KÉK HÍREK

15 éves lány széke alatt robbant az ISIS bombája

Ennek a gyönyörű, fiatal lánynak a széke alatt rejtőzött a halál az Egyiptomban lezuhant orosz repülőgépen.

Link másolása

A 15 éves Maria Ivleva ült afölött bomba fölött, ami miatt lezuhant az orosz utasszállító október 31-én a Sínai-félsziget felett. A gép 224 emberrel utazott a fedélzetén, mindenki meghalt. Azt már korábban is lehetett tudni, hogy egy bomba robbant a gépen, sőt az üdítősdobozba rejtett pokolgépről fotót is láthattunk. A nyomelemzők mostanra azt is tudni vélik, melyik ülés alá rejtették a bombát.

Maria2

Maria Ivleva

A nyomozók két ülést tartanak a bomba lehetséges rejtekhelyének. Egy teória szerint a bomba a mentőmellények helyén volt. Vagy a 31A ülés alatt, amin Maria ült, vagy az előtte lévő szék, a 30A alatt, ahol a 77 éves Nadezhda Bashakova utazott.

2EBCEFA300000578-3330353-image-m-67_1448301818786

A nyomozók szerint a bomba körüli ülésen ülők a detonáció pillanatában meghaltak, így Maria lehetett a szerencsétlenség első áldozata. A többi utas azonban még pánikolt, amikor a gép több mint kilenc kilométer magasságból zuhanni kezdett. A gép percenként majdnem két kilométert zuhant, mielőtt a földbe csapódott. Az Iszlám Állam azóta magára vállalta a merényletet.

A detonáció helyét az Airbus321-es gép roncsaiból kémiai és más tesztek segítségével sikerült megállapítani. Ezek szerint a robbanás hat sort érintett a 27-estől a 32-esig, így egy nagy lyukat ejtett a gép farkán, ami miatt zuhanni kezdtek.

Bomba

Bomba

Az orosz hatóságok együtt dolgoznak az egyiptomiakkal és a britekkel. Ők mondták először azt, hogy a bombát valaki előre elrejtette, így nem gondolják, hogy öngyilkos merénylő robbanthatott, és aki a bombán ült, az is vétlen áldozat. Moszkva 50 millió dollárt ajánlott fel annak, aki információval szolgál a tettesről, és arról, aki elhelyezte a bombát a gépen.

Maria Ivleva Szentpétervár környékén élt, és édesanyjával, a 44 éves Marina Ivlevával utazott, aki mellette ült a 31B ülésen.

Maria

Maria Ivleva

A 77 éves Nadezhda Bashakova a lányával, a 43 éves Margarita Simanovával repült, aki a 30B ülésen ült. Gyakran utaztak együtt, tavaly az indiai Goa államban jártak.

Nadezhda

Nadezhda Bashakova

A repülő az orosz turisták között rendkívül népszerű Sharm el-Sheikhből indult, és huszonhárom perccel a felszállás után tűnt el. Kezdetben Oroszország és Egyiptom is tagadta, hogy bombatámadás miatt zuhanhatott le a gép, de az elmúlt hónapban egyre több bizonyíték mutatott arra, hogy terrortámadás történt. A detonáció hangja hallható a feketedoboz felvételein is, így sikerült a nyomozóknak minden más teóriát kizárniuk.

Feketedoboz

Feketedoboz

Putyin elnök kijelentette, hogy megbosszulják a támadást: “Nem ez volt az első alkalom, hogy Oroszországot barbár terrortámadás érte. Ez azonban az egyik legvéresebb. Nem tudjuk letörölni a könnyeket a szívünkről és a lelkünkről. Örökre gyászolni fogunk.” Az támadás után az orosz légierő még intenzívebb bombázásba kezdett Szíriában az Iszlám Állam ellen.

Via Dailymail

Ha érdekesnek találtad a hírt, nyomj egy lájkot!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: