KÉK HÍREK

7000 forintért árulják a jegyűzérek a Star Wars mozijegyeket

Megmutatjuk azt is, mit tegyetek, ha a ti jegyvásárlásotok is káoszba fulladt.

Link másolása

Horror áron árulják a jegyüzérek a Star Wars 7-re szóló mozijegyeket - írta meg az index. A szemfüles jegyüzérek jól bevásároltak a várva várt film premier előtti mozijegyeiből, és most többek közt a Jófogáson árulják darabját hétezer forintért a tizedik sorba. (Későbbi előadásra maximum kétezer forintért vehettek jegyet, és abban már benne van az eldobható 3D szemüveg ára is.)

10192222_c1159ecc6777d932e52165b79a271963_wm

A jegyüzérek elszállt jegyárait annak is köszönhetjük, hogy az elővétel első napján a Cinema City weboldala gyakorlatilag összeomlott, annyian rohamozták meg egy időben az oldalt.

A problémát észlelve a mozilánc azonnal megnövelte a szerver kapacitását, és jelenleg is megnövelt kapacitással dolgozik a Star Wars jegyelővételekor felmerült technikai problémán.

A Cinema City elnézést kért mindenkitől, és közleményt adott ki arról, mi számít sikeres tranzakciónak, illetve mit tegyetek abban az esetben, ha a ti jegyvásárlásotok is káoszba fulladt:

Sikertelen tranzakció: Egy adott jegyvásárlási tranzakció sikertelennek minősül, ha a néző a Cinema City visszaigazoló emailjét nem kapjátok meg pár perccel a tranzakciót követően. Igaz ez annak ellenére is, ha  a bankkártyáról a PayU rendszere a pénzt levette.  

Ha nem kaptok visszaigazoló emailt, akkor a vásárlás napját követően 8 napon belül a PayU szolgáltató elindítja az összeg visszautalását. Ebben az esetben azt tanácsolja a Cinema City, hogy próbálkozzatok újra a jegypénztáraknál, illetve online.

Sikeres tranzakció: Azok, akik jegyvásárlása sikeresnek minősül, értesítést (visszaigazoló levelet) kaptatok a tranzakcióról a mozihálózattól, és a rendszer az összeget a bankkártyáról levette. Ebben az esetben már érvényes jeggyel rendelkeztek a filmre. A Cinema City semmilyen esetben nem adja el kétszer ugyanazt a jegyet, ám ha mégis kétségetek lenne a jegyetek meglétéről, hívjátok a Call Centert (06 40 600 600).

Tranzakció folyamatban: Ha a ”tranzakció folyamatban” felirat jelenik meg képernyőtökön, és az oldal nem frissül belátható időn belül, akkor a jegyvásárlása nem teljesült, így az újbóli próbálkozást javasolja a Cinema City. 

System error: Abban az esetben, ha ”system error” hibaüzenetet kaptatok, a Cinema City hamarosan felveszi veletek a kapcsolatot a vásárláskor megadott email címen.

Továbbra is fontos, hogy jegyet kizárólag venni lehet, csak foglalásra nincs lehetőségetek. Ugyanakkor a Cinema City folyamatosan bővíti Star Wars legújabb epizódját bemutató termek számát.

Ha hasznosnak találtad a hírt, nyomj egy lájkot!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: