hirdetés

KARÁCSONY

Íme egy tökéletes karácsonyi ajándék könyvmolyoknak

December végén mindent eláraszt az ünnepi hangulat: egy bolondos karácsonyi könyvjelző az olvasást is ünnepi szintre emelheti.
R. Fonyó Barbara írása a Mom With Five blogon - szmo.hu
2016. december 18.

hirdetés
A Mom With Five blog sokkal több egy ötgyerekes édesanya egyszerű naplójánál, egy valóságos családi magazin. R. Fonyó Barbara végzettségét tekintve történész-egyiptológus, de az egyetem elvégzése után – némi kitérőtől eltekintve – külpolitikai újságíróként dolgozott a Magyar Távirati Irodánál. 2002 óta háztartásbeliként, főállású anyaként éli a mindennapjait öt gyerek (4 fiú és egy lány) édesanyjaként.

Barbara posztjai középpontjában a család áll, a gyerekei, a velük átélt élmények, a gyereknevelés során szerzett tapasztalatok, kudarcok. Írásaiban azt szeretné megmutatni, hogy gyerekekkel élni nem mindig rózsaszín, habos-babos tündérmese, néha kifejezetten nehéz, de ennek ellenére minden pillanatáért megéri csinálni, küzdeni, erőn felül teljesíteni.

Nálunk nincs karácsony könyvek nélkül. És nemcsak azért, mert ilyenkor a szokásosnál is többet olvasunk, mesélünk, böngészünk, hanem mert a karácsonyfa alatt mindig hatalmas könyvkupacok várják az írott szóra éhes gyereksereget. De könyvjelzőnk soha nincs, pedig mindig csinálunk egy rakatot, hogy legyen, aztán amikor kell, mintha kámforrá váltak volna. Szerintem a fél pár zoknik és a műanyag fedők között lebzselnek valahol félúton. De amíg ez kiderül, addig is szükségünk van valamire, amivel megjelöljük, hol is tartunk a könyvekben. És nem egyre, hanem sokra, hiszen nagycsalád vagyunk vagy mi a szösz?! Nálunk a kevés is sok... mindig, mindenből.

Sokféle könyvjelző megfordult már a kezeink között az egyszerű papírfecnitől a gondosan hajtogatott figurás darabokig. A gyerekek azonban valami újra vágytak, ezért belevettem magam az internet bugyraiba és ha már úgyis közeledik karácsony, próbáltam valami ünnepi darabot felkutatni. És jelentem, sikerült.

Mi más illene jobban a december végi ünnepi hangulathoz, mint egy karácsonyfa alakú könyvjelző?!

Az elkészítése minimális anyag- és energiabefeketést igényel, az elkészült mű viszont nagyon látványos, vagyis ennél tökéletesebbet nem is választhattam volna. (Ja, és még egy apróság: miután folyamatosan lábuk kell a könyvjelzőknek, nem kell attól tartani, hogy karácsonyfás könyvjelzőnk lesz húsvétkor... tiszta haszon.)

hirdetés
Hozzávalók

15×15 cm-es zöld papír

maradék színes papír, dekorgumi (barna mindenképpen legyen közte) vagy színes – sötét papírra író – filctoll

(minta)lyukasztó

ragasztó

konyvjelzo2konyvjelzo3

Elkészítés

Hajtogassuk meg a képek alapján a könyvjelző alapját. Vágjunk ki a barna papírból egy kisebb téglalapot (ez lesz a fa törzse), majd ragasszuk a helyére.

A (minta)lyukasztó segítségével készítsünk néhány díszt a karácsonyfánkra a maradék színes papírokból/dekorgumiból (esetleg használjunk sötét papírra is író filctollat). Végül ragasszuk őket a helyükre.konyvjelzo4

Ha tetszett az ajándék ötlet, kattints a megosztásra!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk