KARÁCSONY

Szigorú szabályok mellett, de idén megnyitott a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár

Oltatlanul vagy teszt nélkül ne indulj el forralt borozni!

Link másolása

Egyéves kényszerszünet után a főváros végre idén is karácsonyi lázban ég. Talán november közepén még kicsit korai, de a karácsonyfa előtt szelfiző külföldieknek erről biztosan más a véleményük.

Tegnap hivatalosan is megnyitott a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren, így mi sem bírtunk magunkkal, és azonnal körbe is néztünk.

Újdonságok és érdekességek

A Covid nyilván hatással van a vásárra is. Az is szerencsének mondható, hogy egyáltalán meg lehet tartani.

A belépés a vásár területére védettségi igazolványhoz kötött.

És a beengedő pontokon létszámkorlát van érvényben.

A vendéglátó egységeknél idén csak készpénzmentes vásárlásra van lehetőség.

Ha valakinek nincs megfelelő bankkártyája, a helyszínen tud fesztiválkártyát váltani. A cél itt is az volt, hogy csökkenthessék a járványügyi kockázatot.

A vásárnak ezúttal van egy angyala, ami az óriási karácsonyfa mellett a fotózkodni vágyók kedvence lesz. Szerintem picit ijesztő, de gyerekszemmel lehet, hogy kifejezetten vonzó.

A közel 50 kézműves standjánál egyedi portékákat szerezhetünk be. Kerámiák, mézeskalácsok, sapkák, sálak, táskák és különleges fadíszek is megtalálhatóak.

Ahhoz, hogy itt áruljon valaki, pályázni kellett, és bizonyítani, hogy valóban maga készíti a termékeit. Így a kínálatra tényleg jó ránézni.

Az ízműveseknél a hagyományos vásári ételek és italok várják a látogatókat.

Az árképzésben nagy figyelmet fordítottak arra, hogy akár 1000-1500 forintból is lehessen meleg ételt venni.

Ezen az áron lángos és csirkemell körettel kapható.

Egy kürtöskalács minimum 1500 forintba kerül. Egy kis adagos sült gesztenye 1300. A forralt borból 3 dl 900 forint, de egy csülökért már 4900 forintot kérnek.

Mi ketten töltött káposztát, savanyút, kenyeret és csirkét ettünk tócsnival, és ezért 6700 forintot fizettünk.

Mindenki döntse el maga, hogy ez megéri-e neki. Mi biztosan visszatérünk még 1-2 forralt borra is.

Az adventi hétvégéken meghitt közös gyertyagyújtással, december 1-től pedig ünnepi fényfestéssel készülnek a szervezők a Gerbeaud-ház homlokzatán. December 5-én, vasárnap pedig ellátogat a Vörösmarty térre az igazi Mikulás, Joulupukki is.

És most jöjjenek a kedvcsináló képek:

A hatályos Covid-infó az alábbi linken érhető el.

Ízművesek nyitva tartása:

2021. november 19 – december 31.

 • Hétköznapokon (hétfő, kedd, szerda, csütörtök): 10:00 – 21:00
 • Hétvégén (péntek, szombat, vasárnap): 10:00 – 22:00
 • Ünnepnapokon:
 • december 24: 10:00 – 15:00
 • december 25. és 26.: 10:00 – 18:00
 • december 31.: 10:00 – 01:00

Kézműves kiállítók nyitva tartása:

2021. november 19 – december 29.

 • hétfő, kedd, szerda, csütörtök és vasárnap: 10:00 – 20:00
 • péntek-szombat: 10:00 – 21:00
 • Ünnepnapokon:
 • december 24.: 10:00 – 14:00
 • december 25. és 26.: 12:00 – 18:00

Fényfestések időpontja:

December 1. – december 26-ig minden nap 17:00-tól fél óránként.

Ha már a környéken jártunk, átnéztünk a Bazilika elé is, de itt még építés alatt volt több minden. Ez a vásár is csak védettségi igazolvánnyal vagy negatív teszttel látogatható!

Róluk itt találtok bővebb információt: https://adventbazilika.hu/hu

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KARÁCSONY
Videó: Így kívántak boldog karácsonyt politikusaink
Volt aki csak az összekötözött fával fotózkodott, de láthattunk családi képet, vagy pihenős bejelentkezést is.

Link másolása

Gondosan komponált családi fotók, vagy egyszerű szelfik. Idén is változatos posztokkal kívántak boldog ünnepet a politikusok. Orbán Viktor öt unokájával, Márki-Zay Péter pedig népes családjával fotózkodott.

Jellemzően otthon készültek a képek, de akad munkahelyi is. Van, aki a csillogó karácsonyfáját mutatta be, más pedig az összekötözött fát örökítette meg.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KARÁCSONY
Már december 25-én leszedi a karácsonyfát egy angol nő, a TikTokon azt is elárulta, hogy miért
Schofieldéknél évek óta hagyomány a karácsony esti pakolászás. A háttérben egy másnapra eső családi ünnep áll.

Link másolása

Évek óta minden december 25-én este 11-kor ugyanaz a programja Georgia Schofieldnek: a hartlepooli nő nekiáll leszedni a karácsonyfát és eltüntet minden ünnepi dekorációt a házból, írja a Daily Star. A fiatal angol nő a TikTokon magyarázta el több videóban, hogy miért szabadul meg ilyen gyorsan az összes karácsonyi díszítéstől.

Az elsőben az látszik, ahogy pillanatok alatt szétszedi a műfenyőt, majd visszaállítja a karácsony előtti állapotot órákkal az ünnepi ebédet követően:

@bruh.georgia Time to get on with the birthday decorating ? #schofieldfamily ♬ 100 Ways - Jackson Wang

A második videóból kiderül, hogy a kislányának karácsonyi második napjára, vagyis december 26-ra esik a születésnapja. Georgia pedig annál rosszabbat el sem tudna képzelni, ha neki is ugyanaznap lenne a szülinapja, minthogy a házban még ott áll a feldíszített fenyő és mindenki a karácsonnyal van elfoglalva, nem pedig az ő születésnapjával:

@bruh.georgia Reply to @dayandaya #schofieldfamily ♬ original sound - Georgia Schofield ♥️?

A fiatal nő szerint nincs ezzel semmi gond, náluk már igazi családi hagyomány lett a karácsony esti karácsonytalanításból.

A kommentelők egy része csodálja az odaadó anyát, amiért a saját érdekeit háttérbe szorítva még a karácsonyt is a gyereke születésnapjának rendeli alá. Mások szerint viszont túlzás a karácsony ilyen gyors felszámolása. Sokan például kifejezetten örülnének, ha még a feldíszített fa mellett ünnepelhetnék a születésnapjukat is.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KARÁCSONY
Dwayne Johnson egy gyönyörű autóval lepte meg édesanyját karácsonyra
A színész édesanyja elsírta magát, amikor meglátta az autót.

Link másolása

Bizony van eset, amikor a zord külső érző szívet takar. Dwayne Johnson, a Szikla szolgáltatott a napokban erre ékes bizonyságot. A 49 éves színész ugyanis egy autóval lepte meg karácsony alkalmából az édesanyját. Ráadásul nem is akármilyen járgányt kapott, pontosan egy Cadillac CT5-ös terepjárót.

Dwayne Johnson két kislányával együtt adta át a csodás ajándékot édesanyjának. A megható pillanatot videóra vették, amit színész meg is osztott a közösségi oldalán.

Ez aztán jólesett. Meglepni anyut egy új autóval karácsonykor...lesokkoltam! Még sírt is egy picit. Aztán mikor behuppantak mellé az autóba az unokái, na, az volt a tiszta boldogság neki. Még Hobbs, a kutyám is kíváncsiskodott a kocsi után, szájában a gumicsirkéjével. Rettenetesen hálás vagyok, hogy anyukámat ilyen ajándékokkal lephetem meg, hiszen pokoli nehéz élete volt. Ahogy ő, úgy én sem veszek semmit magától értetődőnek az életben. Ennél sokkal többet is érdemel

- írta posztjában a színész.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KARÁCSONY
Olyan élethű lett egy mozgó karácsonyi dekoráció, hogy a szomszédok kihívták a tűzoltókat az ereszen ragadt férfihoz
A Karácsonyi vakáció című családi vígjáték egyik jelenetét szerette volna megidézni a ház tulajdonosa a mozgásérzékelőre bekapcsoló ereszmarkoló robottal.

Link másolása

Örökre emlékezetes marad egy New Jersey államban élő férfi idei karácsonyi dekorációja a környéken élőknek és a tűzoltóknak egyaránt. Doug Peterson arra gondolt, hogy ebben az évben megidézi Chevy Chase emlékezetes szerencsétlenkedését a Karácsonyi vakáció című vígjátékból, amikor a Clark Griswoldot alakító színész a háztetőre próbál rögzíteni több ezer izzót, de a művelet közben lezuhan és az ereszen lógva jajveszékel, írja az Indy100.

Peterson semmit nem bízott a véletlenre: olyan bábot készített, aminek kapálózását és segítségért könyörögését egy közeli fára szerelt mozgásérzékelő aktiválta. A tökéletes hatás kedvéért a díszlethez tartozott még egy eldőlt létra és a tetőről össze-vissza lógó égősor is.

A különleges dekoráció működését a YouTube-ra felöltött videóból lehet a legjobban megérteni:

A karácsonyi tréfa olyan élethűre sikerült, hogy a szomszédok még a tűzoltókat is kihívták a háztetőbe kapaszkodó férfihoz.

Peterson a TikTokra is feltöltött több videót a mára világhírűvé lett karácsonyi dekorációról. Az egyikben még a báb készítésének fázisait is bemutatja, majd a felvétel végén láthatók a tűzoltók, amint szirénázva a házhoz érkeznek:

@survivordiet

##ChristmasLightsGoneWrong ♬ original sound - survivordiet

A kommentelőket megosztja az ötletes karácsonyi dekoráció, bár többen nem értik, miért riasztották egyből a tűzoltókat ahelyett, hogy segíteni próbáltak volna a bajba jutott férfinak. Akad olyan hozzászóló, aki szerint eddig egy halloweeni díszítés vitte a prímet, amikor valaki a ház tetejére tett egy élethű műhullát. Szerinte Peterson izgő-mozgó karácsonyi ereszmarkolója még ennél is sokkal jobban sikerült.


Link másolása
KÖVESS MINKET: