és az al-Kaida nemzetközi terrorcsoport meggyilkolt vezetőjéről, Oszama bin Ladenről készült felvételt is találtak - írja az Index.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
A hóesést akarták megnézni, legalább 21-en meghaltak Pakisztánban
Több mint százezer autóval indultak útnak, ebből ezernél is több akadt el az utakon.

Link másolása

hirdetés

Turisták özönlötték el a Pakisztán északi részén található Muree városát, ugyanis a térségben szokatlanul sok hó esett. A BBC információi szerint több mint százezer autóval érkeztek a nézelődők, ám péntekről szombatra virradóan sokan az utakon ragadtak a havazás miatt – írta meg a 24.hu.

A rendőrség információi szerint a több mint ezer autóban legalább 21-en meghaltak.

Közülük legkevesebb hatan halálra fagytak, a többi esetben egyelőre nem ismerik a halál okát. Sejthető azonban, hogy néhányan megfulladtak az autóikban, mivel a kihűlés ellen járatták a motorokat. Az alábbi Twitter-videó bemutatja, hogy milyen kétségbeejtő a helyzet a helyszínen:

hirdetés

Az ország belügyminisztere elmondta, hogy az elmúlt 15-20 évben nem volt ennyi turista a környéken, ebből adódik a krízis. Murree környékét katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánították és jelenleg a gáz- és vízszolgáltatás is akadozik.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK
Meghalt egy kerékpáros, aki tévedésből hajthatott fel az M43-as autópályára
A férfin nem volt fényvisszaverő mellény, ki szeretett volna húzódni a leállósávba, ekkor érte a baleset.

Link másolása

hirdetés

Halálra gázoltak egy, a belső sávban bicikliző középkorú férfit az M43-as autópályán. A baleset péntek délután történt Algyő közelében. A biciklis a sztráda előtti körforgalomnál mehetett fel az autópályára, tévedésből.

Úgy tudni, megpróbált kihajtani a leállósávra, amikor elsodorta egy furgon, majd egy kocsi is elütötte.

A férfin nem volt fényvisszaverő mellény, a sérüléseibe a helyszínen belehalt.

A Tények teljes riportja az esetről


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Életfogytiglant kaptak az ártatlan georgiai fekete férfit lelövő gyilkosok
Ketten közülük életük végéig börtönben maradnak, a megbánás legkisebb jelét sem mutatták. Az ítéletet mindhárman megfellebbezik.

Link másolása

hirdetés

Gregory McMichael (66), Travis McMichael (35) és William Bryan ügye két évvel ezelőtt kezdődött. A három elkövető az autójával üldözőbe vett egy fekete férfit, Ahmed Arberyt, aki a környékükön kocogott. Az indokuk az volt, hogy Arbery hasonlított egy betörőre – ezért megtámadták, dulakodni kezdtek vele, Travis pedig egy sörétes puskával megölte.

A három vádlott bűnösségéről már novemberben döntött az esküdtszék.

Az apja-fia páros és az akciót levideózó szomszédjuk arról próbálta meggyőzni az esküdteket, hogy önvédelemből cselekedtek, ezt azonban nem hitték el nekik – írja a 444.hu. Az ügyben döntő bíró a két fővádlottat – a két McMichaelt – kőszívűnek nevezte, és mivel a megbánás legkisebb jelét sem mutatták, életfogytiglani börtönre ítélte őket. Bryan szintén életfogytiglanit kapott, de 30 év múlva feltételesen szabadulhat. Az ítélet ellen mindhárman fellebbeztek.

Arbery gyilkosai hamarosan egy külön perben újra bíróság elé állnak gyűlöletbűncselekmény gyanúja miatt.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Egy zárt rendőrségi területre jutott be valaki illegálisan a Budai Vár közelében, a TEK is kivonult
A helyszínen késő este több rendőri szerv is intézkedett.

Link másolása

hirdetés

Illegálisan hatolt be valaki egy zárt rendőrségi területre a Budai Vár közelében szombaton késő este - írta éjjel az MTI. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) sajtóügyelete annyit közölt, hogy "több rendőri szerv (KR, BRFK, TEK) részvételével intézkedés van folyamatban egy zárt rendőrségi területre történt illegális behatolás miatt".

A Telex arról számolt be, hogy több olvasójuk is jelezte, szombat este 10 óra körül sok rendőrségi járművet láttak.

Egyikük elmondta, hogy többek között

a TEK páncélozott járművét, körülbelül 20 kisbuszt is látott, melyek a Vár felé mentek.

Egy másik olvasó pedig sok egyenruhást is látott, akik egy "gyártelephez hasonlító területre nyomultak be".

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: