KÉK HÍREK

1600 facebookozót rabosíthatnának a siófoki expolgármester miatt

Mivel a Balázs Árpád ügyéről szóló írás szerzője nem ismert, ezért a posztot megosztókat jelentette fel és ellenük indult eljárás.

Link másolása

Egy Facebook-poszt megosztása miatt rabosítottak több tucat embert, ám amióta a hír elterjedt, tömegesen osztják a posztot, már több mint 1600-an tettek így.

A siófoki volt fideszes polgármester kétes ügyéről készült írás jelent meg a Facebookon. Ezt osztotta tovább néhány olvasó. Ám a volt vezető sérelmezte a dolgot, és mivel nem tudta meg, hogy ki követte el az írást, ezért a megosztókat jelentette fel.

fb

A helyi ellenzék közösségi oldalán egy belvárosi lakás eladásáról írtak. Az ingatlanra 2014-ben írtak ki pályázatot és bár a későbbiekben kiderült, hogy az eladásról készült jegyzőkönyvek hiányosak voltak, azt meg lehetett tudni, hogy meglepően alacsony árat kértek a jó helyen lévő lakásért. Az önkormányzati választáson vereséget szenvedett Balázs Árpádot azonban nagyon felzaklatta az írás, és a hatóságokhoz fordult.

Az írás februárban jelent meg az „Árpi Lapjairól Kitiltottak Társasága” nevű, a helyi Fidesz ügyeivel foglalkozó oldalon. A volt polgármester becsülete csorbításáért tett ezután feljelentést úgy, hogy akkor már nem volt pozícióban. Ám az ügyészség szerint hivatalos személyt ért támadás, így átvette a vád képviseletét.

Ezt követően a siófoki ügyészség elfogultság miatt átadta az ügyet a fonyódi ügyészségnek. Az addig a cikket megosztó 43 személyből 17 siófoki polgár ellen indítottak büntetőeljárást. Ők a helyi ellenzékhez tartoznak. Miután meggyanúsították őket rágalmazás vétségének megalapozott gyanúja miatt, rabosították őket. Azóta Czeglédy Csaba ügyvéd gyanúsítás elleni panaszára sem reagáltak.

A történetről szóló írás megjelent a 444.hu-n és elindult egy megosztási hullám. Pár nap alatt már 1600-an osztották meg a cikket, így elvileg ők is bűncselekményt követtek el. Ha ez valóban annak minősül, úgy a magyar igazságszolgáltatás történetének egyik legnagyobb büntetőügye lehet ebből.

Az Index megkereste a fonyódi ügyészséget, hogy megtudja, tervezik-e az összes megosztó meggyanúsítását, vagy szelektálnak közöttük, és ha igen, akkor milyen alapon. Elvileg a Somogy Megyei Ügyészség sajtóreferense nyilatkozhatna az ügyről, de ők elérhetetlenek, sok elfoglaltságuk miatt.

Forrás:Index

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: