/kekhirek/180805-jonnek-a-viharok-betor-a-hidegfront/
hirdetés

KÉK HÍREK

Jönnek a viharok: betör a hidegfront

Éget a Nap, csapat a jég.
hirdetés

A napsütés mellett erőteljesebb gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, főként az ország északi felén valószínű zápor, zivatar - áll a meteorológiai szolgálat előrejelzésében.

Az észak felől közeledő, majd feloszló hidegfront okoz erőteljes gomolyfelhő-képződést, zivatarokat.

Mérsékelt marad a szél, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 30 és 34 fok között alakul.

Nógrád megye kivételével az ország egész területére figyelmeztetést adtak ki a hőség miatt, ezzel együtt Közép-Magyarország, az Észak-Dunántúl, az Észak-Alföld és Észak-Magyarország teljes területén heves zivatarokra figyelmeztenek. A déli óráktól érkező zivatarokhoz erős vagy viharos szél, jégeső is társulhat.

hirdetés

Hétfőn egy gyenge hidegfront hozhat elszórt záporokat, helyenként zivatarokat. Néhol megélénkülhet az északias szél. Csak pár fokkal lehetnek alacsonyabbak a csúcsértékek, napközben 28-33 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Kedden a Dunától keletre lehet a legtöbb napsütés, a Dunántúl fölé napközben viszont nagyobb gomolyfelhők érkezhetnek, nyugaton, északnyugaton pedig a nap második felében záporok, zivatarok is kialakulhatnak, és ezeken a tájakon a délies szél is megélénkülhet. A legmelegebb órákban 31-35 fokot mérhetünk - írja az Időkép előrejelzése.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk