hirdetés

KÉK HÍREK

4,5 milliárdból újítják fel a turai kastélyt Tiborcz Istvánék

Hogy honnan van a 4,5 milliárdos forrás a felújításra, arról nem szól a vállalkozók közleménye.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. szeptember 04.

hirdetés

Az 1886-ban az Ybl Miklós nevével fémjelzett építésziroda tervei alapján épült, az elmúlt évtizedekben teljesen leromlott, életveszélyessé vált turai Schossberger-kastély közel 4,5 milliárd forintból újul meg 2019 első negyedévére a BDPST Zrt. beruházásában - írja az Index.

Hozzáteszik: Tiborcz István ingatlanos cége közleményben írta meg, hogy felújítás már elérte a 65 százalékos készültséget, Tóth Judit, a BDPST Zrt. vezérigazgatója szerint pedig „a most zárult két munkafázis eredményeként az épület az idei őszt és telet már beázásbiztosan várja, így a restaurátorok és a belsőépítész szakemberek nekiállhatnak a belső terek helyreállításának”.

„A BDPST Zrt. működésének alapfilozófiája a régi épületek megmentése, de hogy ez ne csak egy néhány évre szóló ráncfelvarrás legyen, modern funkcióval is megtöltjük azokat. A turai Schossberger-kastély rekreációs funkciókkal gazdagodik, egy 19 vendégszobával rendelkező rendezvényközpontként üzemel majd, ahol akár esküvők és kulturális programok is szervezhetőek” – olvasható a közleményben.

A turai kastély megvásárlása és felújítása Tiborcz István első nagy ingatlanos projektje volt, de egy ideig nem is lehetett pontosan tudni, hogyan is kötődik ehhez a miniszterelnök veje.

Később Tiborcz egy interjúban bejelentette, hogy bizony a nagyon „menő" nevű ingatlanos cégben ő az egyik tulajdonos.

hirdetés

A BDPST-ről akkor lehetett legutóbb hallani, amikor a cég bejelentette, hogy betársult Mészáros Lőrinc ingatlanos cégébe, az Appeninn Nyrt.-be. Mindez azért volt érdekes, mert ez volt az első alkalom, hogy Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor családja hivatalosan közös bizniszbe kezdett.

Egyelőre nem tudni, honnan érkezik a 4,5 milliárdos forrás.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk