/kekhirek/36-maffiozo-ellen-emeltek-vadat-budapesten-18-milliard-forintos-csalas-a-vad/
hirdetés

KÉK HÍREK

36 maffiózó ellen emeltek vádat Budapesten - 18 milliárd forintos csalás a vád

Kolumbiai kábítószerrel és Ukrajnából csempészett cigivel is üzletelt a nemzetközi maffiahálózat.
hirdetés

Egy nemzetközi bűnszervezet 36 tagjával szemben emelt vádat a Fővárosi Főügyészség. A maffiózók drogkereskedelemből származó pénz tisztára mosása mellett cigarettacsempészettel is foglalkoztak - számol be a hvg.hu.

Egy Magyarországon élő egyiptomi férfi és magyar társa irányította a hozzánk érkező és tőlünk induló szállításokat. A pénzmosással összefüggő tevékenységüket egy vietnami bűntárs megbízása alapján végezték.

2012 és 2014 között a Kolumbiából származó, majd Nyugat-Európában eladott kábítószerek kereskedelméből befolyt pénzt próbálták tisztára mosni. A magyar pénzfutárok a pénzt Nyugat-Európából, elsősorban Hollandiából és Németországból autóval hozták Magyarországra, a kocsikban erre a célra kialakított rejtekhelyeken. Ezután nagyobb címletekre váltották, majd Szlovákiába vitték, ahol különböző bankszámlákra fizették be, onnan pedig távol-keleti országokba utalták tovább.

Ezzel összesen 18 milliárd forintot mostak tisztára. Emellett 2013 és 2015 között nagyjából 780 millió forint értékben adózatlan ukrán és szerb cigarettával is kereskedtek, amiket dupla falú kamionokban és rejtekhellyel ellátott kisteherautókban szállítottak.

A Fővárosi Főügyészség pénteken emelt vádat ellenük.

hirdetés

Címkép: Pixabay


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk