?> /karacsony/csodalatos-fenyligette-valtozik-a-varoshaza-park/ Csodálatos fényligetté változik a Városháza park | szmo.hu
hirdetés

KARÁCSONY

Csodálatos fényligetté változik a Városháza park

Az Advent Budapest rendezvényen, közel 100 kulturális programmal, hócsúszdával és látványosságokkal találkozhattok.
(x) - szmo.hu
2015. november 19.


Link másolása

hirdetés

Az Advent Budapesten téli fesztivált és karácsonyi vásárt harmadik alkalommal szervezi meg november 21. és december 31. között a Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. a Városháza parkban. A fesztivál különlegességének számít az óriási adventi koszorú, a gyerekek által díszített fenyőfa-kiállítás és Budapest legnagyobb karácsonyfája is. Idén újdonságként egy hatalmas hócsúszda is vár majd benneteket.

A tér központi részén felállított fűtött Üvegházban a hét minden napjára hirdetnek programot, ahol immár hagyományosan bemutatkoznak a város legjobb művészei, együttesei és tehetséges fiataljai. Hétköznap esténként amatőr hagyományőrző csoportok, kórusok, színjátszók, zeneiskolák növendékei mutatják be karácsonyi műsoraikat, a négy adventi hétvégén egész napos rendezvényeket szerveznek.

257_2013-12-01_teli_fesztival_a_varoshaza_parkban_021

2014-12-12_advent_budapest_web_037

hirdetés

Péntek, szombat és vasárnap bábszínházi előadásokkal, mesékkel, gyerekkoncertekkel, kézműves foglalkozásokkal, betlehemes játékkal várják a gyerekeket, koncertekkel a felnőtteket. 2015-ben a fiatal együttesek mutatkoznak be, nemcsak jazz, komolyzene, világzene, hanem populárisabb, pop és crossover műfajokban is, és lesz kortárs irodalom zenével programsorozat is.

Néhány név a fellépők közül: Fabula Bábszínház, Magyar Népmese Színház, Kabóca Bábszínház, Marica Bábszínháza, ESZME, Farkasházi Réka és a Tintanyúl Zenekar, Eszter-lánc Mesezenekar, Words Are Melodies, Szeder, Aurevoir Zene, Windsingers, Jónás Vera, Enyedi Sugárka Jazz Tett, Amoeba, Swing a la Django, Závada Péter és Rátkóczi Huba, Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint, Bachstage, a népzene új útjait kereső együttesek közül: Eastwing Quartet, Butterfly Effect, Góbé és a MIRNA.

Az első adventi hétvége programjai

Advent Budapest

November 21 és december 31 között

Budapest, Városháza park

November 27.

10.00 Környezettudatos fenyőfák - köztéri kiállítás-megnyitó, a FŐKERT-tel közös program

15.00 Marica Bábszínháza: Téli BáboZoo – bábelőadás gyerekeknek

17.00 Jótékonysági Gálaest a Piros Orr Bohócdoktorok javára – * 500 vagy 1000 Ft-os támogatói jeggyel látogatható!

19.00 Szeder – koncert

November 28.

11.00 Tatay Színház: Vitéz László vándorúton – bábelőadás gyerekeknek

15.00 Fabula Bábszínház: Kaland a csokoládé úton – zenés, énekes előadás gyerekeknek

16.00 Kézműves foglalkozás gyerekeknek – karácsonyi képeslap és könyvjelző készítés

17.30 Words Are Melodies – zenés slam poetry

19.00 Eastwing Quartet – világzenei koncert

November 29.

11.00 Karácsonyi ringató

15.00 Betlehemes játék – a Budapesti Ward Mária Iskola előadásában

17.00 MEGNYITÓ, AZ ELSŐ ADVENTI GYERTYA MEGGYÚJTÁSA – Közreműködik: Tarlós István főpolgármester és Süllei László pápai káplán

18.00 WindSingers: Karácsonyi koncert - karácsonyi acapella koncert

A további programokról ITT olvashattok.

Idén is megérkezik majd a Mikulás, és minden vasárnap ünnepélyes keretek között meggyújtanak egy gyertyát a város legnagyobb adventi koszorúján. Az első adventi vasárnapon, november 29-én 17 órakor Tarlós István főpolgármester, a fesztivál fővédnöke gyújtja meg a koszorún az első gyertyát. Ezzel egy időben felgyullad Budapest ünnepi díszkivilágítása is.

257_2013-12-06_teli_fesztival_a_varoshaza_parkban_facebook_004

12191406_562384827250593_8665704150226746058_n

Budapest legszebb és legcsaládiasabb rendezvénye 2015-ben is több jótékonysági gyűjtést szervez a rászorulók részére. Idén a gyerekek a gyerekekért címszóval olyan programokat is hirdetnek, amelyekre hátrányos helyzetű és fogyatékkal élő gyerekeket hívnak meg. Jótékonysági gálaesteket is rendeznek négy alapítvány megsegítésére, amelyeknek kiemelt bemutatkozási lehetőséget is biztosítanak. A Piros Orr Bohócdoktorok, a Salva Vita Alapítvány által működtetett Segítő Vásárlás, a Jótékonysági SütiGyár és az Őrzők Alapítvány javára szervezett pénteki gálaműsorok támogatói jeggyel látogathatók, amelyek teljes összegét az alapítványoknak utalják át. A jótékonysági esteken fellépnek a Virtuózok ifjú tehetségei, Berecz András mesemondó és fia, Berecz Mihály zongoraművész, Nagy Kristóf „Bozont” és a Lakatos Pecek Trió és a Belmondo zenekar.

A Városháza parki karácsonyi vásár attrakciója a hagyományos falusi gasztronómiát bemutató látványkonyha lesz pajtával, kovácsműhellyel, kisállatokkal, esténként zenészekkel. A minőségi kézműves termékeken és finom falatokon túl a szervezők számos ingyenesen látogatható programot is kínálnak, hogy még tartalmasabbá tegyék az ünnepvárás időszakát nektek. Ez a négy héten át tartó kulturális programsorozat teszi kiemelt jelentőségűvé az Advent Budapesten fesztivált a téli rendezvények között.

A további részleteket a programokról az esemény hivatalos oldalán és Facebook oldalán találhattok.

Ha Te is elmennél, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk