?> /kekhirek/7000-forintert-aruljak-a-jegyuzerek-a-star-wars-mozijegyeket/ 7000 forintért árulják a jegyűzérek a Star Wars mozijegyeket | szmo.hu
hirdetés

KÉK HÍREK

7000 forintért árulják a jegyűzérek a Star Wars mozijegyeket

Megmutatjuk azt is, mit tegyetek, ha a ti jegyvásárlásotok is káoszba fulladt.

Link másolása

hirdetés

Horror áron árulják a jegyüzérek a Star Wars 7-re szóló mozijegyeket - írta meg az index. A szemfüles jegyüzérek jól bevásároltak a várva várt film premier előtti mozijegyeiből, és most többek közt a Jófogáson árulják darabját hétezer forintért a tizedik sorba. (Későbbi előadásra maximum kétezer forintért vehettek jegyet, és abban már benne van az eldobható 3D szemüveg ára is.)

10192222_c1159ecc6777d932e52165b79a271963_wm

A jegyüzérek elszállt jegyárait annak is köszönhetjük, hogy az elővétel első napján a Cinema City weboldala gyakorlatilag összeomlott, annyian rohamozták meg egy időben az oldalt.

A problémát észlelve a mozilánc azonnal megnövelte a szerver kapacitását, és jelenleg is megnövelt kapacitással dolgozik a Star Wars jegyelővételekor felmerült technikai problémán.

hirdetés

A Cinema City elnézést kért mindenkitől, és közleményt adott ki arról, mi számít sikeres tranzakciónak, illetve mit tegyetek abban az esetben, ha a ti jegyvásárlásotok is káoszba fulladt:

Sikertelen tranzakció: Egy adott jegyvásárlási tranzakció sikertelennek minősül, ha a néző a Cinema City visszaigazoló emailjét nem kapjátok meg pár perccel a tranzakciót követően. Igaz ez annak ellenére is, ha  a bankkártyáról a PayU rendszere a pénzt levette.  

Ha nem kaptok visszaigazoló emailt, akkor a vásárlás napját követően 8 napon belül a PayU szolgáltató elindítja az összeg visszautalását. Ebben az esetben azt tanácsolja a Cinema City, hogy próbálkozzatok újra a jegypénztáraknál, illetve online.

Sikeres tranzakció: Azok, akik jegyvásárlása sikeresnek minősül, értesítést (visszaigazoló levelet) kaptatok a tranzakcióról a mozihálózattól, és a rendszer az összeget a bankkártyáról levette. Ebben az esetben már érvényes jeggyel rendelkeztek a filmre. A Cinema City semmilyen esetben nem adja el kétszer ugyanazt a jegyet, ám ha mégis kétségetek lenne a jegyetek meglétéről, hívjátok a Call Centert (06 40 600 600).

Tranzakció folyamatban: Ha a ”tranzakció folyamatban” felirat jelenik meg képernyőtökön, és az oldal nem frissül belátható időn belül, akkor a jegyvásárlása nem teljesült, így az újbóli próbálkozást javasolja a Cinema City. 

System error: Abban az esetben, ha ”system error” hibaüzenetet kaptatok, a Cinema City hamarosan felveszi veletek a kapcsolatot a vásárláskor megadott email címen.

Továbbra is fontos, hogy jegyet kizárólag venni lehet, csak foglalásra nincs lehetőségetek. Ugyanakkor a Cinema City folyamatosan bővíti Star Wars legújabb epizódját bemutató termek számát.

Ha hasznosnak találtad a hírt, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés

Meghalt egy 21 éves férfi, miután egy vízibicikliről a Balatonba ugrott

A fiatalembert fél óra elteltével találták meg, az életét nem sikerült megmenteni.

Link másolása

hirdetés

Meghalt egy 21 éves férfi a balatonudvari strandon, írja a VEOL.

A szemtanúk elmondása alapján a fiú egy vízibicikliről ugrott a vízbe, majd egyből elmerült benne, ezért többen azonnal keresni kezdték.

A keresésben mentőhelikopter és sürgősségi mentőhajó is részt vett.

A fiatalembert fél óra elteltével találták meg, az életét nem sikerült megmenteni.

A rendőrség közlése szerint a baleset körülményeit a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés
KÉK HÍREK

Megrázó fotók a szolnoki kisbusztragédiáról

Egy kamion és egy kisbusz ütközött össze péntek délután 4-es főúton Szolnoknál. A balesetben három ember meghalt, tizenhárman megsérültek, közülük ketten életveszélyesen.

Link másolása

hirdetés

Hárman meghaltak és tizenhárman megsérültek abban a balesetben, amely péntek délután történt a 4-es főúton Szolnoknál - közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-vel. A főút 92-es kilométerénél egy kamion és egy kisbusz ütközött össze.

Győrfi Pál elmondta:

a balesetben hárman a helyszínen meghaltak. Rajtuk kívül tizenhárman sérültek meg, közülük ketten életveszélyesen.

A helyszínre nyolc mentőautó és két mentőhelikopter is érkezett, a sérülteket Budapestre, Szolnokra és Kecskemétre vitték - tette hozzá.

A rendőrség adatai szerint a Budapest felől Debrecen irányába tartó kamion vezetője a járművel eddig ismeretlen okból áttért a másik sávba és oldalról nekiütközött a kisbusznak, amelyből ennek következtében többen kizuhantak.

hirdetés

A kamion sofőrjét is kórházba szállították, a kisbusz vezetőjéről egyelőre nincs információ - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság, hozzátéve: a kisbuszban tizennégy magyar állampolgár utazott.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés
KÉK HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Lövöldözés volt a budapesti Határ úton

Két társaság verekedett össze, ezután dördültek el a lövések, amiket a jelenlegi adatok szerint egy gáz- és riasztópisztolyból adtak le.

Link másolása

hirdetés

Lövések is eldördültek, miután két társaság összeverekedett a IX. és a XIX. kerület határán, a Határ úton - erősítette meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfőn az MTI információit.

A BRFK válaszából kiderült, hogy

két társaság verekedett össze vasárnap éjszaka Budapesten. A jelenlegi adatok szerint egy gáz- és riasztópisztolyból lövéseket adtak le, és megrongáltak egy autót.

A rendőrség csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett miatt indított eljárást.

A rendőrök a gázpisztolyt lefoglalták, két férfit előállítottak, elszámoltatásuk jelenleg is tart, a többi résztvevőt még keresik - közölte a BRFK.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés
KÉK HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Megölte magát a tárgyalás előtt egy brit nő, hogy ne kelljen szembenéznie bántalmazó exével

A kétgyermekes anyuka testvére most azt akarja elérni, hogy módosítsanak a brit szabályokon, és sokkal súlyosabb büntetést kapjanak a bántalmazók.

Link másolása

hirdetés

Az öngyilkosságba menekült egy súlyosan bántalmazott brit édesanya, az őt megverő exbarátja már idén szabadulhat. A nő testvére most azt akarja elérni, hogy módosítsanak a brit szabályokon, és sokkal súlyosabb büntetést kapjanak a bántalmazók - írja a Mirror.

Gemma Atkinsont még 2019 novemberében támadta meg barátja, Joseph Falconer. A 33 éves vasúti munkás otthon támadt rá a kétgyermekes anyára, torkon ragadta, majd többször megütötte.

Többek közt kiverte több fogát is, és az ütések következtében sérült a nő szeme is. A férfi a lakásban található tévét is szétverte, és mielőtt elhagyta a lakást, leköpte a saját vérében fekvő nőt.

Falconert súlyos testi bántalmazás miatt állították elő, és bíróság elé állt. Atkinsonnak szintén vallania kellett volna, ám a nőt annyira megviselték az események, hogy testvére szerint képtelen volt ismét egy légtérben lenni bántalmazó exével.

Tavaly júliusban, nem sokkal a tárgyalás megkezdése előtt önkezével vetett véget életének. A férfit végül 3 év és 4 hónap börtönre ítélték, ám mivel a bíróság végül kevésbé súlyos testi sértésre változtatta a vádat, már idén szabadulhat.

Atkinson testvére most azért harcol, hogy a férfi rács mögött maradjon. Az ún. indokolatlanul enyhe ítélet (USL) nevű, 1989 óta érvényben levő gyakorlatra hivatkozva akarta elérni, hogy vizsgálják felül az ügyet, és súlyosabb büntetést kapjon a férfi. Az USL lényege éppen az, hogy az áldozatok kérésére felülvizsgálják az elkövetőkre kiszabott büntetést, amennyiben azt az érintettek túl enyhének találják. Robinson is ehhez akart folyamodni, azonban mivel a bíróság a súlyos testi sértés vádját egy fokkal alacsonyabbra változtatta, az már nem esik az USL érvénye alá, így nem is lehet fellebbezni az ügyben. Súlyos testi sértés vádjánál pedig akár életfogytiglanra is változtathatják az USL alapján a büntetést.

A bíróság döntése értelmében azonban erre nem lesz lehetősége a családnak, ezért Robinson saját kezébe vette az ügyet, és Gemma-törvénye névvel petíciót indított, amelyet eddig már kilencezren írtak alá. Támogatói közt van már több nőjogi szervezet és politikus is. A Gemma-törvénnyel Robinson azt szeretné elérni, hogy bővítsék ki az USL érvénye alá eső bűncselekmények listáját.

hirdetés
"Tudom, hogy mindez nem fogja visszahozni Gemmát, de ha sikerülne, akkor a halála nem lenne hiábavaló."

Robinson szerint ez rengeteg áldozat számára hozhatna megnyugvást és igazságot, mivel a brit bíróságokon nagyon sok esetben hoznak enyhe ítéletet.

Ha úgy érzed, segítségre lenne szükséged, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot, vagy olvasd el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódsz, ezt az oldalt ajánljuk figyelmedbe.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk