KARÁCSONY

Karácsonyi ajándékötletek gyerekeknek

De a most közeledő Mikulásra is betárazható ötletekkel segítünk!

Link másolása

Az ajándékvásárlást minden esetben hosszas fejtörés és bizonytalankodás előzi meg. Ha pedig gyerekeket akarsz meglepni valamivel, akkor ez különösen így van. Vajon örül majd neki? Hasznosat vagy inkább valami érdekeset válassz? Végső soron azonban ez teljesen mindegy, hiszen, ha jó szívvel adod, minden ajándék egyedi, különleges és örömet keltő. A teljesen tanácstalanok számára akad néhány jó ötletünk, amit a most közeledő Mikulásra, de karácsonyra is bevethet.

Babajátékok

Nagyon pici korban még nem is érzékeli a gyermek, hogy ünnep van, és ebből az alkalomból kap valami új és szórakoztató játékot, leginkább a szülőknek fontos ilyenkor, hogy mégiscsak karácsony van, ezért megajándékozza valamivel a csöppséget.

A babakorú gyermekek figyelmét leginkább a csörgő, zörgő, zenélő, színes és puha játékok kötik le, így jó választás lehet egy csörgő, egy rágóka vagy akár nagyobb ajándékként egy játszószőnyeg. Ha már picit idősebb a lurkó, akkor szóba jöhet a járássegítő, illetve jó ötlet olyan készségfejlesztő játékokat adni, mint például a kockakirakó.

Játékok óvodáskorúaknak

Egy óvodáskorú gyermek tűkön ülve várja a Jézuskát, mihelyt meglátja az első karácsonyi dekorációt a boltokban. Erre a korosztályra jellemző, hogy előszeretettel utánozzák a felnőtteket, így az olyan játékok, amelyek felnőtt tevékenységek utánzását segítik, telitalálatnak bizonyulhatnak.

Kislányoknak a konyhai és a kozmetikai jellegű játékszettek okozhatnak hatalmas örömet, míg a fiúk számára játék szerszámkészletek széles garmadája áll a szülő rendelkezésére, hogy kiválassza a megfelelőt.

Ebben a korban jellemző még a lányokra a babaimádat, a kisfiúkra a kisautók iránti rajongás, de minden gyermek élvezettel játszik a szintjüknek megfelelő kártyákkal is, mint például a Fekete Péter.

Ajándékozz élményt!

Tévedés azt gondolni, hogy egy óvodás vagy kisiskolás nem értékeli a jövőben realizálódó ajándékokat. Dehogynem. Miért várja egy gyerek magát a Mikulást vagy a karácsonyt? Mert tudja, kapni fog valamit. Ha egy élményutalványt kap ajándékba mondjuk a Tarzan™ Parkba és nagyjából meghatározzuk mikor lehet felhasználni, akkor arra a gyermek emlékezni fog és várni fogja. Be lehet írni például a tervezett napot a családi naptárba is, így még izgalmasabb lesz a várakozás.Mi az a Tarzan™ Park?

A két hektárnyi területen elhelyezkedő Tarzan ™ Park kapuján belépve, ezernyi csoda tárul a szemünk elé: hajó, kötélindák, tarka csúszdák, furcsa hangszerek és rengeteg hinta várja, hogy boldog gyerekek lepjék el őket és képzeletük által izgalmas játékok helyszínei legyenek. A Tarzan ™ Park egy óriás játszótér, ahol tizenhárom játéksziget kínál önfeledt és biztonságos szórakozást kicsiknek és nagyobbaknak, egészen tizennégy éves korig.

A Tarzan™ Park ajándékutalványok négyféle címletben kaphatóak! További részleteket hivatalos oldalunkon találhatsz.

Játékok iskolásoknak

Az olvasni tudás és a komplexebb gondolkodás segíti a bonyolultabb társasjátékok élvezetét, melyekből nem lehet azt mondani, hogy szűkölködne a játékpiac. Ha nem tudsz dönteni, hogy melyik társas lenne az ideális, jó választás lehet egy multifunkcionális játékasztal, ami meglepően sok játékot foglal magába. Hogy csak néhányat említsünk, lehet vele játszani például asztali focit, biliárdot, dámajátékot, sakkot, Black Jack-et, kockajátékokat, roulettet vagy akár még pókert is. Ugyanakkor kreatívabb gyermekek örülnek az olyan készleteknek, melyek segítségével kibontakoztathatják a tehetségüket. Ilyen például a kavicsfestő készlet, az üvegfestő készlet és a gyurmakészlet is. Egy a fontos, ismernünk kell a gyereket, és ha figyelembe vesszük az igényeit, nem lőhetünk mellé.

TARZAN™ védjegy, Edgar Rice Burroughs, Inc. tulajdonában és engedéllyel használva.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KARÁCSONY
Videó: Így kívántak boldog karácsonyt politikusaink
Volt aki csak az összekötözött fával fotózkodott, de láthattunk családi képet, vagy pihenős bejelentkezést is.

Link másolása

Gondosan komponált családi fotók, vagy egyszerű szelfik. Idén is változatos posztokkal kívántak boldog ünnepet a politikusok. Orbán Viktor öt unokájával, Márki-Zay Péter pedig népes családjával fotózkodott.

Jellemzően otthon készültek a képek, de akad munkahelyi is. Van, aki a csillogó karácsonyfáját mutatta be, más pedig az összekötözött fát örökítette meg.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KARÁCSONY
Már december 25-én leszedi a karácsonyfát egy angol nő, a TikTokon azt is elárulta, hogy miért
Schofieldéknél évek óta hagyomány a karácsony esti pakolászás. A háttérben egy másnapra eső családi ünnep áll.

Link másolása

Évek óta minden december 25-én este 11-kor ugyanaz a programja Georgia Schofieldnek: a hartlepooli nő nekiáll leszedni a karácsonyfát és eltüntet minden ünnepi dekorációt a házból, írja a Daily Star. A fiatal angol nő a TikTokon magyarázta el több videóban, hogy miért szabadul meg ilyen gyorsan az összes karácsonyi díszítéstől.

Az elsőben az látszik, ahogy pillanatok alatt szétszedi a műfenyőt, majd visszaállítja a karácsony előtti állapotot órákkal az ünnepi ebédet követően:

@bruh.georgia Time to get on with the birthday decorating ? #schofieldfamily ♬ 100 Ways - Jackson Wang

A második videóból kiderül, hogy a kislányának karácsonyi második napjára, vagyis december 26-ra esik a születésnapja. Georgia pedig annál rosszabbat el sem tudna képzelni, ha neki is ugyanaznap lenne a szülinapja, minthogy a házban még ott áll a feldíszített fenyő és mindenki a karácsonnyal van elfoglalva, nem pedig az ő születésnapjával:

@bruh.georgia Reply to @dayandaya #schofieldfamily ♬ original sound - Georgia Schofield ♥️?

A fiatal nő szerint nincs ezzel semmi gond, náluk már igazi családi hagyomány lett a karácsony esti karácsonytalanításból.

A kommentelők egy része csodálja az odaadó anyát, amiért a saját érdekeit háttérbe szorítva még a karácsonyt is a gyereke születésnapjának rendeli alá. Mások szerint viszont túlzás a karácsony ilyen gyors felszámolása. Sokan például kifejezetten örülnének, ha még a feldíszített fa mellett ünnepelhetnék a születésnapjukat is.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KARÁCSONY
Dwayne Johnson egy gyönyörű autóval lepte meg édesanyját karácsonyra
A színész édesanyja elsírta magát, amikor meglátta az autót.

Link másolása

Bizony van eset, amikor a zord külső érző szívet takar. Dwayne Johnson, a Szikla szolgáltatott a napokban erre ékes bizonyságot. A 49 éves színész ugyanis egy autóval lepte meg karácsony alkalmából az édesanyját. Ráadásul nem is akármilyen járgányt kapott, pontosan egy Cadillac CT5-ös terepjárót.

Dwayne Johnson két kislányával együtt adta át a csodás ajándékot édesanyjának. A megható pillanatot videóra vették, amit színész meg is osztott a közösségi oldalán.

Ez aztán jólesett. Meglepni anyut egy új autóval karácsonykor...lesokkoltam! Még sírt is egy picit. Aztán mikor behuppantak mellé az autóba az unokái, na, az volt a tiszta boldogság neki. Még Hobbs, a kutyám is kíváncsiskodott a kocsi után, szájában a gumicsirkéjével. Rettenetesen hálás vagyok, hogy anyukámat ilyen ajándékokkal lephetem meg, hiszen pokoli nehéz élete volt. Ahogy ő, úgy én sem veszek semmit magától értetődőnek az életben. Ennél sokkal többet is érdemel

- írta posztjában a színész.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KARÁCSONY
Olyan élethű lett egy mozgó karácsonyi dekoráció, hogy a szomszédok kihívták a tűzoltókat az ereszen ragadt férfihoz
A Karácsonyi vakáció című családi vígjáték egyik jelenetét szerette volna megidézni a ház tulajdonosa a mozgásérzékelőre bekapcsoló ereszmarkoló robottal.

Link másolása

Örökre emlékezetes marad egy New Jersey államban élő férfi idei karácsonyi dekorációja a környéken élőknek és a tűzoltóknak egyaránt. Doug Peterson arra gondolt, hogy ebben az évben megidézi Chevy Chase emlékezetes szerencsétlenkedését a Karácsonyi vakáció című vígjátékból, amikor a Clark Griswoldot alakító színész a háztetőre próbál rögzíteni több ezer izzót, de a művelet közben lezuhan és az ereszen lógva jajveszékel, írja az Indy100.

Peterson semmit nem bízott a véletlenre: olyan bábot készített, aminek kapálózását és segítségért könyörögését egy közeli fára szerelt mozgásérzékelő aktiválta. A tökéletes hatás kedvéért a díszlethez tartozott még egy eldőlt létra és a tetőről össze-vissza lógó égősor is.

A különleges dekoráció működését a YouTube-ra felöltött videóból lehet a legjobban megérteni:

A karácsonyi tréfa olyan élethűre sikerült, hogy a szomszédok még a tűzoltókat is kihívták a háztetőbe kapaszkodó férfihoz.

Peterson a TikTokra is feltöltött több videót a mára világhírűvé lett karácsonyi dekorációról. Az egyikben még a báb készítésének fázisait is bemutatja, majd a felvétel végén láthatók a tűzoltók, amint szirénázva a házhoz érkeznek:

@survivordiet

##ChristmasLightsGoneWrong ♬ original sound - survivordiet

A kommentelőket megosztja az ötletes karácsonyi dekoráció, bár többen nem értik, miért riasztották egyből a tűzoltókat ahelyett, hogy segíteni próbáltak volna a bajba jutott férfinak. Akad olyan hozzászóló, aki szerint eddig egy halloweeni díszítés vitte a prímet, amikor valaki a ház tetejére tett egy élethű műhullát. Szerinte Peterson izgő-mozgó karácsonyi ereszmarkolója még ennél is sokkal jobban sikerült.


Link másolása
KÖVESS MINKET: