/kekhirek/198-millio-forintot-kovetelnek-a-soroksari-futono-gyilkosatol/
hirdetés

KÉK HÍREK

198 millió forintot követelnek a soroksári futónő gyilkosától

A teljes eddigi költség ennél jóval magasabb, a különbözetet ugyanakkor az állam fizeti.
hirdetés

Hatalmas összegnél tart a soroksári futónő gyilkosának bűnügyi költsége, 198 millió forintot kell megfizetnie - írta a Blikk.

A 41 éves R. Szilveszter élete végéig sem tudná ezt kifizetni, ha a rabkeresetéből kellene törlesztenie. Számításaik szerint akár négyszáz évig is eltartana - jegyzi meg a lap.

A nyomozás hat évig tartott, ennek összköltsége 351 millió forint, a különbözetet az állam fizeti. De a hajléktalan férfitól semmit nem tudnak lefoglalni, így nagy valószínűséggel a büntetés összege adósság marad.

A nyomozásban öt év után tavaly szeptemberben kerültek elő megfelelő bizonyítékok. Egy laboratóriumi vizsgálat során találtak egyezést a futónő holttestén és egy öt éve történt betörés és lopás miatt börtönbüntetését töltő R. Szilveszter DNS-mintája között.

A férfi annyit ismert el, hogy a gyilkosság idején azon a helyszínen volt, de a gyilkosságot tagadta.

hirdetés

A Blikk úgy tudja, hogy

a vádiratban az ügyészség életfogytig tartó börtönbüntetést kér az elkövetőre, és legkorábban 30 év múlva lehet feltételesen szabadlábra bocsátani.

Ehhez azonban az kell, hogy a gyanúsított beismerje a bűnösségét, illetve, hogy lemondjon a tárgyaláshoz való jogáról.

A férfi jogi képviselője, dr. Lichy József azt mondta a lapnak, hogy nem tudják elfogadni az ügyészség ajánlatát, mert R. Szilveszter az emberölést soha nem ismerte el. Azt elképzelhetőnek tartja, hogy az egyik vádpontot, a kifosztást beismeri, mivel az áldozat telefonja nála volt.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk