KÉK HÍREK

12 óra várakozás után sem kapott ellátást a sürgősségin a 19 éves lány

Ezrek osztják az egyik ismert futóblog szerzőjének a történetét: lányához 12 órán keresztül nem jutott el szakorvos a Szent Imre ambulanciáján.

Link másolása

A Futás, a legális drog elnevezésű blog szerzője még július 11-én vitte kórházba 19 éves lányát komoly alhasi panaszokkal. Csizmadia Gábor szerint éjjel 0.33 - az első vizsgálat kezdete - és déli 12 óra 30 között szakorvos nem látta Ráhelt, azaz tizenkét órán keresztül ültek hiába a Szent Imre Kórház sürgősségi ambulanciáján segítségre várva.

A férfi elmondása szerint az elején úgy tűnt, hogy minden rendben lesz, beengedték őket a kapun, fél óra múlva már vért és vizeletet is vettek, ezután azonban két és fél óra telt el mire egy orvos látta, ő viszont nem volt biztos a diagnózisban és kijelentette, hogy sebészorvos véleményére lesz szükség.

Ez idő alatt a lánya még fájdalomcsillapítót sem kapott.

Ezután telt az idő és nem történt semmi, a szülők is érhetően idegesebbek lettek, mivel a lányuk fájdalmai nemhogy csökkentek, hanem erősödtek is. Majd ekkor derült ki - újabb félóra után -, hogy az ügyeletes éjszakás orvos rosszul vette fel a kórtörténetet, majd elment aludni. Órákig nem történt semmi, az orvos fél hatkor került elő de semmit nem tudott mondani, az egyik asszisztenstől tudták meg, hogy ultrahangra kell mennie a lánynak. Oda reggel hatkor jutottak be, tehát öt és fél órával az első vizsgálatok után. Az eredményeket azonban nem adták ki, a családfő ugyanis ekkor már el akarta hagyni a kórházat. Előkerült az orvos, akitől megtudták,

hogy ultrahangos orvos nem találta meg a vakbelet,

így nem tudják kizárni a vakbélgyulladást, ezért sajnos a sebészorvos véleményére lesz szükség, azaz meg kell őt várni. A blog szerzője először itt borult ki és szembesült a kórházi személyzet teljes közönyével.

Reggel átvette őket a nappalos orvos, aki azonban egy idő után már nem mert mondani semmit arról, hogy mikor jön a sebészorvos. Egy infúziót adott a - még mindig váróteremben - szenvedő lánynak. Tizenkét óráig tartották a frontot, majd feladták és haza indultak. Elkérték az ambuláns lapot, melyen a laborvizsgálati és ultrahangos eredmények is szerepeltek. Az ultrahangos felvételeket viszont visszatartották.

Távozáskor pedig felelősségnyilatkozatot írattak velük alá. Ebben az szerepelt, hogy a teljes vizsgálat befejezése előtt megszakították a folyamatot, így az eredmény nélkül zárult le.

"
Vagyis a kórház idő előtti elhagyása a mi hibánk, mi döntésünk, mi felelősségünk.

- írja Czizmadia Gábor a blogján.

A teljes történet a szerző blogján olvasható.

Illusztráció: Pixabay

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: