KÉK HÍREK

15 éves lány széke alatt robbant az ISIS bombája

Ennek a gyönyörű, fiatal lánynak a széke alatt rejtőzött a halál az Egyiptomban lezuhant orosz repülőgépen.

Link másolása

A 15 éves Maria Ivleva ült afölött bomba fölött, ami miatt lezuhant az orosz utasszállító október 31-én a Sínai-félsziget felett. A gép 224 emberrel utazott a fedélzetén, mindenki meghalt. Azt már korábban is lehetett tudni, hogy egy bomba robbant a gépen, sőt az üdítősdobozba rejtett pokolgépről fotót is láthattunk. A nyomelemzők mostanra azt is tudni vélik, melyik ülés alá rejtették a bombát.

Maria2

Maria Ivleva

A nyomozók két ülést tartanak a bomba lehetséges rejtekhelyének. Egy teória szerint a bomba a mentőmellények helyén volt. Vagy a 31A ülés alatt, amin Maria ült, vagy az előtte lévő szék, a 30A alatt, ahol a 77 éves Nadezhda Bashakova utazott.

2EBCEFA300000578-3330353-image-m-67_1448301818786

A nyomozók szerint a bomba körüli ülésen ülők a detonáció pillanatában meghaltak, így Maria lehetett a szerencsétlenség első áldozata. A többi utas azonban még pánikolt, amikor a gép több mint kilenc kilométer magasságból zuhanni kezdett. A gép percenként majdnem két kilométert zuhant, mielőtt a földbe csapódott. Az Iszlám Állam azóta magára vállalta a merényletet.

A detonáció helyét az Airbus321-es gép roncsaiból kémiai és más tesztek segítségével sikerült megállapítani. Ezek szerint a robbanás hat sort érintett a 27-estől a 32-esig, így egy nagy lyukat ejtett a gép farkán, ami miatt zuhanni kezdtek.

Bomba

Bomba

Az orosz hatóságok együtt dolgoznak az egyiptomiakkal és a britekkel. Ők mondták először azt, hogy a bombát valaki előre elrejtette, így nem gondolják, hogy öngyilkos merénylő robbanthatott, és aki a bombán ült, az is vétlen áldozat. Moszkva 50 millió dollárt ajánlott fel annak, aki információval szolgál a tettesről, és arról, aki elhelyezte a bombát a gépen.

Maria Ivleva Szentpétervár környékén élt, és édesanyjával, a 44 éves Marina Ivlevával utazott, aki mellette ült a 31B ülésen.

Maria

Maria Ivleva

A 77 éves Nadezhda Bashakova a lányával, a 43 éves Margarita Simanovával repült, aki a 30B ülésen ült. Gyakran utaztak együtt, tavaly az indiai Goa államban jártak.

Nadezhda

Nadezhda Bashakova

A repülő az orosz turisták között rendkívül népszerű Sharm el-Sheikhből indult, és huszonhárom perccel a felszállás után tűnt el. Kezdetben Oroszország és Egyiptom is tagadta, hogy bombatámadás miatt zuhanhatott le a gép, de az elmúlt hónapban egyre több bizonyíték mutatott arra, hogy terrortámadás történt. A detonáció hangja hallható a feketedoboz felvételein is, így sikerült a nyomozóknak minden más teóriát kizárniuk.

Feketedoboz

Feketedoboz

Putyin elnök kijelentette, hogy megbosszulják a támadást: “Nem ez volt az első alkalom, hogy Oroszországot barbár terrortámadás érte. Ez azonban az egyik legvéresebb. Nem tudjuk letörölni a könnyeket a szívünkről és a lelkünkről. Örökre gyászolni fogunk.” Az támadás után az orosz légierő még intenzívebb bombázásba kezdett Szíriában az Iszlám Állam ellen.

Via Dailymail

Ha érdekesnek találtad a hírt, nyomj egy lájkot!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Lelőtték a 15 éves lányt a kaliforniai rendőrök, aki segítségért futott hozzájuk, miután apja elrabolta őt
Az apa a lány anyját is megölte, majd tűzharcba kezdett a rendőrökkel. A kamasz menekülni akart, de ő sem élte túl.

Link másolása

A kaliforniai Victorville-ben életét vesztette egy rendőrségi üldözés közben egy tinédzser lány és apja, aki elrabolta saját gyerekét - írja az NBC Los Angeles.

Hétfőn jelentette a helyi hatóság, hogy egy tizenöt éves lányt elrabolt az apja, Anthony Graziano, aki egy általános iskola közelében lelőtte a gyerek anyját is. A férfi onnan menekült el a lánnyal, akit végül egy lakossági bejelentés alapján találtak meg.

A beszámoló szerint a 45 éves Graziano autóból lőtt rá a rendőrökre, majd tűzharc alakult ki. Ekkor szállt ki az autóból az apja által elrabolt 15 éves lány, aki a rendőrök felé kezdett szaladni, de közben lelőtték.

A lányt kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni. A sheriffhivatal elmondta, hogy a 15 éves lány „taktikai mellényt” viselt, ezért lőtték le a rendőrök.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
KÉK HÍREK
5 magyar is felkerült Európa legkeresettebb bűnözőinek listájára
A drogkereskedők felkutatásához most a lakosság segítségét kérik a hatóságok.
Címlap: police.hu - szmo.hu
2022. szeptember 29.


Link másolása

Öt magyar férfi is felkerült az Europol Most Wanted körözötti listájára. Korábban arra nem volt példa, hogy Magyarországról egyszerre öt körözött szerepeljen a legkeresetteb bűnözők listán – írja a Police.hu.

Idén az Európai Unió tagállamaiból több mint ötven elfogatóparanccsal körözött személy profilja került fel a Most Wanted oldalra. Ezek között olyan keresett személyek szerepelnek, akiket kábítószer-kereskedelem, pénzmosás, emberkereskedelem, fegyveres rablás, terrorizmus, illetve emberölés miatt köröznek.

Erre a listára került fel öt olyan férfi, akiket a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály debreceni osztálya már évek óta keres.

- írja a rendőrség az oldalán.

A magyar bűnszervezethez köthető nyomozás még 2020-ban indult. Ennek során 2021 tavaszára sikerült azonosítani a debreceni nyomozóknak két olyan bűnszervezetet, melyek egymással párhuzamosan folytatták drogterjesztő tevékenységüket. Az egyik csapat Bács-Kiskun megyében, Kecskeméten és Kecelen működött. A tagjai mind a marihuána termesztésével, feldolgozásával és a terjesztésével is foglalkoztak. Részint ők látták el kábítószerrel a másik csapatot, akik pedig Hajdú-Bihar megyében bonyolították titkos drogüzleteiket.

A Bács-Kiskun megyei high-tech technológiával kialakított csarnokot üzemeltető bűnbanda hét tagját sikerült azonosítani a KR NNI debreceni nyomozóinak, s kettőt közülük el is fogtak. Öt személy ellen pedig belföldi, európai és nemzetközi elfogatóparancs van érvényben.

A Ledöntheted őket - #GameOver szlogenű akció keretén belül a bűnszervezetek felfedése érdekében akár név nélkül, egy tippel is lehet segíteni az Europol munkáját.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Videón, ahogy megbilincselnek egy férfit, aki megtagadja a rendőri igazoltatást az „UCC törvényekre” hivatkozva
Arra hivatkozott, hogy ő ember, nem személy, a rendőrség pedig egy Amerikában bejegyzett cég, ezért nem tudja odaadni az iratait. Nem vált be.

Link másolása

Szombat este próbáltak igazoltatni egy személyautót vezető férfit Balatonszemesen, aki azonban ellenállt az intézkedésnek, többszöri felszólításra sem adta át az okmányait.

A férfi - aki együtt utazott egy nővel, aki szintén nem igazolta magát - az úgynevezett, homályosan megfogalmazható "UCC törvényekre" hivatkozott, vagyis többek között arra, hogy ő ember, és nem személy, a rendőrségnek pedig nincs jogalapja ezt tenni vele, a magyar hatóság ugyanis egy "Amerikában bejegyzett cég".

Az intézkedésnél kint lévő két rendőr végül erősítést kért, megbilincselték és a Siófoki Rendőrkapitányságra vitték az intézkedésnek ellenálló férfit.

A férfi maga töltötte fel Youtube-ra a jelenetsorról készült felvételt.

A videót a Zsaruellátó is megosztotta, azt írták: "Gratulálunk a járőrpárnak, a szakszerű, jogszerű, és arányos intézkedéshez! Hivatalos személy elleni erőszak is megvalósult. Le a kalappal előttetek Kékek! Köszönjük a munkátokat!"


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÉK HÍREK
Eltűnt egy 30 éves brit nő Budapesten
Bartram Christina Francest nagy erőkkel keresi a rendőrség.
Fotó: Police.hu - szmo.hu
2022. szeptember 29.


Link másolása

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitánysága nagy erőkkel keresi Bartram Christina Frances brit állampolgárt, aki jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik — közölte a Rendőrség honlapja.

A 30 éves nő 2022. szeptember 28-án a hajnali órákban a VII. kerületből távozott ismeretlen helyre.

Bartram Christina Frances körülbelül 165 centiméter magas, átlagos testalkatú. Barna haja hosszú, göndör, a szeme kék. Bal szeme mellett piercinget hord, jobb csuklója és bal alkarja tetovált. Eltűnésekor sárga tornacipőt, fekete mintás hosszú zoknit, hálós harisnyát, fekete, csípőig érő kabátot, sárgás-zöld pólót és rózsaszín, szőrös kalapot viselt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a 30 éves nő tartózkodási helyéről információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es díjmentes segélyhívó számon.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk