/karacsony/egyre-kevesebb-az-esely-a-feher-karacsonyra/
hirdetés

KARÁCSONY

Egyre kevesebb az esély a fehér karácsonyra?

Minden idők legmelegebb telére számíthatunk egy német lap szerint.
hirdetés

Valószínűleg idén sem lesz fehér karácsonyunk - írja külföldi forrásokra hivatkozva a Blikk.

A német Bild című lap szerint ugyanis a szokatlanul enyhe, melegrekordokat döntögető ősz után ugyanis nincs kizárva az sem, hogy enyhe marad a tél is. "Minden idők legmelegebb telére számíthatunk, legalábbis az amerikai meteorológiai hivatal legújabb számításai erre engednek következtetni."

"Az elmúlt évek enyhe telei nem csupán Magyarországon szokatlanok, Európa-szerte megfigyelhető a jelenség. Bíróné Kircsi Andrea, az Országos Meteorológiai Szolgálat éghajlati szakértője szerint a teleink összességében a melegedés irányába mutatnak, noha az évről évre történő változékonyság igen nagy" - írja a Blikk. A téli középhőmérséklet 1901 és 2018 között átlagosan 1 fokkal emelkedett.

Az Időkép tematikus oldalán - "Mikor jön a tél?" - az olvasható: "Még nem". "A tél megérkezte alatt azt az időjárási helyzetet értjük, melynek során több magyar nagyvárosban is havazik" - írja az Időkép.

A meteorológiai portál minden évben közzé teszi a karácsonyi előrejelzését is. Tavaly sem volt karácsonykor havazás, a december közepén lehullott hó nagy része elolvadt karácsonyra.

hirdetés

Via: Blikk, Időkép


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk