hirdetés

KÉK HÍREK

15 évre ítélték a gyermeküket halálra éheztető család tagjait

A másfél éves kisfiú hosszú szenvedés után, 4,5 kilóra lefogyva, kiszáradva halt meg, mert a szülők és nagyszülők nem gondoskodtak a megfelelő táplálásáról, orvost sem hívtak hozzá.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. május 12.

hirdetés

A fényevő perként ismert ügyben a bíróság bűnösnek találta a 2013. április 14-én elhunyt kisfiú szüleit és nagyszüleit. Az agárdi gyerek tulajdonképpen éhen halt, pedig a család jómódban élt. Az anya, E. Erika 15 év börtönt kapott, csakúgy, mint az apa F. Balázs, valamint a gyermek anyai ágú nagyszülei, E. Tibor és E. Terézia. Mellékbüntetésként 10 évre eltiltották őket a közügyektől is. Legkorábban, feltételesen 10 év múlva helyezhetők szabadlábra.

A természetgyógyász, aki a család felkérésre kezelte a gyereket, 2 év fogházat kapott, 3 évre felfüggesztve, de hivatása gyakorlásától 5 évre eltiltották. D. Ágnes budapesti orvos, aki szintén a kicsit kezelte, 1 év fogházat kapott, 2 évre felfüggesztve. Mindkettőjükről megállapították, hogy a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetésben bűnösök.

birosag2

A másfél éves kisfiú hosszú szenvedés után, 4,5 kilósra lefogyva, keringése összeomlása miatt halt meg. Az éhezés miatt izmai elsorvadtak, zsírszövete nem volt, fehérjehiány és kiszáradás alakult ki, agykamratágulat és agysorvadás lépett fel nála.

hirdetés

A család nem gondoskodott a gyerek rendes ellátásáról, a természetgyógyász rossz tanácsokat adott, az orvos nem tett meg mindent azért, hogy Benjámin megfelelő ellátásban részesüljön. A bíróság szerint a kicsi sokáig megmenthető lett volna, ám így

különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt ítélték el őket.

Az anya az utolsó szó jogán azt mondta: "Ártatlanok vagyunk, nem tudtuk, hogy baj van. Felmentésemet kérem." A család többi tagja és a természetgyógyász is hasonlóan nyilatkozott. Egyedül a gyerekorvos mondta: "Nagyon sajnálom, ami történt." Szerinte az utolsó találkozáskor nem volt elmaradás a kisfiú fizikai és értelmi fejlődésében.

A család szerint a bíróság és a sajtó is minden tényt ellenük fordított. Ugyanakkor kiderült, hogy a 19 hónapos kisfiút a védőnő csak egyszer láthatta, a háziorvos is csak nyolcszor. A természetgyógyásznak hittek csak és az interneten tájékozódtak. A gyerek soha nem hagyta el a házat, hiába fogyott folyamatosan, nem vitték el kivizsgálásra kórházba, még az ultrahangot is elutasították. Csak anyatejet és biogyümölcsöt adtak neki.

2011 végén a gyermek egészségesen született otthon, bár bábát hívtak, de mire megérkezett, a szülés lezajlott. A szülők a nagyszülőkkel együtt éltek. A környezet szerint hirtelen lettek gazdagok, és teljesen elszeparálva éltek. A szomszédok még azt sem tudták, hogy egy baba van a házban.

A háziorvos a szülés után két héttel látta a csecsemőt, aki négy hónapos koráig rendben fejlődött. Az orvos javasolta, hogy az addig anyatejjel táplált kisfiúnak adjanak más táplálékot is, de az anya szerint a biogyümölcsön kívül mást nem volt hajlandó a gyerek megenni. A nagyszülők elutasították a nyugati orvoslást, és a bioenergetikai vizsgálatokat kézrátétellel végző természetgyógyásznak hittek, aki szerint az orvosság csak ideiglenes megoldás lett volna.

A helyi védőnőt sem engedték a kicsi közelébe, és orvost is Budapestről szállítottak hozzá néha. Közben a gyerek állapota egyre romlott, hiányos táplálkozás miatt. A család dolgaiban, így a gyerek ellátásban is a nagypapa szava volt a döntő. Az orvos szerint ő javasolta a kórházat, de azt elutasították. A nagyapa szerint az orvos nem látta el a gyereket, ezért hívott természetgyógyászt, akinek milliókat fizetett. A természetgyógyász szerint nem fogadott el pénzt, és ő abban a hitben volt, hogy orvos is járt a kicsihez.

Az apa, miután beházasodott a családba, megszakított minden kapcsolatot szüleivel is, így ők arról sem tudtak, hogy unokájuk született - írta az ügyről az Index.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK

Órákkal a kivégzés előtt haladékot kapott a halálra ítélt amerikai nő

A halasztás azt jelentheti, hogy Lisa Montgomeryt jó eséllyel ki sem fogják végezni. Mert mire erre sor kerülne, már beiktatják a halálbüntetés-ellenes Joe Bident, aki megkegyelmezhet neki.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Magyar idő szerint kedd éjfélre tűzték ki Lisa Montgomery kivégzését. Montgomery az egyetlen, szövetségi siralomházban lévő nő. A nő horrorfilmbe illő gyilkosságot és csecsemőrablást követett el, amiért 2004-ben ítélte halálra a bíróság. Megfojtott egy nyolc hónapos várandós kismamát, kivágta belőle a magzatot, és elrabolta a gyereket, aki túlélte a tragédiát.

Kivégzését először december 8-ra tűzték ki, ám ezt a bíróság elhalasztotta, miután ügyvédei elkapták a koronavírust. Ezután a Szövetségi Büntetés-végrehajtási Igazgatóság vezetője, Michael Carvajal tűzte ki az újabb időpontot január 12-re.

Azonban kevesebb mint 24 órával a kitűzött időpont előtt egy szövetségi bíró halasztást rendelt el

- írja a CNN. A lap szerint

James Hanlon arra adott haladékot, hogy tarthassanak még egy meghallgatást azzal a céllal, hogy eldöntsék, Montgomery megfelelő állapotban van-e a kivégezéshez.

A meghallgatás dátumát egyelőre nem tűzték ki. Ez pedig azt jelentheti, hogy a nőt jó eséllyel ki sem fogják végezni. Ugyanis abban az esetben, ha a meghallgatás után úgy döntenek, Montgomery kivégezhető, az amerikai elnök még mindig megkegyelmezhet neki. A halasztás miatt a döntés már az új elnök, Joe Biden kezében lesz. Ő pedig ellenzi a halálbüntetést.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK

Eltörte az udvarukba betévedő kölyökkutya lábát egy 18 éves fiú Bátonyterenyén

A bíróság felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a fiatalt.
A címkép illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a Salgótarjáni Járásbíróság azt a fiatal férfit, aki csonttörést okozva bántalmazott egy kölyökkutyát - írja közleményében az Ügyészség.

A 18 éves vádlott bátonyterenyei ingatlanának udvarára tavaly június közepén egy nap alatt többször is betévedt egy féléves kölyökkutya, amelyet a férfi az utolsó alkalommal a hátsó lábainál fogva nagy erővel áthajított a kapun.

A kutya a ház előtti betonútra csapódott, és jobb hátsó lábán combcsonttörést szenvedett.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség a fiatalember ellen állatkínzás bűntette miatt emelt vádat.

A 18. életévét az elkövetéskor épp csak betöltő fiú beismerte tettét. A Salgótarjáni Járásbíróság az ügyészi indítványnak megfelelően nyolc hónap, végrehajtásában egy évi próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a vádlottat, és kötelezte az eljárás során felmerült 30.700 Ft bűnügyi költség megfizetésére is.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

Kilenc napig fogva tartották és verték lakótársukat, hogy megszerezzék a 8 milliós örökségét

A zsarolók végül közel 6 millió forinthoz jutottak hozzá, de már elkapták őket a rendőrök.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Elfogtak egy párt Budapesten, akik kilenc napig fogva tartotották két lakótársukat a közös albérletükben, miután egy kihallgatott beszélgetésből megtudták, hogy egyiküknek nyolcmilliós öröksége van - közölte a rendőrség a police.hu oldalon.

Még tavaly decemberben zárták be a két férfit az albérletbe, többször bántalmazták és gáz- és riasztófegyverrel, kalapáccsal és baltával fenyegették őket, hogy megszerezzék az örökséget. Végül közel 6 millió forinthoz jutottak hozzá.

A kispesti rendőrök január 7-én délután a XVIII. kerületben fogták el a 26 éves K. Sándort és barátnőjét, a 23 éves H. Máriát, akiket zsarolás és személyi szabadság megsértése miatt hallgattak ki gyanúsítottként, majd őrizetbe is vették őket. A bíróság január 10-én rendelte el letartóztatásukat.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés

Kizuhant a tizedikről egy 23 éves lány, de túlélte, most intenzíven ápolják

A lány nagyjából 30 métert zuhant, egy fa lombjára érkezett először.
A címkép illusztráció: Unsplash/Ben Allan - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Kizuhant egy szegedi panelház 10. emeleti ablakából egy 23 éves nő Szegeden - írja a Bors. A lány csodával határos módon túlélte a zuhanást, jelenleg intenzív osztályon ápolják.

A lap információi szerint a lány nemrég költözött el a szüleitől, boldog volt, amikor sikerült albérletet találnia és úgy tűnt, egyedül is megállja a helyét az életben.

Szerdán eddig tisztázatlan körülmények között zuhant a mélybe az ablakpárkányról. A 10. emeletről nagyjából harminc métert esett, ám szerencséjére egy fa lombjára érkezett először, ami okozott sérüléseket, de egyben lassította is a zuhanást

- jegyzi meg a Bors.

A lapnak az egyik szemtanú az mondta:

"éppen a szobámban voltam, amikor hallottam egy tompa puffanást. Ijesztő látvány volt a fiatal lány a földön fekve. Szerencsére a mentők hamar a helyszínre érkeztek, és stabilizálták az állapotát".

A Bors a családhoz közel álló forrásból úgy értesült, hogy a lány még kórházban fekszik.

hirdetés

"Szerencsére az orvosoknak sikerült stabilizálniuk D. állapotát. Több súlyos sérülést is szenvedett. A családját természetesen megviselték a történtek, főleg, mivel a koronavírus-járvány miatt most még bemenni sem tudnak hozzá a kórházba, mert látogatási tilalom van" - nyilatkozta a neve elhallgatását kérő ismerős, aki nem tudja pontosan, hogy mennyire súlyosak a lány sérülései.

"Annyit tudok, hogy életben van, és különböző vizsgálatokat végeznek rajta"

- tette hozzá.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a Borsnak azt mondta: az esettel kapcsolat­ban nem merült fel olyan körülmény, amely miatt eljárást indítottak volna.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: