hirdetés

KARÁCSONY

8 furcsa dolog, amivel régen a karácsonyfákat díszítették

A feldíszített karácsonyfa fontos része az év végi ünnepkörnek világszerte. De régen nem csillogó gömbökkel öltöztették fel a karácsonyfákat az ünnepekre...
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. december 23.

hirdetés

A Mental Floss összeszedett nyolc olyan régi díszítést, amiket ma már biztosan nem tennél szívesen a fára.

1. Gyümölcsökfa piros

Évszázadokon keresztül akasztottak gyümölcsöket a karácsonyfákra. A ma is közkedvelt piros gömbdíszek a gyümölcsök modern változatai lehetnek. Egy legenda szerint ugyanis a franciaországi Meisenthal községben piros almákkal díszítették a fákat, de 1858-ban akkora aszály volt, hogy nem volt elég termés, ezért piros üveggömböket tettek a fákra.

2. Díszített torták

Régen ehető dolgokat is tettek a karácsonyfára. A Jó házvezetés című lap egy 1896-os cikkében ez áll: „A különböző mintákkal szépen kidíszített torták, melyeket a pékségekben lehet kapni, nagyon jól festenek a fán, és elég olcsón beszerezhetők… Az epres cukrok is nagyon szépek, de több tucat kell belőlük ahhoz, hogy hatásos legyen a díszítés. Ezeket az ágak legvégére érdemes fellógatni.”

hirdetés

3. Kukorica

1877-es Harper’s Bazar magazinban ajánlották a csöves kukoricát azoknak, akik nem engedhették meg maguknak, hogy mézeskaláccsal díszítsék a fát. A kukoricacsöveket ezüstre kellett festeni, így fellógatva úgy festettek, mintha jégcsapok díszítenék a karácsonyfát.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk