hirdetés

KARÁCSONY

Csak papírdobozt ad karácsonyra a gyerekeinek, amiből aztán szuper játékokat készítenek

A fiatal angol édesanya szerint az újrafelhasználható dobozokból bármilyen játékot el lehet készíteni, amit a gyerekek nem unnak meg egyhamar, ráadásul nem kerül semmibe.
Fotók: pollyaktar/Instagram - szmo.hu
2020. december 24.

hirdetés

Biztos sok szülőnek ismerős az, amikor vesz a gyerekének egy tök jó ajándékot, de sokszor a doboza nagyobb sikert arat. Bele lehet mászni, lyukat lehet vágni rajta, szét lehet szedni, stb. Ekkor derül ki, hogy egy papírdoboz milyen sok mindenre jó.

Erre jött rá egy fiatal angol édesanya is, aki idén úgy döntött, hogy nem is vesz a kisfiának ajándékot, csak papírdobozt. A négyéves Idris ugyanis olyan jól el tud játszani ezzel, hogy az anya, Polly feleslegesnek érzi, hogy valami drága játékra pazarolja a pénzt.

"Ez nem a fukarságról, a pénzspórolásról, vagy az önzőségről szól, hanem arról, hogy megtanítsuk a gyerekeinket arra, hogy használják a képzelőerejüket"

- vallja a kétgyermekes anya.

A szokásos sétáik során fedezték fel, hogy milyen sok még használható dobozt dobnak ki az emberek. A még jó állapotban lévőket hazavitték, megtisztították, aztán

hirdetés

számos játékot készítettek belőlük: űrhajót, házikót, dobozvárost, kisautót, stb.

Az ezekről készült képeket a 28 éves nő az Instagram-oldalán is megosztja, ezzel sok szülőnek adott már szuper ötletet a doboz-újrahasznosításra. Nem beszélve arról, hogy a helyi boltosok már direkt kérik, hogy küldje el neki a fotókat, mert kíváncsiak rá, mit alkotott a család az általuk kidobott dobozokból.

Polly kisfia, Idris tavaly például egy Lego parkolóházat szeretett volna karácsonyra, ami "egy vagyonba" került volna, az anya azonban kitalálta, hogyan készítsenek papírból egy ahhoz a játékhoz hasonló, többszintes parkolóházat. Ez aztán hatalmas sikert aratott, a gyerek hetekig eljátszott vele, sőt kérte a szüleit, hogy újabb és újabb extrákat építsenek hozzá, így már például versenypálya is készült mellé.

Polly szerint Idris a többi játékával ellentétben a dobozokat nem unja meg, mert mindig újabb érdekességeket tudnak vele művelni. Ráadásul a közös barkácsolással eltöltött idő erősíti is a kapcsolatukat. Az édesanyja szerint ez azért fontos, mert

sok szülő inkább megveszi a drága játékokat a gyerekeinek, minthogy minőségi időt töltsön el velük, pedig ez értékesebb bármilyen ajándéknál.

Azt tanácsolja a szülőtársaknak, hogy idén karácsonykor éppen ezért ne az ajándékokra helyezzék a hangsúlyt, hanem arra, hogy minél több időt töltsenek együtt, és játszanak sokat a gyerekekkel.

Forrás: The Sunhirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk