KARÁCSONY

Magánsziget egy tininek, gyémántgyűrű egy babának - elképesztő ajándékok, amiket sztárgyerekek kaptak karácsonyra

A Kardashian-család tagjai sosem aprózzák el a gyerekek ajándékait, de Tom Cruise és Tyrese Gibson is szeret vagyonokat költeni csemetéi meglepetéseire.

Link másolása

Természetesen minden szülő szeretné boldoggá tenni a gyerekét karácsonykor azzal, hogy szuper ajándéko(ka)t tesz neki a fa alá. Sokan azonban könnyen túlzásba esnek, főleg ha van bőven keret az ajándékvásárlásra. Nem meglepő módon a hírességek is képesek egészen elképesztő értékben ajándékozni szeretett csemetéjüknek. A Mirror most összeszedett néhány döbbenetes példát.

Kezdjük egy kivétellel, amikor nem a szülő vett méregdrága ajándékot a gyereknek, hanem a nagyszülő. Az egyik leghíresebb celebnagyi, Kris Jenner 2019-ben egy-egy életnagyságú babaházzal lepte meg két kisunokáját, True Thompsont és Stormi Webstert. Sőt, a kis Stormi házát pontosan olyanra terveztette meg, amilyen az anyukája, Kylie Jenner játék babaháza volt régen.

Kép: Kylie Jenner/Youtube

Ha már Kylie Jennernél tartunk, a celebanyuka sem finomkodik, ha meg akarja ajándékozni (még) egyetlen gyermekét. Stormi első karácsonyára egy gyémántgyűrűt és egy pónit kapott, apja, Travis Scott pedig azzal lepte meg, hogy a Trollok című animációs film egyik szereplője, Poppy hercegnő (pontosabban egy őt életre keltő jelmezes) meglátogatta az akkor egyéves kislányt. De a rapper az idei ajándékot sem aprózta el, egymáshoz passzoló gyémántgyűrűket vett a második gyerekükkel várandós Kylie-nak és Storminak.

Kép: kyliesnapchat/Instagram

Kylie Jenner nővére, Kim Kardashian sem arról híres, hogy szerény ajándékokat adjon gyerekeinek. 2019-ben például férjével, Kanye Westtel 21,5 millió forintnak megfelelő összeget fizettek egy aukción Michael Jackson egyik kabátjáért, és egy, a legendás énekes által fellépésen viselt fehér kalapot is csaptak hozzá, amin még Jackson sminkjének nyomai is láthatóak. Az akkor 5, most 8 éves North biztosan örülhetett ezeknek az elképesztő ajándékoknak, hiszen szülei szerint nagy Jackson-rajongó.

Kép: kimkardashian/Instagram

Kim viszont a családjában lévő többi gyereket is szereti megajándékozni méredrága holmikkal. 2019-ben nyolc aprócska Louis Vuitton-táskát vett unokahúgainak, akik közül a legkisebb, Khloe Kardashian kislánya, True még csak 8 hónapos volt akkor.

Cardi B és párja, a rapper Offset is szeretik drága ajándékokkal elhalmozni kislányukat karácsonykor. A kis Kulture évközben sem panaszkodhat, hiszen például dizájner táskákat és mini sportkocsikat kap, még ha nem is kér ilyesmit. Tavaly karácsonykor is csak egy jojóra vágyott, ám szülei az egyszerű játék helyett egy 327 ezer forintos Dolce & Gabbana babát vettek neki.

Tyrese Gibson viszont nem is tárgyakban gondolkodott, amikor tavaly lánya ajándékát kellett kitalálni. Az akkor 13 éves Shayla egy egzotikus magánszigetet kapott, amit Love Islandnek (Szerelemsziget) neveztek el. A Halálos Iramban-filmek színésze azonban nem akarta elárulni a kíváncsiskodó rajongóknak, hogy pontosan hol bújik meg ez a rejtélyes sziget.

Tom Cruise azzal keltett kisebb megdöbbenést, amikor exfeleségével, Katie Holmes-szal egy 7,8 millió forint értékű, kézzel készített játszóházat vettek karácsonyra kislányuknak. Az akkor még csak 6 éves Suri olyan birodalmat kapott, amelyben áram, csapvíz és fűtés is volt, sőt egy napozószoba és egy médiaszoba is helyet kapott benne. És ez csak az egyik ajándék volt a sok közül, amit 2012 karácsonyára kapott. A bulvárlapok szerint Cruise és Holmes összesen kb. 50 ezer dollárt, vagyis több mint 16 millió forintnyi pénzt költöttek Suri ajándékaira.

Farrah Abraham, a Tini Mami realitysorozat révén ismertté vált énekesnő és pornószínésznő lányának sincs rossz dolga karácsonykor. Amikor 2017-ben a kis Sophia jakuzzit, golfkocsit és Apple számítógépet kért, meg is kapta mindet, sőt, anyukája még egy pónival is megfejelte a meglepetéseket.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KARÁCSONY
Eta néni: „Most még nagyobb szüksége van az embereknek a fényre és az örömre” – Ezrek zarándokolnak a dabasi csodaházhoz
A temérdek fényfüzérrel és világító figurával díszített kertbe több száz kilométerről, sőt még külföldről is érkeznek látogatók. Eta néni azt mondja, eszébe se jutott, hogy a megnőtt rezsiárak miatt ne nyisson ki.

Link másolása

Eta néni háza nemcsak Dabas, hanem jóformán az egész ország egyik legnagyobb látványosságának számít: évről évre rengetegen várják az adventtől vízkeresztig tartó időszakot, hogy ellátogathassanak hozzá és megcsodálhassák a fényárban úszó díszeket. De hogy indult az egész? Személyesen őt kértük meg, hogy mesélje el.

„Az unokáim kérésére kezdődött, nagyjából 14 éve: mondták nekem, amikor hazajöttek az ünnepekre, hogy milyen jó lenne, ha fel volna díszítve a ház. Először csak néhány égősort és bábut vettem, aztán fokozatosan egyre több dolgot. Most már ott tartunk, hogy az egész kertet is feldíszítem.”

A gyűjtemény azóta is folyamatosan bővül, bárhol járnak az országban az év során, mindig figyelik, van-e valami, amit megvehetnének. Ha meglátnak egy újdonságot, azonnal lecsapnak rá.

Azt nem tudja megmondani, összesen mennyit költött eddig erre, de egyszerre mindig csak keveset, így nem megterhelő számára anyagilag se. Az összes dísz már el sem férne a kertben, ezért rotációban teszi ki őket: vannak olyanok, amiket pihentet, hogy legyen hely az újabbaknak.

Eta néni év közben egyébként saját farmján tölti a legtöbb időt, ahol állatokat, például szürkemarhákat tenyésztenek, így akkor is bőven akad tennivaló. De az adventi időszakra is már jóval hamarabb elkezdi a felkészülést.

„A díszítés több mint egy hónapot vesz igénybe, idén már október 23-án nekifogtunk. Az egész család részt vesz benne: a két lányom és vejem, az unokáim, illetve barátok is jönnek segíteni hétvégente, vagy amikor van egy kis szabadidejük.”

Eta néni személyes kedvencei a közvetlenül a bejárat mellett elhelyezett jegesmedvék, az újdonságok közül pedig egy családjelenetet, illetve a retró konyhát szereti leginkább. Igaz, utóbbi már tavaly is megvolt, de ezúttal máshová tették. Egyébként is mindig figyel rá, hogy amit csak lehet, átrendezzen egyik évről a másikra, így a visszajárók sem ugyanazt kapják.

Ők egyébként nagyon sokan vannak, még olyanok is akadnak, akik egy szezonon belül keresik fel akár 3-4 alkalommal. Ezt onnan tudja, hogy amikor csak teheti, kint van az udvaron az emberek között: zsíros kenyérrel kínálja őket és megkérdezi, ki honnan érkezett.

„Nem ritka, hogy azt mondják, 2-300 kilométert vezettek csak azért, hogy eljöhessenek hozzám, mondjuk Sopronból vagy Nyíregyháza mellől. De külföldről is jöttek már.”

A szomszédok is mindannyian pozitívan állnak hozzá: örülnek neki, hogy egy ekkora látványosság van az utcájukban, ahová messzi földről is elzarándokolnak a látogatók. A tömeg miatt sincsen konfliktus soha, az autóforgalom kezelését pedig egy tágas, külön erre a célra kialakított parkolóval oldották meg.

Az adventi hétvégéken érkezik a legtöbb látogató, ilyenkor két nap alatt több ezren fordulnak meg nála. A hétköznapok valamivel szellősebbek, de akkor is folyamatosan jönnek az emberek. A létszámot még sosem kellett korlátozni, szerencsére mindenki türelmes: ha épp nem férnek be, megvárják a bejáratnál, amíg kijönnek néhányan.

A díszek többsége energiatakarékos LED izzóval van felszerelve, így keveset fogyasztanak, de persze sok kicsi sokra megy, ekkora mennyiségnél óhatatlanul megnő a villanyszámla. A mostani válságos helyzetben ez különösen nagy érvágás lehet, de Eta néni nem aggódik: két éve felszereltek egy napelemet, ami a fogyasztás jelentős részét kitermeli.

Azt nem tudja, mennyivel lesz magasabb az idei számla, mivel éves elszámolással fizetnek, így majd csak a jövő őszi leolvasás után derül ki, mennyit kell fizetniük. De bízik benne, hogy most sem lesz sokkal több, mint eddig.

Az meg se fordult a fejében, hogy az elszállt rezsiárak miatt ne nyisson ki: elmondása szerint egész évben ezt a néhány hetet várja, és ha már ennyi díszt szerzett be, nem szeretné, hogy kihasználatlanul porosodjanak.

Egyébként is úgy gondolja, most talán még nagyobb szüksége van az embereknek a fényre és az örömre, amit neki köszönhetően megkaphatnak. „Engem is feltölt, hogy közöttük lehetek és láthatom a mosolyt az arcukon. Ezért éri meg csinálni...”

És hogy mit jelent a karácsony Eta néninek? „Boldogságot és szeretetet. A rengeteg embert, aki eljön hozzám, és persze a családot, az unokákat is. Ez lesz az első karácsony, hogy már két dédunokám is velünk lesz, talán emiatt várom leginkább.”

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
KARÁCSONY
Rekordszavazattal lett Európa legjobb karácsonyi vására az Advent Bazilika
Minden idők legtöbb szavazatát kapta a budapesti helyszín.

Link másolása

Rekordot döntve, minden idők legtöbb szavazatával végzett az első helyen az Európa legjobb karácsonyi vására online szavazáson a budapesti Advent Bazilika rendezvény – közölték a szervezők az MTI-vel csütörtökön.

A European Best Destination utazási portál versenyén 21 európai nagyváros – többek között Madrid, Bécs, Brüsszel, Salzburg és Prága – ünnepi rendezvényei előtt a budapesti Advent Bazilika bizonyult a legjobbnak - olvasható az összegzésben.

Emlékeztettek arra, hogy a Szent István téri adventi rendezvény így triplázott: 2019 és 2021 után 2022-ben is Európa legjobb karácsonyi vására lett, és a karácsonyi vásárok állócsillaga címet is kiérdemelte.

Mint írják, idén rekordrészvétel mellett zajlott a szavazás, 179 ország utazója 374 ezer 803 szavazatot adott le kedvencére. Az Advent Bazilikát 51 ezer 253 kedvelés, minden idők legtöbb szavazata repítette az európai mezőny első helyére. A triplázás eddig csak Zágráb és Strasbourg vásárainak sikerült – tették hozzá.

A Forbes online kiadása felidézte, hogy olyan karácsonyi vásárokra lehetett szavazni, amelyek kulturális és művészeti eseményeket is kínálnak koncertekkel, kreatív műhelyekkel, karácsonyi fényekkel, tűzijátékokkal és jégpályákkal, valamint nagy hangsúlyt fektetnek a fenntarthatóságra, helyi élelmiszereket és kézműves termékeket kínálnak a vásárlóknak.

A Szent István-bazilika melletti karácsonyi vásár mögött a második helyen a lengyelországi Gdansk, a haramdikon a romániai Craiova rendezvénye végzett a szavazáson.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KARÁCSONY
Lesz-e végre fehér karácsonyunk? – Ezt válaszolja a klimatológus
Az éghajlatkutató úgy látja, hogy a modellek szerint van esély hidegebb időre, de még sok minden kell ahhoz, hogy fehér legyen a karácsony.

Link másolása

Sokaknak a karácsony egyet jelent a hideggel és a szikrázó fehér hóval. Ám az utóbbi években csak ritkán volt alkalmunk élvezni az idilli ünnepi hangulatot.

Most a Klímapolitikai Intézet írta meg, hogy mire számíthatunk az idei karácsonyon. Cikkük szerint:

"Idén a karácsonyi ünnep és újév között az elmúlt évektől eltérően nagyobb az esélye hideg és havas időjárásnak.

Bár most még a meteorológiai modellek nem „látnak el” olyan nagy távolságra – a légkörre jellemző változékonyság miatt –, de már a modelleken feltűnik a jelenleginél hidegebb időjárás lehetősége december 11. után.

Ez azt jelenti, hogy többször, akár hosszabb ideig is hátoldali áramlási rendszerbe kerülnénk, mely esetben hideg levegő érkezne hozzánk, havazásokkal. Ehhez szükség lenne arra is, hogy az Atlanti-óceán felett jelenleg még aktív alacsonynyomású teknő gyengüljön, és megszűnjön az előoldali áramlási rendszer, mely során óceáni és szubtrópusi enyhe levegő szállítódik térségünkbe.

Az elmúlt évektől eltérően megvan tehát az esélye annak, hogy december második felében gyengülni fog a ciklonaktivitás a jelenlegi számítások szerint és a mostaninál hidegebb idő köszönthet be. Ez próbára teheti a havas telektől elszokott hóeltakarítási infrastruktúránkat és az autóval közlekedők türelmét, de talán nem kell utaznunk ahhoz, hogy havat lássunk és hódoljunk a téli örömöknek az ünnepek alatt"

- írja Dr. Kovács Erik, éghajlatkutató, klimatológus.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KARÁCSONY
Konyhai kisgép, okostelefon vagy szépségápolási eszköz a sláger karácsonyi ajándékként
És ha lehet, szeretjük ezeket minél kedvezőbb áron beszerezni, például már a Black Friday akciók idején. Kérdőíves felmérésünk eredményeiből további érdekességek is kiderülnek.

Link másolása

Hamarosan itt a karácsony, és ezzel együtt elkezdődött az ajándékbeszerzési láz is. Az OTP Bankkal közösen arra vállalkoztunk, hogy felmérjük, olvasóink tudják-e már, mely szempontok alapján választják ki a karácsonyi ajándékba szánt elektronikai kütyüket. Fontos számukra a fenntarthatóság? Mennyit áldoznak egy ilyen ajándékra? És vajon milyen akciókat vennének igénybe?

Kérdőívünket 1019-en töltöttétek ki - amit ezúton is köszönünk minden közreműködőnek. A válaszok alapján az látszik, hogy a válaszolók közel harmada nemcsak, hogy tudja, kinek mit ajándékozna karácsonyra, hanem bizonyos ajándékokat már be is szerzett. A legelőrelátóbbak a 19-35 év közöttiek (36,87%), és azok, akik elektronikai eszközt ajándékoznának karácsonyra (38,55%).

Az ilyen termékek vásárlásánál a válaszadók elsősorban a minőséget, majd az árat és a garanciát figyelik, és csak ezután jönnek az olyan szempontok, mint a vásárlói vélemények vagy a márkanév. Azt jó tudni, hogy a fenntarthatóság a negyedik rangsorban, ha arról van szó, mi alapján döntenek egy adott elektronikai termékről.

A laptopok, porszívók és kenyérpirítók tehát idén is népszerű karácsonyi ajándéknak bizonyulnak. Akik ilyesmit ajándékoznának karácsonya, azok közül sokan keresik a kedvezőbb lehetőségeket: a legtöbben a Black Friday akciót használják ki (16,9%) - élen jár ebben a fiatalabb korosztály (24,56%)

Még náluk is nagyobb Black Friday-rajongók azonban azok, akik mindenképpen elektronikai eszközt ajándékoznak karácsonyra (35,38%).

Közülük jópáran reménykednek valamiféle téli kiárusításban (28,5%) és törzsvásárlói kedvezményben (23,08%).

Kedvezményes vásárlás OTP Bonus és OTP Bonus Gold Hitelkártyával

THM: 43,0%, 44,7% OTP Bonus és Bonus Gold hitelkártyával a vásárlások után 1 százalék visszatérítést kaphatunk. A tájékoztatás nem teljeskörű és nem minősül ajánlattételnek. A bank a hitelbírálat és a kondíciók módosításának jogát fenntartja. A THM meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, értéke a feltételek változása esetén módosulhat. További részletek az OTP Bank bankfiókjaiban és honlapján közzétett üzletszabályzatokból és hirdetményekből tudhatók meg.

Szerencsére ma már nem kell több boltot végigjárnunk, hiszen ha bemegyünk egy üzletbe, rengeteg féle elektronikai eszköz megtalálható a polcokon. A legnépszerűbbek ezek közül egyértelműen a konyhai kisgépek és az okostelefonok és a szépségápolási eszközök – a válaszadók leginkább ezeket ajándékoznák karácsonyi ajándékként szeretteiknek.

Az is látszik viszont, hogy a többség nem szándékozik sokat költeni egy-egy ajándékra:

a kitöltők 36,47%-a 30.000 Ft alatt vásárolna, és csak minden 10. (9,96%) válaszadó számol 150.000 Ft feletti költéssel az elektronikai eszközök terén.

Nem érdemes spontán felindulásból megkörnyékezni a boltokat, jó, ha előre gondolkodunk, mi az, amit biztosan haza szeretnénk vinni. A kérdőívet kitöltők 37,76%-a tudatosan megfontolja vásárlás előtt, hogy mire költ, és miután arra jutott, hogy valóban szüksége van például elektronikai eszközre,

keresi azokat a lehetőségeket, amelyekkel kedvezőbben vásárolhat (18,14%). A legtöbben azzal a lehetőséggel éltek elektronikai eszköz vásárlása esetén, hogy úgy időzítették a vásárlást, hogy kihasználhassanak valamilyen speciális akciót (45,69%).

De akció ide vagy oda, ha egy termék meghibásodik, ott már nem számítanak a leértékelések. Ilyenkor szóba jöhet a javíttatás, amit a válaszadók 29,02%-a választana, míg új készülék vásárlására csak minden ötödik megkérdezett adja a fejét – 20,53%. Összességében elmondható, hogy

ha elromlik otthon egy háztartási gép, elektronikai eszköz, akkor a legtöbben attól teszik függővé, hogy milyen megoldást választanak, hogy mekkora az eszköz értéke (35,83%).

A fenntarthatóság is egyre jobban begyűrűzik a mindennapjainkba, és bár elektronikai termékek vásárlásánál nem ez az elsődleges szempont, az viszont látható, hogy aki háztartási gépet vesz, az jellemzően ügyel az energiabesorolására és csak energiahatékony modellt választ – 55,43%. A fenntartható választásra leginkább a diplomások (61,07%), és a 36-55 év közöttiek (61,94%) figyelnek oda.

A cikk az OTP Bank támogatásával készült.

Fotók: iStockPhoto

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk