KÉK HÍREK

42 évvel azután kaptak el egy vietnami halálraítéltet, hogy megszökött a börtönből

A nemi erőszak és gyilkosság miatt halálra ítélt férfi a szökés után új néven megházasodott és gyereke is született.

Link másolása

42 évig sikertelenül kereste a rendőrség azt a vietnami halálraítéltet, aki még 1980. október 3-án szökött meg a börtönből, írja a Unilad. Vo Van Bát 1977-ben ítélték halálra nemi erőszak és gyilkosság miatt.

A körözött férfi a szökés utáni évtizedekben az ország déli részén élt több helyen is. Időközben új nevet vett fel, megnősült és gyereke is született. A 42 évig sikertelen hajtóvadászat végül idén december 16-án zárult le: a szökevény nyomára bukkantak a rendőrök és elfogták.

Az időközben Nguyen Van Tura átnevezett bűnöző mindössze néhány órányi autóútra élt attól a börtöntől, ahonnan 1980-ban megszökött. A férfi elfogásáról és a nyomozásról sem közölt részleteket a rendőrség.

Vietnam halálbüntetésekkel kapcsolatos politikája ellentmondásos, mivel a délkelet-ázsiai országban a világon az egyik leggyakoribbak a kivégzések. A kivégzettek pontos száma ugyanakkor nem ismert, de jogvédő csoportok szerint nem sokkal maradnak el Kína és Irán mögött.

Az országban meglehetősen szigorúak a törvények. Halálbüntetés járhat akár a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményekért is. Az év elején két embert azért küldtek a halálsorra, mert drogos rave bulit tartottak egy pszichiátriai osztályon, az egyik beteg pedig dj-pultot, stroboszkópot és hangszórókat szereltethetett a szobájába. A két engedékeny őrt végül elfogták és halálbüntetést kaptak, a többi érintett pedig életet végéig börtönbe került.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Egyszerre hat gyereket gázolt el egy ittas férfi Erdélyben, egyikük meghalt
Az elkövető nemcsak ivott a tragédia előtt, de jogosítványa sem volt.

Link másolása

Részegen, a gyalogátkelőn gázolt el hat gyereket egy autós Erdélyben, a Hunyad megyei Petrozsényban – adta hírül a Főtér.hu romániai magyar hírpotál.

Az áldozatok egyike olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen kellett újraéleszteni, a többieket is kórházba kellett szállítani.

Később a Hunyad megyei rendőrség azt közölte: az egyik elgázolt gyerek belehalt sérüléseibe.

A gázoló elmenekült a helyszínről, de a rendőrök hamarosan rábukkantak Aninósza városában. Megszondáztatták, és kiderült: a 19 éves fiatalember ittasan vezetett, a leheletében literenként 0,81 milligramm alkoholt mutatott ki a szonda. Arra is fény derült, hogy még jogosítványa sincs, ennek ellenére száguldozott részegen az autóval a város utcáin.

Az elkövető ellen már gondatlanságból elkövetett emberölés miatt zajlik büntetőeljárás.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
KÉK HÍREK
Gond nélkül tolták ki a tolvajok a lopott áruval megpakolt bevásárlókocsit a siófoki áruházból – videó
A négyfős banda ezt háromszor is megcsinálta, amivel közel 800 ezer forintos kárt okoztak.

Link másolása

Folytatólagosan, bűnszövetségben elkövetett lopás miatt emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség három férfival és egy nővel szemben, akik több alkalommal, szervezetten fosztották ki az egyik siófoki áruházat.

A Somogy Megyei Főügyészség csütörtöki közleménye szerint a húszas és harmincas éveikben járó vádlottak a bűncselekmény elkövetésekor nem rendelkeztek munkahellyel és rendszeres jövedelemmel sem. Így

megállapodtak abban, hogy a nő által összeírt, túlnyomórészt minőségi italokat, drágább desszerteket, húskészítményeket és műszaki cikkeket ellopják, majd azok egy részét felélik, a nagyobbik részét pedig eladják.

Az tolvajok még a szerepeket is kiosztották maguk között: amíg ketten a parkolóban várakoztak, társaik egy bevásárlókocsival fizetés nélkül hozták ki az áruházból a kiválasztott termékeket, amelyeket ezt követően közösen pakoltak az autójukba.

Az ügyészség megosztotta az áruházi biztonsági kamera felvételét is. Ezen látható, ahogy a banda tagjai gond nélkül kitolják a dugig pakolt a bevásárlókocsit az üzletből.

Ezzel a módszerrel,

három alkalommal összesen 787 510 forint kárt okoztak az áruháznak.

Negyedszer azonban már nem sikerült a manőver, ugyanis a lebukástól tartva végül az áruházban hagyták a telepakolt bevásárlókocsit, amiben közel 125 ezer forintnyi árut szedtek össze.

A siófoki nyomozók a kamerafelvételek alapján azonosították és elfogták az elkövetőket. A vádiratában az ügyészség három vádlottal szemben végrehajtandó, negyedik társukkal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság egyúttal valamennyi vádlottat tiltsa el a közúti járművezetéstől, illetve kötelezze őket a sértett kárának megtérítésére is.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk