hirdetés

KÉK HÍREK

15 évre ítélték a gyermeküket halálra éheztető család tagjait

A másfél éves kisfiú hosszú szenvedés után, 4,5 kilóra lefogyva, kiszáradva halt meg, mert a szülők és nagyszülők nem gondoskodtak a megfelelő táplálásáról, orvost sem hívtak hozzá.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. május 12.

hirdetés

A fényevő perként ismert ügyben a bíróság bűnösnek találta a 2013. április 14-én elhunyt kisfiú szüleit és nagyszüleit. Az agárdi gyerek tulajdonképpen éhen halt, pedig a család jómódban élt. Az anya, E. Erika 15 év börtönt kapott, csakúgy, mint az apa F. Balázs, valamint a gyermek anyai ágú nagyszülei, E. Tibor és E. Terézia. Mellékbüntetésként 10 évre eltiltották őket a közügyektől is. Legkorábban, feltételesen 10 év múlva helyezhetők szabadlábra.

A természetgyógyász, aki a család felkérésre kezelte a gyereket, 2 év fogházat kapott, 3 évre felfüggesztve, de hivatása gyakorlásától 5 évre eltiltották. D. Ágnes budapesti orvos, aki szintén a kicsit kezelte, 1 év fogházat kapott, 2 évre felfüggesztve. Mindkettőjükről megállapították, hogy a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetésben bűnösök.

birosag2

A másfél éves kisfiú hosszú szenvedés után, 4,5 kilósra lefogyva, keringése összeomlása miatt halt meg. Az éhezés miatt izmai elsorvadtak, zsírszövete nem volt, fehérjehiány és kiszáradás alakult ki, agykamratágulat és agysorvadás lépett fel nála.

hirdetés

A család nem gondoskodott a gyerek rendes ellátásáról, a természetgyógyász rossz tanácsokat adott, az orvos nem tett meg mindent azért, hogy Benjámin megfelelő ellátásban részesüljön. A bíróság szerint a kicsi sokáig megmenthető lett volna, ám így

különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt ítélték el őket.

Az anya az utolsó szó jogán azt mondta: "Ártatlanok vagyunk, nem tudtuk, hogy baj van. Felmentésemet kérem." A család többi tagja és a természetgyógyász is hasonlóan nyilatkozott. Egyedül a gyerekorvos mondta: "Nagyon sajnálom, ami történt." Szerinte az utolsó találkozáskor nem volt elmaradás a kisfiú fizikai és értelmi fejlődésében.

A család szerint a bíróság és a sajtó is minden tényt ellenük fordított. Ugyanakkor kiderült, hogy a 19 hónapos kisfiút a védőnő csak egyszer láthatta, a háziorvos is csak nyolcszor. A természetgyógyásznak hittek csak és az interneten tájékozódtak. A gyerek soha nem hagyta el a házat, hiába fogyott folyamatosan, nem vitték el kivizsgálásra kórházba, még az ultrahangot is elutasították. Csak anyatejet és biogyümölcsöt adtak neki.

2011 végén a gyermek egészségesen született otthon, bár bábát hívtak, de mire megérkezett, a szülés lezajlott. A szülők a nagyszülőkkel együtt éltek. A környezet szerint hirtelen lettek gazdagok, és teljesen elszeparálva éltek. A szomszédok még azt sem tudták, hogy egy baba van a házban.

A háziorvos a szülés után két héttel látta a csecsemőt, aki négy hónapos koráig rendben fejlődött. Az orvos javasolta, hogy az addig anyatejjel táplált kisfiúnak adjanak más táplálékot is, de az anya szerint a biogyümölcsön kívül mást nem volt hajlandó a gyerek megenni. A nagyszülők elutasították a nyugati orvoslást, és a bioenergetikai vizsgálatokat kézrátétellel végző természetgyógyásznak hittek, aki szerint az orvosság csak ideiglenes megoldás lett volna.

A helyi védőnőt sem engedték a kicsi közelébe, és orvost is Budapestről szállítottak hozzá néha. Közben a gyerek állapota egyre romlott, hiányos táplálkozás miatt. A család dolgaiban, így a gyerek ellátásban is a nagypapa szava volt a döntő. Az orvos szerint ő javasolta a kórházat, de azt elutasították. A nagyapa szerint az orvos nem látta el a gyereket, ezért hívott természetgyógyászt, akinek milliókat fizetett. A természetgyógyász szerint nem fogadott el pénzt, és ő abban a hitben volt, hogy orvos is járt a kicsihez.

Az apa, miután beházasodott a családba, megszakított minden kapcsolatot szüleivel is, így ők arról sem tudtak, hogy unokájuk született - írta az ügyről az Index.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk