/kekhirek/16ezer-buntetes-fagyi-bkk-tilosafagyi/
hirdetés

KÉK HÍREK

16 ezer forintra büntettek egy lányt, mert fagyit evett egy BKK-járaton

Ez a cég szabályzata értelmében tilos és büntethető.

Link másolása

hirdetés

Facebookon terjed egy történet, amit állítólag az a lány írt meg, akivel az eset történt.

A történet szerint bár érvényes bérlete volt, 16 ezer forintra büntették a BKK egyik járatán, mert fagyit evett.

"Jött az ellenőr köszöntem neki, “szép jó napot” megmutattam a bérletem. Majd megbüntetett mert fagyi volt a kezemben, mondom akkor leszállok és lesétálok egy megállót míg meg eszem, közölte hogy már a járművön vagyok ahova tilos fagylalttal felszállni amit tábla is jelez és akkor rendőrt hív… hát eddig tartott az illedelmességem…" - írta a lány a Facebookon.

A történet állítólag egy Facebook-csoportban jelent meg, és több híroldal is beszámolt róla, többek közt a 24.hu és az Index is. A 24.hu megkérdezte a BKK-t arról, hogy ilyesmi előfordulhat-e. A Budapesti Közlekedési Társaság azt válaszolta nekik, hogy a szabályzatuk értelmében

tényleg tilos enni, inni és fagyizni a közlekedési eszközökön.

hirdetés

Ezért pótdíjat is fizettethetnek.

"Tilos a járműveken, valamint a metróhálózat, a HÉV és a fogaskerekű utasforgalmi területein fagylaltozni, ételt és italt fogyasztani, és csomagolatlan vagy nem visszazárható csomagolású élelmiszerrel, itallal utazni."

A szabályzatban az is benne van, hogy ha leszállították a szabályt szegő utast a járműről, akkor is ki kell fizetnie a pótdíjat. Ennek összege 16 ezer forint. Erről az utas csekket kap. De ha a helyszínen vagy a pótdíjazástól számított két munkanapon belül kifizeti, akkor akkor ennek az összegnek csak a felét, 8 ezer forintot kell fizetnie.

A hírekre már reakció is érkezett a lánytól, szintén a közösségi oldalon.

"Akkor most olvassátok el a kommenteket, és nézzétek meg milyenek is az emberek. Egy adott szituációról szólt a poszt, amit szinte mindenki figyelmen kívül hagyott, a körülményeket, a lehetőségeket, a segítést, a megoldást. A posztok nagy részében csak lázítás, gyűlölködés, bántás és kioktatás szerepel.

Volt, aki elkezdett politizálni, aminek végképp semmi köze nem volt az eredeti témához.

Sehol nem szerepelt, hogy jogilag nem jogos, az sem, hogy nem lesz befizetve, olyan tanácsokkal láttatok el sokan, amikkel még nagyobb bajba sodornátok, mert utánanézés helyett csak a butaságot osztjátok tovább.

Egyesek lassan már lincseltek volna egy fagyiért, miközben sokkal nagyobb problémáik vannak az embereknek. Pár ember megkeresett privátban, mert ők nem akarták, hogy rájuk szálljanak, csak meg leírják a véleményüket.

De ha végig olvassátok a 3 000 kommentet, remélem nektek is feltűnik, hogy kihalt az emberek nagy részéből a segítés, a jóság, az emberség... és én vallom, hogy az az ember rosszindulatú és az az ember okoskodó és lázító, aki nincsen rendben a saját életével, akinek gondjai vannak, aki kilátástalan, tele tehetetlen dühvel.

Itt mindenki személytelenül mondja a magáét, de tudjuk, hogy szemtől szemben sokan meg se mernének szólalni. Sokat tanultam az emberekről.

Hányan kérdeztétek meg, hogy mi történt pontosan?

Hányan írtátok azt, hogy nem voltam ott, nem tudok minden részletet, ezért nem tudok korrekten véleményt alkotni? Hányan voltatok akik segíteni akartatok vagy csak megnyugtatni? Hányan ismeritek az anyagi helyzetem és a lelki állapotomat, hogy tudjátok, rám ez milyen hatással volt? Lehet, hogy egy dúsgazdag lány vagyok, aki öröklés lévén milliárdokat örökölt. Lehet, hogy egy árva vagyok, akit otthonban neveltek.

Bárki lehetek, bármilyen körülmények közt élhetek, bármilyen pszichológiai betegségben szenvedhetek, akár a gúnyos, rossz posztod lehet az utolsó löket... Soha nem tudhatod!

Vigyázz, mit kommentálsz! Hoztam egy hibás döntést indulatból, hogy kitettem ezt a posztot. Volt egy éjszakám végiggondolni, miért tettem ki, milyen hatással volt rám, és sok minden mást is... Remélem sokan elgondolkodtok majd, hogy hiába vagy személytelen, még te írod a sorokat. Köszönöm azoknak, akik emberségesek voltak és megpróbáltak segíteni, hiszem, hogy a jó visszaköszön."


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk