hirdetés

KÉK HÍREK

40 perces videóban magyarázkodott a Tankcsapda, miért nincs gond a rájuk szabott kormányrendelettel

„Ha megkaptuk Orbán Viktortól, akkor nagyon szépen köszönjük Orbán Viktornak” – fogalmaztak, de Gyurcsány Ferencnek is ugyanúgy megköszönték volna.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 03.

hirdetés

Korábban mi is írtunk arról, hogy érdekes egybeesésként a kormány pont arra az egyetlen hétvégére engedélyezte az autós könnyűzenei koncertek megtartását, amelyikre a Tankcsapda épp egy ilyet szervezett.

A csapat sok kritikát kapott a gyanúsan rájuk szabott rendelet miatt, ezért kedden 40 perces videóban próbálták megmagyarázni, hogy miért is éltek a lehetőséggel - szúrta ki a 444.hu.

Ahogy fogalmaznak, ők sem tudják pontosan, hogyan kapták meg a kiváltságot, de szerintük ez egy tesztüzem, amivel, ha sikeresnek bizonyul, más zenekarok is tudnak majd élni.

A Tankcsapda közismerten szoros kapcsolatot ápol az állami olajtársasággal, a MOL-lal, jelenlegi, „Mi is az a punk?” című videójuk elején is ott szerepel a szponzori logó. Sidlovics Gábor, a zenekar gitárosa szerint ők csak kitalálták az ötletet, a megvalósítás a MOL érdeme, akik „egy rahedli emberen, ügynökségen keresztül” szervezték meg a fellépést.

hirdetés

„És valahogy, én megmondom őszintén, személy szerint egyikünk sem tudja pontosan hogy, de valahogy sikerült elintézni”

- "magyarázta" Sidlovics.

Azt is hozzátette, nekik mindegy, hogy ki támogatja őket vagy ki rajong a zenekarukért, a legfontosabbnak azt tartja, hogy „induljon el végre újra normálisan az élet”. Leszögezte azt is, hogy a Tankcsapda sosem politizált aktívan, Kósa Lajossal is csak egy jótékonysági akció keretein belül működtek együtt.

„Ha mi ezt a segítséget megkaptuk volna Gyurcsány Ferenctől, akkor azt mondanám, hogy »Feri bácsi, nagyon szépen köszönjük! Tök jó, tudtunk adni a rajongóknak«. Ha megkaptuk Orbán Viktortól, akkor nagyon szépen köszönjük Orbán Viktornak”

- mondta a gitáros. Azoknak, akik a történetből csak a gyűlöletet és a pénzhajhászást tudják kilátni azt üzente, nyalják ki a seggét.

A zenekar dobosa, Fejes Tamás elmondta, „a Tankcsapda zenekar sosem volt fideszes, és nem is lesz fideszes. Ezt tudja a debreceni városvezetés is, teljesen tisztában van vele. Mindig is mondtuk, hogy lokálpatrióták vagyunk, és azok is leszünk, és mindig is a városvezetéssel ápoltuk a kapcsolatot”. Szerinte az idén 7 éves 444 már tíz éve kipécézte magának a zenekart, és azt is tudja, ki áll a háttérben, bár nem nevezte meg.

Szerinte sok újságíró csak azért kapja a fizetését, hogy ellentéteket feszítsen, még egy közös, együtt zenélős buli kapcsán is.

A videóban megszólal a frontember, Lukács László is, aki szerint a punk vagy rock and roll-attitűd pont abból áll, hogy azt csinálnak, amit akarnak. Ők meg akarták csinálni ezt a koncertet, örömet akartak adni az embereknek és maguknak is, és meg is tették. A zenekar hamarosan kijön egy új, ötperces dallal, amiben külön reagálnak a kritikákra.

A teljes videó itt megtekinthető:

TANKCSAPDA :: TANK TV :: KÜLÖNKIADÁS * "MI IS AZ A PUNK?"

nullhirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk