/kekhirek/17-oran-keresztul-varattak-egy-olasz-diakot-a-honvedkorhaz-surgossegijen-vegul-diagnozist-se-kapott/
hirdetés

KÉK HÍREK

17 órán keresztül várattak egy olasz diákot a Honvédkórház sürgősségijén – végül diagnózist se kapott

A vérvizsgálatból nem derült ki, mi okozza a gyulladást a lábán.
hirdetés

Az olasz fiú az Erasmus+ program keretében tölti szakmai gyakorlatát egy budapesti szállodában, történetét itteni tanára írta meg a hvg.hu-nak.

A diák kedden reggel észrevette, hogy van egy növekvő piros folt a lábán, a szálloda orvosa pedig egy gyors vizsgálat után azt mondta neki, trombózisgyanú miatt azonnal menjen kórházba.

Taxival mentek be a Honvédkórház sürgősségi osztályára, ahol egy óra várakozás után megvizsgálta őt egy orvos, majd közölte velük, hogy nem tudja eldönteni, trombózisról van-e szó.

Délelőtt fél 11-kor arra kérték őket, hogy várjanak, és ezután egészen éjfélig nem történt semmi.

Ekkor, vagyis 14 óra várakozás a tanár odament az információs pulthoz, hogy inkább hazavinné diákját, de a nővér rábeszélte a maradásra, mondván hamarosan rájuk kerül a sor.

hirdetés

További egy órával később, amikor még mindig nem történt semmi, a tanár tett egy újabb próbát a pultnál, és legnagyobb meglepetésére a nővér hangosan gondolkodva azt felelte: a vérvizsgálatot akár azonnal meg is csinálhatják. Így is történt, erre a pár perces műveletre kellett 15 órát várniuk.

Aztán az eredményre további kettőt, de csak azért, hogy kiderüljön: nem trombózisról van szó, a vérvizsgálat ezt kizárta, azt azonban nem tudják megállapítani, hogy mi okozta a gyulladást.

Ezért a diák mindössze antibiotikumot kapott, és hajnali 3-kor, 17 órányi várakozás után, de diagnózis nélkül hagyhatta el a kórházat.

Az esetre azóta reagált a Honvédkórház is. Közleményükben azt írják, a szóban forgó időpontban a fiún kívül közel 100 beteg várakozott még, akik közül 45-en haladéktalan orvosi ellátást, illetve közvetlen beavatkozást igényeltek. A hosszú várakozási időt ez okozta.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk