KÉK HÍREK

5 dolog, amiért rossz lehet a magyar családoknak a brit kilépés

A Pénzcentrum összegyűjtötte, hogy miért nem jó nekünk a britek távozása. Nagyon sok család a zsebén fogja érezni a változást majd.

Link másolása

Hivatalos adatok szerint 96 ezer magyar dolgozik Nagy-Britanniában, azonban becslések szerint ez a szám meghaladhatja a 300 ezret is. Az uniós szabályok lehetővé tették számukra a szabad letelepedést és munkavállalást, a kilépéssel viszont sokat változhatnak ezek a szabályok. Cameron a lemondásával párhuzamosan azt nyilatkozta, hogy nem lesz probléma, azonban a Pénzcentrum összeállítása bebizonyítja, hogy jócskán van mitől félniük a szigetországban élő honfitársainknak.europe-1470884_960_720

Nagyon szigorú szabályok vonatkoznak a nem uniós munkavállalókra

Szinte lehetetlen, hogy a kilépéssel nem fog szigorodni a munkavállalás. Ez azért rossz hír, mert a nem uniós dolgozóknak eddig is nagyon kemény szabályokhoz kellett alkalmazkodniuk. Az Oxford Egyetem egyik kutatása szerint az Egyesült Királyságban dolgozó uniós munkavállalók háromnegyede nem felelne meg a vízumkritériumoknak.

Sokan utalnak pénz Magyarországra

A Nagy-Britanniában élő és dolgozó honfitársaink előszeretettel utalják át a hazai átlagbérhez képest jóval magasabb fizetésüket Magyarországra, hogy például kisegítsék a családtagjaikat. A külföldről Magyarországra utalt összegek a Magyar Nemzeti Bank adatai szerint 2014-ben meghaladták a 126,8 milliárd forintot. A hazaküldött pénzt értelemszerűen itthon költötték el az illetékesek, ezzel is élénkítve a magyar gazdaságot, azonban ha a kilépés által nem vállalhatnak a magyarok munkát a szigetországban, ez a szám durván csökkenni fog.eu-1473823_960_720

Kivonulnak az Unióból a brit cégek?

Biztos, hogy jócskán átrendeződnek majd a feltételek és a szabályok, de egyelőre nem valószínű, hogy például a Tesco elhagyja az országot.

Duplájára nőhet a briteknél tanuló magyarok tandíja

Körülbelül 2000 magyar egyetemista tanul az Egyesült Királyságban. Az uniós állampolgárokra ugyanazok a feltételek vonatkoznak a felsőoktatásban, mint a brit diákokra felvételi, tanulmányi és pénzügyi területeken egyaránt. A felvétések szerint a Brexit következtében hamarosan akár kétszer többet kell majd fizetniük a szigetországban művelődő diákoknak.

Mindenkit érint

Az Európai Uniós és Magyarország gazdaságára is nagy befolyással lesz a britek kilépése. Megérzi majd többek között a kereskedelem, a beruházások, illetve a forint árfolyama is. Az egyes importtermékek is jelentősen drágulhatnak.europe-1456246_960_720

via Pénzcentrum

Ha hasznos volt az összeállítás, oszd meg ismerőseiddel is!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: