KÉK HÍREK

15 évre ítélték a gyermeküket halálra éheztető család tagjait

A másfél éves kisfiú hosszú szenvedés után, 4,5 kilóra lefogyva, kiszáradva halt meg, mert a szülők és nagyszülők nem gondoskodtak a megfelelő táplálásáról, orvost sem hívtak hozzá.

Link másolása

A fényevő perként ismert ügyben a bíróság bűnösnek találta a 2013. április 14-én elhunyt kisfiú szüleit és nagyszüleit. Az agárdi gyerek tulajdonképpen éhen halt, pedig a család jómódban élt. Az anya, E. Erika 15 év börtönt kapott, csakúgy, mint az apa F. Balázs, valamint a gyermek anyai ágú nagyszülei, E. Tibor és E. Terézia. Mellékbüntetésként 10 évre eltiltották őket a közügyektől is. Legkorábban, feltételesen 10 év múlva helyezhetők szabadlábra.

A természetgyógyász, aki a család felkérésre kezelte a gyereket, 2 év fogházat kapott, 3 évre felfüggesztve, de hivatása gyakorlásától 5 évre eltiltották. D. Ágnes budapesti orvos, aki szintén a kicsit kezelte, 1 év fogházat kapott, 2 évre felfüggesztve. Mindkettőjükről megállapították, hogy a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetésben bűnösök.

birosag2

A másfél éves kisfiú hosszú szenvedés után, 4,5 kilósra lefogyva, keringése összeomlása miatt halt meg. Az éhezés miatt izmai elsorvadtak, zsírszövete nem volt, fehérjehiány és kiszáradás alakult ki, agykamratágulat és agysorvadás lépett fel nála.

A család nem gondoskodott a gyerek rendes ellátásáról, a természetgyógyász rossz tanácsokat adott, az orvos nem tett meg mindent azért, hogy Benjámin megfelelő ellátásban részesüljön. A bíróság szerint a kicsi sokáig megmenthető lett volna, ám így

különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt ítélték el őket.

Az anya az utolsó szó jogán azt mondta: "Ártatlanok vagyunk, nem tudtuk, hogy baj van. Felmentésemet kérem." A család többi tagja és a természetgyógyász is hasonlóan nyilatkozott. Egyedül a gyerekorvos mondta: "Nagyon sajnálom, ami történt." Szerinte az utolsó találkozáskor nem volt elmaradás a kisfiú fizikai és értelmi fejlődésében.

A család szerint a bíróság és a sajtó is minden tényt ellenük fordított. Ugyanakkor kiderült, hogy a 19 hónapos kisfiút a védőnő csak egyszer láthatta, a háziorvos is csak nyolcszor. A természetgyógyásznak hittek csak és az interneten tájékozódtak. A gyerek soha nem hagyta el a házat, hiába fogyott folyamatosan, nem vitték el kivizsgálásra kórházba, még az ultrahangot is elutasították. Csak anyatejet és biogyümölcsöt adtak neki.

2011 végén a gyermek egészségesen született otthon, bár bábát hívtak, de mire megérkezett, a szülés lezajlott. A szülők a nagyszülőkkel együtt éltek. A környezet szerint hirtelen lettek gazdagok, és teljesen elszeparálva éltek. A szomszédok még azt sem tudták, hogy egy baba van a házban.

A háziorvos a szülés után két héttel látta a csecsemőt, aki négy hónapos koráig rendben fejlődött. Az orvos javasolta, hogy az addig anyatejjel táplált kisfiúnak adjanak más táplálékot is, de az anya szerint a biogyümölcsön kívül mást nem volt hajlandó a gyerek megenni. A nagyszülők elutasították a nyugati orvoslást, és a bioenergetikai vizsgálatokat kézrátétellel végző természetgyógyásznak hittek, aki szerint az orvosság csak ideiglenes megoldás lett volna.

A helyi védőnőt sem engedték a kicsi közelébe, és orvost is Budapestről szállítottak hozzá néha. Közben a gyerek állapota egyre romlott, hiányos táplálkozás miatt. A család dolgaiban, így a gyerek ellátásban is a nagypapa szava volt a döntő. Az orvos szerint ő javasolta a kórházat, de azt elutasították. A nagyapa szerint az orvos nem látta el a gyereket, ezért hívott természetgyógyászt, akinek milliókat fizetett. A természetgyógyász szerint nem fogadott el pénzt, és ő abban a hitben volt, hogy orvos is járt a kicsihez.

Az apa, miután beházasodott a családba, megszakított minden kapcsolatot szüleivel is, így ők arról sem tudtak, hogy unokájuk született - írta az ügyről az Index.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: