hirdetés

KARÁCSONY

Szigorú szabályok mellett, de idén megnyitott a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár

Oltatlanul vagy teszt nélkül ne indulj el forralt borozni!

Link másolása

hirdetés

Egyéves kényszerszünet után a főváros végre idén is karácsonyi lázban ég. Talán november közepén még kicsit korai, de a karácsonyfa előtt szelfiző külföldieknek erről biztosan más a véleményük.

Tegnap hivatalosan is megnyitott a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren, így mi sem bírtunk magunkkal, és azonnal körbe is néztünk.

Újdonságok és érdekességek

A Covid nyilván hatással van a vásárra is. Az is szerencsének mondható, hogy egyáltalán meg lehet tartani.

A belépés a vásár területére védettségi igazolványhoz kötött.

És a beengedő pontokon létszámkorlát van érvényben.

A vendéglátó egységeknél idén csak készpénzmentes vásárlásra van lehetőség.

Ha valakinek nincs megfelelő bankkártyája, a helyszínen tud fesztiválkártyát váltani. A cél itt is az volt, hogy csökkenthessék a járványügyi kockázatot.

hirdetés

A vásárnak ezúttal van egy angyala, ami az óriási karácsonyfa mellett a fotózkodni vágyók kedvence lesz. Szerintem picit ijesztő, de gyerekszemmel lehet, hogy kifejezetten vonzó.

A közel 50 kézműves standjánál egyedi portékákat szerezhetünk be. Kerámiák, mézeskalácsok, sapkák, sálak, táskák és különleges fadíszek is megtalálhatóak.

Ahhoz, hogy itt áruljon valaki, pályázni kellett, és bizonyítani, hogy valóban maga készíti a termékeit. Így a kínálatra tényleg jó ránézni.

Az ízműveseknél a hagyományos vásári ételek és italok várják a látogatókat.

Az árképzésben nagy figyelmet fordítottak arra, hogy akár 1000-1500 forintból is lehessen meleg ételt venni.

Ezen az áron lángos és csirkemell körettel kapható.

Egy kürtöskalács minimum 1500 forintba kerül. Egy kis adagos sült gesztenye 1300. A forralt borból 3 dl 900 forint, de egy csülökért már 4900 forintot kérnek.

Mi ketten töltött káposztát, savanyút, kenyeret és csirkét ettünk tócsnival, és ezért 6700 forintot fizettünk.

Mindenki döntse el maga, hogy ez megéri-e neki. Mi biztosan visszatérünk még 1-2 forralt borra is.

Az adventi hétvégéken meghitt közös gyertyagyújtással, december 1-től pedig ünnepi fényfestéssel készülnek a szervezők a Gerbeaud-ház homlokzatán. December 5-én, vasárnap pedig ellátogat a Vörösmarty térre az igazi Mikulás, Joulupukki is.

És most jöjjenek a kedvcsináló képek:

A hatályos Covid-infó az alábbi linken érhető el.

Ízművesek nyitva tartása:

2021. november 19 – december 31.

 • Hétköznapokon (hétfő, kedd, szerda, csütörtök): 10:00 – 21:00
 • Hétvégén (péntek, szombat, vasárnap): 10:00 – 22:00
 • Ünnepnapokon:
 • december 24: 10:00 – 15:00
 • december 25. és 26.: 10:00 – 18:00
 • december 31.: 10:00 – 01:00

Kézműves kiállítók nyitva tartása:

2021. november 19 – december 29.

 • hétfő, kedd, szerda, csütörtök és vasárnap: 10:00 – 20:00
 • péntek-szombat: 10:00 – 21:00
 • Ünnepnapokon:
 • december 24.: 10:00 – 14:00
 • december 25. és 26.: 12:00 – 18:00

Fényfestések időpontja:

December 1. – december 26-ig minden nap 17:00-tól fél óránként.

Ha már a környéken jártunk, átnéztünk a Bazilika elé is, de itt még építés alatt volt több minden. Ez a vásár is csak védettségi igazolvánnyal vagy negatív teszttel látogatható!

Róluk itt találtok bővebb információt: https://adventbazilika.hu/hu


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KARÁCSONY

Karácsonyi videó: Koltai Róbert osztrák nagypapát alakítva olvasztja meg a szíveket

Bár szövege nincsen a színésznek, az érzelmek így is teljesen áthatják a nézőket.

Link másolása

hirdetés

A legjobb és legérzelmesebb reklámok mindig karácsonykor születnek. Idén a Telekom reklámjában egy ismerős arc is feltűnik.

Koltai Róbert a reklámban egy kedves nagypapát alakít, aki meglepi unokáját karácsonykor. A kisfiú azért örül a hatalmas ajándékdoboznak, mert ráállva pont meg tudja ölelni nagypapáját.

Koltainak ugyan szövege nincsen, de így is nagyon megható az alakítás. Ma délelőtt már az RTL Klub is sugározta magyar verzióját.

A szívmelengető reklám megtekinthető a Youtube-on:

A Magyar Telekom ezt írta a filmről:

hirdetés

"Ez egy Magyarországon forgatott film, amelyet a Magyar Telekom megbízásából a DDB Budapest készített. Idén a Magyar Telekom nyerte el a Deutsche Telekom pályázatának nyerteseként a lehetőséget arra, hogy olyan karácsonyi reklámfilmet készítsen, amelyet a DT csoport leányvállalatai 9 országban (Ausztria, Horvátország, Csehország, Lengyelország, Észak-Macedónia, Montenegró, Szlovákia, Románia és Magyarország) használnak karácsonyi reklámfilmjükként.

A hazánkban kitalált és forgatott, de nemzetközi vizekre evező reklámfilm a Magyar Telekom és a DDB Budapest együttműködésében jött létre. Ez az első alkalom, hogy a Deutsche Telekom csoport közös reklámfilmet készített, ahol határoktól függetlenül mutathatjuk meg a Telekom által fontosnak tartott univerzális értékeket.

A 2020-as karácsonyból hiányzott a szokásos varázslat. Idén vissza akartuk hozni ezt a varázslatot - mert a legnagyobb ajándék az egész családdal való együttlét. Ezért a globális kampányunk közös üzenete: "A legnagyobb ajándék az, hogy újra együtt vagyunk".

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KARÁCSONY

22 gyerek, 7 unoka: 2 millió forintot költ csak karácsonyi ajándékokra a legnagyobb brit család

Három karácsonyfa köré gyűlik össze a két focicsapatnyi gyerek. A Radford házaspár legnagyobb és legkisebb gyereke között 31 év a korkülönbség.

Link másolása

hirdetés

Már feldíszítette idei első karácsonyfáját a legnagyobb brit család, írja a Mirror. Sue és Noel Radfordnak eddig összesen 22 gyereke született, közülük 19 a mai napig velük él. A két focicsapatnyi gyereket számláló családban már 7 unoka is született, így nem csoda, ha úgy számolnak, hogy idén is nagyjából 5000 fontot (2,1 millió forint) költenek csak a karácsonyi ajándékokra.

Az angliai Morecambe-ben, egy korábbi idősek otthonában élő Radfordék tavaly a nappali mellett a konyhában és a verandán is felállítottak egy-egy karácsonyfát csak azért, hogy mindent átjárjon az ünnepi hangulat.

Sue pedig már neki is állt az ajándékok beszerzésének, ami nagyjából gyerekenként 100-250 fontjába (43-108 ezer forint) kerül a családnak.

Nem elég, hogy alaposan meg kell tervezni az ajándékok megvásárlását, nehogy véletlenül kimaradjon valaki, külön gondot jelent a becsomagolás is. A házaspár ugyanis ragaszkodik ahhoz, hogy minden meglepetést saját kezűleg csomagoljanak be. Ezért Radfordék évente nagyjából 70 tekercs csomagolópapírt használnak fel úgy, hogy számításaik szerint negyedóránként átlagosan 20 ajándék becsomagolásával végeznek.

Legalább ennyire komoly feladat az ünnepi ebéd előkészítése is. Egyszer karácsony napján hajnali 1-ig ébren voltak a szülők azért, hogy a másnapi vacsorához a burgonyát és a többi zöldséget előkészítsék. Az egyik évben a 10 kilós pulyka mellé 7 kg krumplit és kelbimbót sütöttek, hogy mindenki jól lakjon.

hirdetés

Sue és Noel Radford még gyerekek voltak, amikor megismerték egymást. A két egyaránt állami gondozott kamasz szinte azonnal egymásba szeretett,

első gyerekük születése idején a nő 14, a férfi pedig 18 éves volt. Három évvel később házasodtak össze. Azóta összesen 11 lányuk és 11 fiuk született. Az idén 32 éves Chris és tavaly áprilisban született legkisebb testvére, Heidi Rose között egy hónap híján 31 év a korkülönbség.

A most 46 éves Sue és nála négy évvel idősebb férje egy saját piteboltból tartja fenn a családot. A Radford's Pie Company, vagy másnéven a Faraday's pékséget még 1999-ben alapították Heyshamben. A gyerekek közül 19 még ma is a szülőkkel él.

A népes Radford család a legtöbb közösségi oldalon megtalálható. A YouTube-ra néhány napja töltöttek fel egy összeállítást a 2018-as, 2019-es és 2020-as karácsonyukról. Aki kíváncsi arra, hogy milyen egy több mint 30 tagú família karácsonya, itt nézheti meg az angol nyelvű videót:


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KARÁCSONY
A Rovatból
hirdetés

Mesés lett az idei adventi villamos Miskolcon: kandalló, gyertya és teáskészlet is van rajta

Tizedik alkalommal lehet felszállni a különleges járműre, ahol romantikus hangulat fogadja az utazókat.

Link másolása

hirdetés
Idén is csodás lett a miskolci adventi villamos.

Tizedik alkalmommal lehet felszállni a mesés járműre.

Erről a MVK Zrt.- A megbízható útitárs tett közzé fotókat a közösségi oldalán:


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KARÁCSONY
A Rovatból
hirdetés

Orbán Viktor a gyerekeknek válaszolt idei első adventi videójában

Többek között elmondta, hogy neki először a narancs, aztán a bejgli, és végül a mandarin.

Link másolása

hirdetés

Advent első vasárnapján Orbán Viktor videón jelentkezett be. A poszthoz azt írta:

"Idén is többezer levelet kaptam, a legkisebbek is írtak. Néhányat most itt válaszolok meg. Áldott adventet!"

A videóban gyerekek tettek fel neki kérdéseket. Például arról, hogy a miniszterelnök el tudja-e intézni, hogy legyen hó karácsonykor. Erre azt válaszolta, hogy próbálta már, de még nem sikerült.

Aztán azt is megtudhatjuk, hogy az unokákkal még nem tud társasozni, de a gyerekeivel igen. És arra a kérdésre, hogy narancs vagy mandarin, azt válaszolta, hogy előbb a narancs, aztán a bejgli, végül a mandarin.

A videó végén pedig elárulta, hogy hisz a karácsonyi csodában.

VIDEÓ: Orbán Viktor adventi bejelentkezése

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: